Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ - ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ



ΚΟΡΙΝΘΟΣ  15/10/2012

                      Α.Π. 135



                 
ΠΡΟΣ: κ.κ. ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ  
ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ
ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ
ΒΟΧΑΣ
ΝΕΜΕΑΣ
                 Δ/ΝΣΗ Β΄/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΚΟΙΝ.: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛ/ΣΟΥ
            ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
              Β΄ ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 
               ΟΛΜΕ 
        
               


























ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ - ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ

            Το Δ.Σ. της Α΄  ΕΛΜΕ Κορινθίας  αντιτάσσεται σε κάθε σκέψη συγχώνευσης - κατάργησης σχολικής μονάδας στην περιοχή μας, τη στιγμή που δεν έχει ολοκληρωθεί η μεταρρύθμιση στην Τεχνική - Τεχνολογική Εκπαίδευση και συνεπώς είναι άγνωστο ποιο θα είναι το δυναμικό των Τεχνολογικών Λυκείων στο άμεσο μέλλον. Προφανώς λοιπόν δεν έχουν εκλείψει οι λόγοι για  τους οποίους, με παρέμβασή της τον Φεβρουάριο του 2012, είχε ζητήσει η ΟΛΜΕ την αναστολή κάθε συγχώνευσης – κατάργησης  στα σχολεία της Τεχνικής Εκπ/σης.
            Επίσης με επανειλημμένες παρεμβάσεις μας έχουμε τονίσει ότι για την περιοχή μας, όπου τα κεντρικά σχολεία της Κορίνθου ασφυκτιούν λόγω  υπερπληθυσμού και 28 λυόμενα καταλαμβάνουν τα προαύλια των σχολικών μονάδων, είναι απαράδεκτη οποιαδήποτε συζήτηση για συγχωνεύσεις που δεν υπηρετούν κανένα παιδαγωγικό στόχο. Αντίθετα πρέπει να  δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την οικοδόμηση νέων σχολικών κτηρίων που θα ανακουφίσουν τις ήδη υπάρχουσες σχολικές μονάδες.
                        Κατόπιν όλων αυτών καλούμε τους Δημάρχους και τα Δημοτικά Συμβούλια της περιοχής μας με γνώμονα των συμφέρον των δημοτών τους να μη συναινέσουν στην κατάργηση καμίας σχολικής μονάδας στον Δήμο τους, όπως άλλωστε έπραξαν και κατά το προηγούμενο κύμα συγχωνεύσεων.            Τους καλούμε επίσης να συζητήσουμε για την συνολική αντιμετώπιση των στεγαστικών προβλημάτων των σχολικών μονάδων με βάση τις προτάσεις μας τις οποίες έχουμε κοινοποιήσει σε παλαιότερα και αναλυτικότερα υπομνήματά μας.



Ο Πρόεδρος         :Ηλίας Λέκκας
Ο Γ.Γραμματέας:Αριστοκλής Χαρμπίλας








ΟΛΙΓΟΜΕΛΗ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΕ ΕΠΑΛ –ΕΠΑΣ


A΄  Ε.Λ.Μ.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΑΡΓΟΥΣ 17 - 19 ΚΟΡΙΝΘΟΣ 20100
ΤΗΛ. – FAX:  27410  26860
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 11-10-2012

                                          Α.Π 133 

ΠΡΟΣ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ Δ/ΝΤΗ ΕΚΠ/ΣΗΣ
Δ/ΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ  ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΚΟΙΝ:                 ΟΛΜΕ              
                 ΣΧΟΛΕΙΑ Α΄  κ΄ Β΄ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ



     









ΘΕΜΑ:  «ΟΛΙΓΟΜΕΛΗ ΤΜΗΜΑΤΑ  ΣΕ ΕΠΑΛ –ΕΠΑΣ»


Με αφορμή σχετικό έγγραφο της ΕΠΑ.Σ Λουτρακίου, επανερχόμαστε για μια ακόμη φορά σε ένα ζήτημα εξαιρετικής σημασίας που αφορά τη λειτουργία των ολιγομελών τμημάτων, γιατί ενδεχόμενη μη έγκρισή τους  (κάποια μάλιστα είναι μοναδικά στο νομό)  θα αποτελέσει ένα ακόμα βήμα απαξίωσης της Τεχνικής-Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, ένα ακόμα πλήγμα σε μαθητές που κατά κανόνα προέρχονται από τα λιγότερο εύρωστα οικονομικά στρώματα, αρκετοί είναι εργαζόμενοι και κάποιοι από αυτούς  οικογενειάρχες.
Μια τέτοια απόφαση που θα δημιουργήσει  σοβαρά προβλήματα συμπλήρωσης ωραρίου σε συναδέλφους μας, χωρίς να είναι ορατός οποιοσδήποτε παιδαγωγικός λόγος, με αμφίβολο οικονομικό όφελος, μιας και η πλησιέστερη αντίστοιχη σχολική μονάδα απέχει 30  χιλιόμετρα, απλώς θα προσθέσει ένα ακόμα πρόβλημα στο μακρύ κατάλογο προβλημάτων που ταλαιπωρούν την Τεχνική Εκπαίδευση και θα ισχυροποιήσει την αγανάκτηση που αισθάνονται ήδη μαθητές και γονείς.
Καλούμε τους υπευθύνους να λάβουν υπόψη τους  τις ανωτέρω παραμέτρους σταθμίζοντας και το γεγονός ότι στην Α΄ τάξη της ΕΠΑΣ στα τμήματα όλων των ειδικοτήτων έχει εγγραφεί επαρκής αριθμός μαθητών γεγονός που εγγυάται την ομαλή τους συνέχεια.


Ο Πρόεδρος       : Ηλίας Λέκκας
Ο Γ.Γραμματέας: Αριστοκλής Χαρμπίλας

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ Α΄ ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ Α΄ ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ - ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΣΤΙΣ 24-10-2012
      (από τις 9. οο π.μ. έως 13.οο μ.μ. στο 4
o ΛΥΚΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ)


Συνάδελφοι,
σας ενημερώνουμε ότι η αιμοδοσία μας θα διεξαχθεί στις 24-10-2012, ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ, από τις 9.00 πμ έως 13.ΟΟ μμ στο αμφιθέατρο του 4ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ (περιοχή Αγ. Γεωργίου).
Σας καλούμε να προσέλθετε για μια ακόμα φορά μαζικά σε αυτή τη προσφορά ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, όπως άλλωστε το κάνετε τα τελευταία χρόνια.
Υπενθυμίζουμε επίσης ότι:
Οι προσερχόμενοι πρέπει να έχουν προγευματίσει ελαφρά.
Εκπαιδευτικός που θα δώσει αίμα δικαιούται αιμοδοτική άδεια την ημέρα της αιμοδοσίας και δύο (2) επιπλέον ημέρες που τις λαμβάνει όποτε επιθυμεί, είτε συνεχόμενα με το χρόνο της αιμοδοσίας ή οποτεδήποτε μέσα στο ίδιο ημερολογιακό έτος.



Ο Πρόεδρος       : Ηλίας Λέκκας
Ο Γ.Γραμματέας: Αριστοκλής Χαρμπίλας

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Συλλαλητήριο Πρωτοβάθμιων Σωματείων


Συλλαλητήριο Πρωτοβάθμιων Σωματείων Κορινθίας

ΤΡΙΤΗ 9/10  6 μ.μ. στα ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙΑ  
 
Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι δεν αντέχουμε  άλλο την καταστροφική & τιμωρητική πολιτική για τη χώρα & το λαό μας, την οποία επιβάλει η τρόικα & υπηρετεί με συνέπεια η κυβέρνηση. Η πολιτική της συνεχούς λιτότητας είναι αναποτελεσματική, εξαθλιώνει την κοινωνία και βουλιάζει στην ύφεση την οικονομία.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ! 

Διαρκής αγώνας
για να μην ψηφιστούν τα νέα βάρβαρα  μέτρα,
για να ανατρέψουμε την πολιτική κυβέρνησης και τρόικας (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ).



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ          : Ηλίας Λέκκας
Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:Αριστοκλής Χαρμπίλας

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΥΓΕΙΑΣ

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΚΟΡΙΝΘΟΣ 1/10/ 2012 

                                         

ΠΡΟΣ:  ΤΟΥΣ Δ/ΝΤΕΣ  ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ  Α ΄ ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΥΓΕΙΑΣ
     



Μετά από σχετική παρέμβασή μας στο Γ.Ν. Κορίνθου, η Δ/ντρια Ιατρ. Υπηρεσίας κα ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ – ΑΔΡΑΚΤΑ μάς κοινοποίησε πίνακα με τους ιατρούς που θα εξυπηρετούν τους προσερχόμενους γονείς με κατάλληλο προγραμματισμό (ημέρες και ώρες) για την δωρεάν εξέταση και χορήγηση Ατομικού Δελτίου Υγείας του μαθητή στα Εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου & των Κέντρων Υγείας Κορινθίας.
Κατόπιν αυτών παρακαλούμε να ενημερώνετε τους μαθητές ή τους κηδεμόνες τους  που δεν έχουν ακόμη προσκομίσει το ιατρικό πιστοποιητικό να απευθύνονται και να κλείνουν ραντεβού τηλεφωνικά στο Γ. Νοσοκομείο Κορίνθου ή το Κέντρο Υγείας της περιοχής τους διευκρινίζοντας  ότι πρόκειται   για χορήγηση πιστοποιητικού υγείας για σχολική χρήση.
Σε περίπτωση που για κάποιο λόγο  δεν εξυπηρετούνται μπορούν να απευθύνονται τηλεφωνικά στη Γραμματεία της Δ/νσης Ιατρικής Υπηρεσίας στο 2741361809. ( ΠΡΟΣΟΧΗ!  Μόνο στην περίπτωση που δεν εξυπηρετούνται.)

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ         :Ηλίας Λέκκας
Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:Αριστοκλής Χαρμπ'ιλας 
                          
Υ.Γ. Επισυνάπτομε σχετικό πίνακα με τα κλιμάκια  των γιατρών που έχουν οριστεί για έκδοση Ατομικών Δελτίων Υγείας μαθητών.

Γ.Ν. ΚΟΡΙΝΘΟΥ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΙΑΤΡΟΥ

ΒΑΘΜΟΣ

ΩΡΑΡΙΟ

ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ

ΜΟΥΤΕΒΕΛΗΣ ΠΕΤΡΟΣ

Δ/ΝΤΗΣ

ΠΡΩΪΝΟ - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ (ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ)

 

ΤΑΒΛΑΝΤΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ

Δ/ΝΤΗΣ

ΠΡΩΪΝΟ - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ (ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ)

ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΑΣ

ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

Ε.Β.

ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΕΤΑΡΤΗ-ΠΕΜΠΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ

ΜΠΑΝΤΕΡ ΜΑΖΕΝ

Δ/ΝΤΗΣ

ΤΡΙΤΗ-ΠΕΜΠΤΗ (ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ)

 

ΜΠΡΙΝΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Ε.Α.

ΤΡΙΤΗ-ΠΕΜΠΤΗ (ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ)

 

ΝΤΖΟΥΒΑΡΑ ΟΛΓΑ

Ε.Β.

ΤΡΙΤΗ-ΠΕΜΠΤΗ (ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ)

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑ (με την προϋπόθεση ότι εφημερεύει Οδοντίατρος στο Νοσοκομείο μας) & ΠΡΩΪΝΟ - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ (ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ)

Κ. Υ. ΚΙΑΤΟΥ

ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ

ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΘΕΜΕΛΙΝΑ

Δ/ΝΤΡΙΑ

ΠΡΩΪΝΟ - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ (ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ)

Κ. Υ. ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ

ΚΙΣΣΑ ΜΑΡΙΑ

Δ/ΝΤΡΙΑ

ΠΡΩΪΝΟ - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

 

ΡΟΥΣΣΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ε.Α.

ΠΡΩΪΝΟ - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Κ. Υ. ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ

ΔΗΜΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

Δ/ΝΤΡΙΑ

ΠΡΩΪΝΟ – ΔΕΥΤΕΡΑ –ΤΡΙΤΗ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Κ. Υ. ΝΕΜΕΑΣ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ

ΒΑΒΙΤΣΑΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ

Δ/ΝΤΗΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ-ΠΡΩΪΝΟ ΩΡΑΡΙΟ

Κ. Υ. ΓΚΟΥΡΑΣ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ

ΒΑΒΙΤΣΑΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ

Δ/ΝΤΗΣ

ΠΕΜΠΤΗ-ΠΡΩΪΝΟ ΩΡΑΡΙΟ

                                                                                        



ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ.

     Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. 

          ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

 

 

    

ΚΟΡΙΝΘΟΣ  2 /10 / 2012 

                       

ΠΡΟΣ:   ΣΧΟΛΕΙΑ  Α ΄ ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
   


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ.

Από σήμερα 2/10/12 έχει αποσταλεί από το Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α ηλεκτρονικά στα σχολεία  της χώρας  ένα ερωτηματολόγιο που καλούνται οι εκπαιδευτικοί να συμπληρώσουν και υποτίθεται ότι έχει ως «τελικό σκοπό τη βελτίωση και την ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης».
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΝ!
Ανεξάρτητα από την άποψη που μπορεί να έχει ο καθένας μας για τον τρόπο και το περιεχόμενο, την αναγκαιότητα ή τη σκοπιμότητα της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου, αυτή τη στιγμή έχουμε ήδη ψηφισμένο το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθεί η αξιολόγηση, για το οποίο το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ έχει τοποθετηθεί ξεκάθαρα με σχετική του ανακοίνωση από τις  23/8/2012.

«Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ εκφράζει την απόλυτη αντίθεσή του στη σύνδεση της αξιολόγησης με το μισθό και συνακόλουθα με τη μισθολογική καθήλωση των εκπαιδευτικών. Ήδη, από το Νοέμβριο του 2011 υπάρχει Νόμος του Ελληνικού Κράτους (ν.4024/11), σύμφωνα με τον οποίον οι προαγωγές των Δ.Υ. – και των εκπαιδευτικών – γίνονται με ποσόστωση!!! Ιδιαίτερα η μετάβαση από το βαθμό Γ στο βαθμό Β είναι «γολγοθάς» για τους εκπαιδευτικούς, αφού τέσσερις στους δέκα εκπαιδευτικούς που κρίνονται θα απορρίπτονται ούτως ή άλλως ανεξάρτητα από την απόδοσή τους, γιατί δεν θα έχουν «πιάσει» την ποσόστωση του 60%. Επίσης μόνο ένα μικρό ποσοστό των εκπαιδευτικών θα λαμβάνει το Α’ βαθμό, ανεξάρτητα από την αξιολόγησή του.
            Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να μας αποδείξει την επιστημονικότητα της συγκεκριμένης διάταξης.
            Είναι προφανές λοιπόν ότι η αξιολόγηση γίνεται με καθαρά δημοσιονομικά κριτήρια και στόχο έχει τη μισθολογική καθήλωση και τις απολύσεις μέσω της «εφεδρείας» όσο το δυνατόν περισσότερων εκπαιδευτικών. Εξωφρενική επίσης είναι η διάταξη του νόμου που προβλέπει ότι ο εκπαιδευτικούς που δεν «πιάνει» την ποσόστωση προαγωγής «τιμωρείται» και δεν έχει δικαίωμα να διεκδικήσει την προαγωγή ούτε την επόμενη χρονιά.»

Είναι προφανές ότι ο οποιοσδήποτε «διάλογος» - όσο διάλογος μπορεί να είναι η απάντηση σε ένα ερωτηματολόγιο - απλώς  θα νομιμοποιήσει ένα πλαίσιο με το οποίο είναι ομόφωνα αντίθετος ο κλάδος μας αλλά και η λογική.
 Καλούμε λοιπόν τους συναδέλφους να μην παραλάβουν τον προσωπικό κλειδάριθμο που θα τους δοθεί ή εφόσον τον έχουν ήδη λάβει να μην συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ         :Ηλίας Λέκκας
Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:Αριστοκλής Χαρμπίλας

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Γ Ι Α Π Ρ Ο Α Σ Τ Ι Α Κ Ο 2


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η   Γ Ι Α   Π Ρ Ο Α Σ Τ Ι Α Κ Ο

Παρακαλούμε να ενημερώσετε τους συναδέλφους του σχολείου σας  οι οποίοι  χρησιμοποιούν για την μετακίνησή τους τον προαστιακό και έχουν  εκδηλώσει ενδιαφέρον  για προμήθεια μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών με έκπτωση 20%, εφόσον βέβαια υπάρξει ταυτόχρονη μαζική αγορά καρτών  (50 τουλάχιστον άτομα) για τα εξής:
Ο αριθμός των συναδέλφων που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον συμπληρώνοντας την σχετική φόρμα που στείλαμε, είτε λόγω του μεγάλου αριθμού αποσπάσεων είτε γιατί ακόμη δεν έχουν διοριστεί εξήντα περίπου αναπληρωτές  που χρειάζονται για να καλύψουν τα κενά στην περιοχή μας, παρόλο που εξαντλήσαμε και τα τελευταία χρονικά περιθώρια παραμένει αρκετά χαμηλός (περίπου 20 στην Α΄ ΕΛΜΕ). Συνεπώς δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί στην παρούσα φάση  η ομαδική αγορά μηνιαίων καρτών και επομένως θα πρέπει να προβούν σε αγορά μηνιαίας κάρτας για τον Οκτώβριο ατομικά.
Επειδή στις παρούσες συνθήκες έστω και  μία έκπτωση 20% στις καθημερινές μετακινήσεις είναι σημαντική θα επανέλθουμε με νεότερη ανακοίνωση μας (περίπου στα μέσα Οκτωβρίου) ελπίζοντας με τους διοριζόμενους στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπ/ση αναπληρωτές να έχουμε τον επιθυμητό αριθμό. Γι’ αυτόν τον λόγο παρακαλούμε να ενημερώσετε σχετικά και όσους αναπληρωτές διοριστούν τις επόμενες ημέρες στο σχολείο σας.
Βεβαίως το αίτημα για γενική μείωση του εισιτηρίου του προαστιακού και των άλλων μέσων μαζικής μετακίνησης για τους εργαζόμενους που μετακινούνται καθημερινά παραμένει.

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ηλίας Λέκκας
Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:Αριστοκλής Χαρμπίλας

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Συμμετέχουμε-στηρίζουμε το Δίκτυο
Κόρινθος
02/10/2012

Κανένα ερωτηματολόγιο δεν πρέπει να συμπληρωθεί !

·  ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ KAI THN ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ - ΚΑΜΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ
·  ΠΑΝΕ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΟΥΣ. ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ, ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ!
·  ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΥΠΟΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ Η ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ. 
·  Να δώσουμε τη μάχη να μην το συμπληρώσουμε.
·  Να μην πέσουμε στην παγίδα ότι το "ερωτηματολόγιο είναι ανώνυμο".
Οι απολύσεις που έρχονται  ΚΑΙ  στην εκπαίδευση θα έχουν ονοματεπώνυμο!

Λογικά, σήμερα-αύριο θα μας πουν οι διευθυντές μας για την ύπαρξη του ερωτηματολογίου.
·  Να πάρουμε κατευθείαν θέση και να καταγγείλουμε την πρακτική του Υπουργείου. Τη στιγμή που τα σχολεία μας υπολειτουργούν λόγω κενών και υποχρηματοδότησης, τη στιγμή που οι μαθητές μας έρχονται πεινασμένοι στο σχολείο... το Υπουργείο ψάχνει άλλοθι για απολύσεις...

«Ο δάσκαλος που θα υποχρεωθεί να καταπνίξει τη σκέψη του θα γίνει διπλά σκλάβος ή θα καταντήσει ένας ψυχικά ανάπηρος άνθρωπος, ανίκανος να μορφώσει άλλους»
Δημήτρης Γληνός

Την ώρα που η κυβέρνηση υλοποιεί τα σχέδιά της για την αξιολόγηση – χειραγώγηση, που κατηγοριοποιεί και τιμωρεί εκπαιδευτικούς, μαθητές και σχολεία, επιχειρείται η εξαπάτηση των εκπαιδευτικών με τη συμπλήρωση ερωτηματολογίων για να νομιμοποιηθούν οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις και πολιτικές. Ο Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμπληρώσουν τα ερωτηματολόγια της απάτης και της υποταγής μέσα σε μια εβδομάδα, προτάσσοντας υποτίθεται ως «τελικό σκοπό τη βελτίωση και την ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης». Για άλλη μια φορά, αυτοί που υλοποιούν το συμβόλαιο θανάτου της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης επικαλούνται την ποιότητα! «Αιδώς Αργείοι»! Με την πολιτική και τα Μνημόνιά σας έχετε στραγγαλίσει οικονομικά την εκπαίδευση, τα σχολεία δε διαθέτουν οικονομικούς πόρους για τις πιο βασικές τους ανάγκες, κλείνετε σχολεία, αφήνετε σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς, αυξάνετε τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα, δυσκολεύετε την πρόσβαση των μαθητών από τις φτωχότερες τάξεις και τις πιο απομακρυσμένες περιοχές (κατάργηση δωρεάν μεταφοράς και υποστηρικτικών δομών), πετσοκόβετε μισθούς και δικαιώματα των εκπαιδευτικών και ΤΟΛΜΑΤΕ να μιλάτε για «ποιότητα», Φαρισαίοι υποκριτές;

 Το Σάββατο 29/09/2012 με αντιδημοκρατικό τρόπο η ΔΑΚΕ (μέσω των στελεχών της και του Προέδρου της ΟΛΜΕ) αποχώρησε από τη συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ (όπως και οι λιγοστοί πρόεδροι της ΠΑΣΚ) και δεν επέτρεψε να συζητηθούν και να υιοθετηθούν σοβαρά και επείγοντα ψηφίσματα, με πιο βαρύνον αυτή τη στιγμή το θέμα της αξιολόγησης, που οδηγεί σε απολύσεις- κατηγοριοποίηση και κλείσιμο σχολείων και είναι ο βασικός μοχλός παγώματος και μείωσης των μισθών. Βεβαίως δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός η πρωτοβουλία του Υπουργείου 2 μέρες μετά. ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ μεθοδευμένα εδώ και καιρό προλειαίνουν το έδαφος για να περάσει ο οδοστρωτήρας της αξιολόγησης και να τροποποιηθούν οι αποφάσεις της ΟΛΜΕ που κινούνται σε θετική κατεύθυνση, αναδεικνύοντας την αντιδραστική τους γραμμή, παίζοντας στην ουσία φιλοκυβερνητικά παιγνίδια στις πλάτες των εκπαιδευτικών.

Το γάντι που πετάει η κυβέρνηση και το υπουργείο με την έναρξη της αξιολόγησης κάτω από αυτές τις συνθήκες και με αυτόν τον υπόγειο τρόπο πρέπει να το σηκώσει το εκπαιδευτικό κίνημα. Πρώτη απάντηση δεν μπορεί παρά να είναι η καθολική άρνηση των εκπαιδευτικών στη συμπλήρωση των ερωτηματολογίων του Υπουργείου και στη λήψη κλειδαρίθμων και όλων των σχετικών που περιγράφει η εγκύκλιος. Η απάντηση μας πρέπει να είναι μαζική, ενωτική, με αποφάσεις γενικών συνελεύσεων, ΔΣ των ΕΛΜΕ και των συλλόγων διδασκόντων κάθε σχολείου.
·             Να βάλουμε φρένο στις μεθοδεύσεις του Υπουργείου, που μας οδηγούν σε απολύσεις, ανεργία και εξευτελισμό.
·             Δεν υπάρχει δίλημμα: θα εγερθούμε. Με ψηλά το κεφάλι, θα παλέψουμε με αξιοπρέπεια για μας και τα παιδιά μας.

Ζητάμε από την ΕΛΜΕ να πάρει θέση και να καλέσει τους συναδέλφους και τους συλλόγους διδασκόντων να απορρίψουν την αξιολόγηση και τα προεόρτιά της!

Η αξιολόγηση:
1.          Δεν είναι μια «ουδέτερη» και «αντικειμενική» διαδικασία, αλλά μια διαδικασία αυταρχική, μοχλός ανατροπής των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων, άρσης της  μονιμότητας και απολύσεων, με τη ... βούλα της δήθεν αξιοκρατίας.
2.          Επιδιώκει να χειραγωγήσει ιδεολογικά τους εκπαιδευτικούς, να τους καθυποτάξει διοικητικά, να επιβάλει τη συμμόρφωση και την πειθάρχηση.
3.          Αποτελεί σημαντικό μοχλό της αντιδραστικής αναδιάρθρωσης του σχολείου και της οικοδόμησης του σχολείου της αγοράς.
4.          Κατηγοριοποιεί τα σχολεία σε «πετυχημένα» και «αποτυχημένα» με αγοραία κριτήρια.
5.          Επιδιώκει την ταξική κατηγοριοποίηση των μαθητών και των σχολείων, τιμωρώντας τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς με βάση τις επιδόσεις των μαθητών.
6.          Η ζωντανή εκπαιδευτική πράξη, από σύνθετη λειτουργία, μετατρέπεται σε άθροισμα μετρήσιμων πράξεων, συμπεριφορών και σχέσεων, οι ανθρώπινες διανοητικές λειτουργίες και ικανότητες «μετρώνται» με βάση τα πρότυπα της βιομηχανίας και του εμπορίου. Η εκπαιδευτική διαδικασία επηρεάζεται από πολυάριθμους κοινωνικούς, οικονομικούς, πολιτισμικούς κλπ παράγοντες και δεν μπορεί «να μετρηθεί».