Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ Γ.Σ. ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ 25/9/13

ΟΙ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΉΣΕΙΣ ΑΝΑΣΤΈΛΛΟΝΤΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

Μετά από πολύωρη συνεδρίαση της ΓΣ  των προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας στην Αθήνα 25/9/13 ( η οποία διακόπηκε προκειμένου οι αντιπρόσωποι   να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στο Σύνταγμα, όπου πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική συναυλία) αποφασίστηκε η προσωρινή αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων του κλάδου προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση, να αποτιμηθούν τα αποτελέσματα των απεργιακών κινητοποιήσεων και να διαμορφωθεί η τακτική και η δράση του κλάδου το επόμενο  διάστημα.

Κοινή πεποίθηση όλων των αντιπροσώπων ήταν η διαπίστωση της αναγκαιότητας της συνέχισης και έντασης των δράσεων και των παρεμβάσεων του κλάδου προς τους εμπλεκόμενους με την εκπαίδευση φορείς και την κοινωνία για  την ενίσχυση του μετώπου υπεράσπισης του Δημόσιου Σχολείου.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗ Γ.Σ. ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ 24/9/13

Συνάδελφοι,
  στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο  Κορίνθου την Τρίτη  24/9/13(ώρα 5:30 μμ)  συμμετείχαν περίπου 60 συνάδελφοι. Μετά από σύντομο απολογισμό της μέχρι τώρα πορείας των κινητοποιήσεων του κλάδου αποφασίστηκε η  συνέχιση των κινητοποιήσεων με τη μορφή κυλιόμενης ανά περιφέρεια απεργίας διαρκείας.(δηλαδή το μοίρασμα της χώρας σε πέντε απεργιακές ζώνες-περιφέρειες και 24ωρη απεργία ανά περιφέρεια κάθε εβδομάδα με παράλληλες εκδηλώσεις- δράσεις στην έδρα κάθε περιφέρειας ή τοπικά).


Επειδή στη διαδικασία ψηφοφορίας δεν υπήρχε η καταστατικά οριζόμενη απαρτία οι αποφάσεις δεν θεωρήθηκαν δεσμευτικές και η τελική απόφαση παραπέμφθηκε στο Δ.Σ., το οποίο, σε επακολουθήσασα συνεδρίαση, κατά πλειοψηφία επικύρωσε το αποτέλεσμα και εξουσιοδότησε των πρόεδρο στην Γ.Σ. των προέδρων που θα συγκληθεί την Τέταρτη  25-9-2013 να το καταθέσει ως πρόταση.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗ Γ.Σ. ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΣΤΙΣ 19-9-2013


 

Συνάδελφοι,
  στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο  Κορίνθου την Πέμπτη 19/9/13, συμμετείχαν περίπου 90 συνάδελφοι και στις ψηφοφορίες που επακολουθήσαν 55. Η εξέλιξη της συζήτησης ήταν η εξής:
·                     Έγινε ενημέρωση του σώματος από το προεδρείο για τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία των τεσσάρων πρώτων ημερών τα οποία κυμάνθηκαν περίπου στο 80% για τις δυο πρώτες ημέρες και περίπου στο 30% τις επόμενες δυο.
·                     Αναγνώστηκε το σχετικό ψήφισμα της ΟΛΜΕ για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα (έχει αποσταλεί στα σχολεία)
·                     Έγινε ενημέρωση σχετικά με την μεγάλη αντιφασιστική διαδήλωση  που πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας την Τέταρτη 18-9-2013 το  απόγευμα.
·                     Μετά τις τοποθετήσεις που ακολούθησαν τα παρόντα μέλη της Γ.Σ.:
             Α) ομόφωνα  επικύρωσαν για δεύτερη φορά το πλαίσιο αιτημάτων που είχε υπερψηφιστεί στην
                  προηγούμενη Γ.Σ.
 Β) ομόφωνα αποφάσισαν για την ανάγκη συνέχισης των κινητοποιήσεων.
 Γ) σε σχέση με το είδος των κινητοποιήσεων  πλειοψήφησε  η πρόταση για συνεχόμενες στάσεις
      εργασίας με παράλληλη συνέχιση των δράσεων (όπως αυτές πραγματοποιήθηκαν την τρέχουσα
      εβδομάδα).
 Δ) αποφάσισαν  τη διεύρυνση της επιτροπής  απεργιακού αγώνα με συναδέλφους που θα  μελετήσουν το
      νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο και θα προετοιμάσουν το περιεχόμενο  σχετικής ενημερωτικής
      ημερίδας που θα διοργανωθεί  το  επόμενο  χρονικό διάστημα.

Επειδή στη διαδικασία ψηφοφορίας δεν υπήρχε η καταστατικά οριζόμενη απαρτία οι αποφάσεις δεν θεωρήθηκαν δεσμευτικές και η τελική απόφαση παραπέμφθηκε στο Δ.Σ., το οποίο, σε επακολουθήσασα συνεδρίαση, κατά πλειοψηφία:
Α) επικύρωσε το αποτέλεσμα και εξουσιοδότησε των πρόεδρο στην Γ.Σ. των προέδρων που θα συγκληθεί την Παρασκευή 20-9-2013 να το καταθέσει ως πρόταση.
Β) σε περίπτωση που η σχετική πρόταση δεν έχει την απαιτουμένη πλειοψηφία  για να γίνει αποδεκτή από τη Γ.Σ. των προέδρων , ο πρόεδρος εξουσιοδοτείτε να στηρίξει  εκείνη την πρόταση κινητοποιήσεων η οποία θα είναι πλησιέστερη χρονικά στη  αρχική πρόταση (όπως αυτή υπερψηφίστηκε από τη Γ.Σ.)

Επιπλέον τα παρόντα μέλη του Δ.Σ. αποφάσισαν ότι την Παρασκευή 20-9-2013 θα απεργήσουν στην μνήμη του Παύλου Φύσσα  και   καλούν όλους τους συναδέλφους του κλάδου να πράξουν το ίδιο.



ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 17/9/13



Το Δ.Σ της Α ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ενημερώνει τους συναδέλφους για τα εξής:

1.     Η απεργία συνεχίζεται για 2η ήμερα με τα ίδια υψηλά ποσοστά συμμετοχής.

2.     Αύριο, Τέταρτη 18-9-2013, ξεκινούν απεργιακές κινητοποιήσεις και οι συνάδελφοι της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.  Επιπλέον ξεκινά και η 48ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ.  Η ΓΣΕΕ τέλος έχει προκηρύξει τετράωρη στάση εργασίας. Έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση δάσκαλων –           καθηγητών  στις 10:30 το πρωί, στο «στέκι» των εκπαιδευτικών  που λειτουργεί  από την προηγούμενη εβδομάδα στον πεζόδρομο Εθνικής Αντιστάσεως απέναντι από την Εθνική Τράπεζα.
Στις 7.30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Συλλόγου Γονέων Γ/σίου – Λυκείου Λουτρακίου εκπροσώπων σωματείων και του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ.
3.     Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. θα παραβρεθεί στον αποκλεισμό του κτηρίου της Περιφερειακής Δ/σης Εκπ/σης στην Τρίπολη που διοργανώνεται, με πρωτοβουλία της Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας και συμμετοχή όλων των ΕΛΜΕ της  περιφέρειας Πελοποννήσου, την Πέμπτη 19-9-2013
Στη συνεχεία και ώρα 13:00 θα πραγματοποιηθεί η εξ αναβολής  Γενική Συνέλευση των μελών της Α΄ ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου με θέμα: «εκτίμηση της κατάστασης - συνέχιση των κινητοποιήσεων του κλάδου».

Το απόγευμα στο «στέκι» των εκπαιδευτικών 9.00 μ.μ. μουσική βραδιά.

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Ανακοίνωση - Ενημέρωση αιρετού Α ΠΥΣΔΕ



Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά με υγεία, δύναμη, αντοχές και αγωνιστική διάθεση.

Το ξεκίνημα της νέα σχολικής χρονιάς μάς βρίσκει σε δυσμενέστερη θέση σε σχέση με την προηγούμενη αφού μια σειρά μέτρων έχουν πλήξει βάναυσα τα εργασιακά μας, και όχι μόνο, δικαιώματα και έχουν διαλύσει το δημόσιο σχολείο. Μερικά εξ αυτών είναι η αύξηση του ωραρίου και η μείωση των ωρών στο ωρολόγιο πρόγραμμα για πολλές ειδικότητες, που έχουν δημιουργήσει τεχνητά πλεονάσματα, η κατάργηση ειδικοτήτων στην ΤΕΕ μέσα σε μια νύχτα που έθεσε σε διαθεσιμότητα 2.122 εκπ/κούς και στέρησε σε 20.000 περίπου μαθητές και μαθήτριες τις ειδικότητες που είχαν επιλέξει. Επίσης διενεργήθηκαν υποχρεωτικές μετατάξεις, ενώ οι εθελούσιες καταργήθηκαν! Πρόσφατα ψηφίστηκε πολυνομοσχέδιο που αλλοιώνει σε σημαντικό βαθμό το χαρακτήρα της εκπαίδευσης και με τις αλλεπάλληλες «πανελλαδικές» εξετάσεις που προβλέπει σε όλες τις τάξεις του Λυκείου, θα ωθήσει ακόμα περισσότερο τα παιδιά στα φροντιστήρια και στα ιδιαίτερα μαθήματα και προφανώς τις οικογένειές τους στην οικονομική αιμορραγία και μάλιστα σε μια τέτοια περίοδο.
Όσο παραμένουμε αδρανείς τα μέτρα θα συνεχίζονται και θ’ αφορούν όλο και περισσότερους ενώ η κοινωνική καταστροφή θα λαμβάνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις. Με τα παραπάνω δεν επιχειρούμε να κινδυνολογήσουμε ούτε να εκφοβίσουμε τον κόσμο, απλώς προσπαθούμε να δούμε με κριτικό μάτι αυτά που συμβαίνουν, όπως πράξαμε και το προηγούμενο διάστημα, όταν προβλέψαμε πολλά από τα σκληρά κυβερνητικά μέτρα, όμως λίγοι ήσαν εκείνοι που μας πίστεψαν!
Επιβεβαίωση της συνέχισης των αντιεκπαιδευτικών μέτρων και της κατάργησης βασικών εργασιακών δικαιωμάτων μας, αποτελούν οι υποχρεωτικές αποσπάσεις από νομό σε νομό, που θα πραγματοποιήσει το υπουργείο μέχρι τις 16/9 για συναδέλφους που κατέχουν οργανική θέση ή είναι στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ και πλεονάζουν. Μάλιστα ενώ θα τους αποσπάσει υποχρεωτικά τους δίνει τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση προτίμησης! Η διαδικασία ολοκληρώνεται με απόφαση του περιφερειακού διευθυντή εκπ/σης, ύστερα από πρόταση του αρμόδιου ΑΠΥΣΔΕ. Στο πλαίσιο αυτό κληθήκαμε να συμμετάσχουμε με την ιδιότητα του αιρετού που κατέχουμε σε συνεδρίαση του Απυσδε Πελοποννήσου τη Δευτέρα 16/9 ημέρα απεργίας! Απαντήσαμε ότι ημέρα απεργίας δε συμμετέχουμε και δε νομιμοποιούμε αποφάσεις που στηρίζονται σε προηγούμενες άκρως προβληματικές και μη αποδεκτές π.χ, αύξηση ωραρίου κλπ. έστω και αν έχουν την επίφαση νομιμοποίησης των μνημονιακών νόμων. Θυμίζουμε ότι, όπως λένε και αρκετοί πολιτικοί, όταν όμως τους βολεύει, κάθε νόμιμο δεν είναι και ηθικό! Επιπλέον υπάρχουν αρκετές διατάξεις που δεν είναι καθόλου δίκαιες όπως αυτές που αφορούν στις υποχρεωτικές αποσπάσεις, μετατάξεις, μεταθέσεις και τις διαθεσιμότητες, τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε και θα παλέψουμε για να καταργηθούν. Δηλώσαμε ότι οι αιρετοί για μας αποτελούν ενεργά μέλη των σωματείων τους και σε καιρό απεργίας συμμετέχουν  μόνο σε  απεργιακές  δράσεις. Επομένως δεν πρόκειται να παραστούμε σε συνεδριάσεις του Απυσδε ημέρα απεργίας και δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε τέτοιες απαράδεκτες αποφάσεις υποχρεωτικών αποσπάσεων! Ας αποφασίσουν μόνοι τους αναλαμβάνοντας και τις ευθύνες.
Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα θέματα που εξετάζει το Απυσδε οι θέσεις μας ήταν πάντα με την πλευρά του συναδέλφου που είχε δίκαια αιτήματα. Υποστηρίξαμε ακόμη και τις περιπτώσεις χορήγησης αδειών άνευ αποδοχών, για σοβαρότατους οικογενειακούς ή άλλους λόγους, που δεν είχαν την έγκριση του οικείου δ/ντή εκπ/σης, επειδή θεωρούσε ότι δεν υπήρχε αντικαταστάτης, λόγω του ότι πιστεύουμε ότι σε περιπτώσεις ανυπέρβλητων οικογενειακών ή κοινωνικών δυσκολιών και προβλημάτων, η πολιτεία πρέπει να προσλαμβάνει αναπληρωτές και όχι να εξουθενώνει ανθρώπους και τις οικογένειές τους!
Επίσης προτείναμε η 2η ειδικότητα να αποδίδεται σε κάθε περίπτωση πριν την έναρξη των μαθημάτων ώστε να χρησιμοποιείται από του συναδέλφους που το έχουν ανάγκη, ιδίως τις δύσκολες τούτες εποχές. Πιστεύουμε ότι η σχετική εγκύκλιος αλλά και όλα τα κείμενα του υπουργείου δεν το αποκλείουν και κυρίως δεν το απαγορεύουν. Επίσης επιμείναμε με πρότασή μας η 2η ειδικότητα ν’ αποδίδεται και σε συναδέλφους που έχουν πτυχίο, το οποίο αποτελεί προσόν διορισμού και για την Α’/θμια, που μέχρι τώρα δεν αποδιδόταν! Νομίζουμε ότι σ’ αυτό το σημείο έχουμε πείσει το συμβούλιο και η παραπάνω πρότασή μας θα υλοποιηθεί.
Τέλος θα συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε θέσεις και να κάνουμε προτάσεις έχοντας ως γνώμονα τη ρήση του Αντρέ Μπρετόν: «Ο Άνθρωπος είναι η απάντηση όποια κι αν είναι η ερώτηση»
Σας προτρέπουμε να συμμετάσχετε καθολικά στον αγώνα, μαζί και μ’ άλλους εργαζόμενους (ήδη ένας - ένας κλάδος διαπιστώνει, ότι αυτά τα μέτρα- που τελειωμό δεν έχουν -όχι μόνο είναι επώδυνα και αναποτελεσματικά, αλλά συνιστούν και μια αδιέξοδη και καταστροφική πολιτική που αφορά όλους και για το λόγο αυτό αρχίζουν να συμμετέχουν σε αυτόν τον αγώνα), για την ανατροπή των πολιτικών που καταστρέφουν τις ζωές μας. Αν όχι τώρα πότε; Όταν θα είμαστε ημιθανείς ή ακόμη και νεκροί; Αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες, που είναι άλλωστε κοινές για όλους, και κυρίως την ασφυκτική οικονομική κατάσταση καθώς και τους ενδοιασμούς για τις αντοχές μας. Πρέπει όμως όλοι μας να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας! Άλλωστε όταν αντέχεις δεν κινητοποιείσαι και δεν αντιδράς, όταν δεν αντέχεις είναι που πρέπει ν' αντιδράσεις. Σε διαφορετική περίπτωση είναι σαν να διαλέγουμε τον αργό θάνατο, αγοράζοντας χρόνο με την ελπίδα μήπως ανακαλυφθεί το θαυματουργό χάπι και σωθούμε!

Σας ευχόμαστε καλό αγώνα, κανένας να μην είναι απών!

Συναδελφικά

Παναγιώτης Κατσούλας                                                                                                                              Νίκη Μπέη                                                          
Α’ τακτικός αιρετός Απυσδε Πελοποννήσου                                 Αναπληρωματική αιρετός Απυσδε Πελοποννήσου
Εκλεγμένοι με την:
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΔΕ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ


12.9.2013

ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ



Από την επιτροπή αγώνα, η οποία είναι ανοιχτή σε όποιον συνάδελφο θέλει να βοηθήσει στην οργάνωση των κινητοποιήσεων τις επόμενες ημέρες, έχουν αποφασιστεί μέχρι στιγμής οι εξής δράσεις:
 
·                    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/9/13, 7.30 Μ.Μ. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ «ΣΤΕΚΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ» ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ, ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ (ΕΝΑΝΤΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ).
Μοιράζουμε υλικό της ΟΛΜΕ ενημερώνουμε τον κόσμο και οργανώνουμε τις επόμενες δράσεις μας.  Έχουν κληθεί να παρευρεθούν όλα τα σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα προκειμένου να συντονίσουμε τις κινητοποιήσεις μας ενόψει της πανυπαλληλικής απεργίας 18 και 19 Σεπτεμβρίου .

·                     ΔΕΥΤΕΡΑ 16/9/13. 8.00 Π.Μ. ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΜΕ (Άργους 17),  ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ (12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ). ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΜΑΣ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΕΙ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΜΕ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ «ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙΑ» ΣΤΙΣ 10.30 Π.Μ. .

·                     ΤΡΙΤΗ 17/9/13 7.30 Μ.Μ. ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΟ «ΣΤΕΚΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ». Παρακαλούμε τους διευθυντές και τους συλλόγους διδασκόντων  να ενημερώσουν το Δ.Σ. του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου τους για τη συνάντηση.


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ. 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗ Γ.Σ. ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ 5/913

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗ Γ.Σ. ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ.
 
Συνάδελφοι,
  στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του 4ου ΓΕΛ Κορίνθου την Πέμπτη 5/9/13, με την παρουσία και συναδέλφων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, συμμετείχαν περίπου 150 συνάδελφοι. Στη συνέλευση παρευρέθηκε και χαιρέτισε η Πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. ΚΑΙΤΗ ΓΚΡΙΤΖΙΑ.  
Η συνέλευση μετά από σχετική συζήτηση υπερψήφισε κατά πλειοψηφία το πλαίσιο αιτημάτων και το πρόγραμμα δράσης που πρότεινε το Δ.Σ. (Επισυνάπτεται). Στη συνέλευση υποβλήθηκαν επίσης άλλο πλαίσιο αιτημάτων και πρόγραμμα δράσης  (πρόταση ΠΑΜΕ)  καθώς και πρόταση για 48ωρη απεργία στις 18-19/9 και πρόταση για τρίωρες επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας που μειοψήφισαν.
 Επίσης υποβλήθηκαν ψηφίσματα τα οποία το Δ.Σ. δεσμεύτηκε να συζητήσει και να μεταφέρει στην ΟΛΜΕ.

Επειδή στη διαδικασία ψηφοφορίας δεν υπήρχε η καταστατικά οριζόμενη απαρτία (ήταν παρόντες περίπου 100 συνάδελφοι) οι αποφάσεις δεν θεωρήθηκαν δεσμευτικές και η τελική απόφαση παραπέμφθηκε στο Δ.Σ., το οποίο, σε επακολουθήσασα συνεδρίαση, κατά πλειοψηφία επικύρωσε το αποτέλεσμα. 
(Επισυνάπτεται η απόφαση)

ΔΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΑΠΟΦΑΣΗ  ΓΙΑ Γ.Σ.ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΕΛΜΕ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΑΘΗΝΑ 09/09/2013

ΑΙΤΗΜΑΤΑ (Υπερψηφίστηκε ομόφωνα)
 Η απόλυση 2.500 συναδέλφων μας με την κατάργηση 3 τομέων στην ΤΕΕ, η κατάργηση των Επαγγελματικών Σχολών, η  απίστευτης προχειρότητας και αδιαφάνειας μετατάξεις, η κατηγορηματική διαβεβαίωση του Πρωθυπουργού ότι θα έχουμε 15.000 απολύσεις στο Δημόσιο μέσα στο 2013 από τις 25.000 διαθεσιμότητες, συνθέτουν ένα εφιαλτικό τοπίο στην εκπαίδευση. Αυτό συμπληρώνεται από το ν/σ για τη ΔΕ, το οποίο «φιλοδοξεί» να μεγιστοποιήσει όλες τις παθογένειες που επισημαίνονται από όλους τους παιδαγωγούς τα τελευταία χρόνια.
Όλη αυτή η αντιεκπαιδευτική επιδρομή πλήττει, πέρα από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές μας και συνολικά την ελληνική οικογένεια που ήδη υποφέρει από την ανεργία, τη φτώχεια, τη φοροληστεία και την κατάρρευση κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους. Χιλιάδες μαθητές δε θα βρούνε την ειδικότητα την οποία διάλεξαν στα ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ. Αντ’ αυτού η μόνη διέξοδος θα είναι οι μεταγυμνασιακές ΣΕΚ και τα μεταλυκειακά ΙΕΚ, όπου υπάρχουν δίδακτρα.
Οι εκπαιδευτικοί να σταθούν στην πρωτοπορία του αγώνα για εκπαίδευση και ουσιαστική μόρφωση όλων των παιδιών, για διασφάλιση των κοινωνικών αγαθών (παιδεία, υγεία, ασφάλιση, ρεύμα, νερό), για μόνιμη, σταθερή και αξιοπρεπή εργασία για όλους, για την υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών ενάντια στον αυταρχισμό των επιστρατεύσεων και των διώξεων.
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ:
·      Καμιά διαθεσιμότητα-υποχρεωτική μετάταξη-απόλυση, υποχρεωτική μετάθεση! Κατάργηση του νόμου για τις μετατάξεις.
·      Διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών.
·      Ουσιαστική οικονομική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών, ειδικά των νεώτερων. Κατάργηση του ν. 4024/11.
·      Καμιά μείωση συντάξεων (κύριων, επικουρικών, εφάπαξ).
·      Άμεση κατάργηση των νόμων για το νέο Πειθαρχικό Δίκαιο (ν.4093/12 και 4057/12).
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ:
·      Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση της ΔΕ. Δεν είναι δυνατόν τόσο σημαντικά ζητήματα να αποφασίζονται με τέτοια προχειρότητα και αποκλειστικό σκοπό την επίτευξη δημοσιονομικών στόχων. Να ξεκινήσει άμεσα διάλογος όλων των εμπλεκομένων φορέων από μηδενική βάση. Όχι στον εξεταστικό μαραθώνιο, στη μαθητεία, στην ιδιωτικοποίηση και στην πρόωρη κατάρτιση μετά το γυμνάσιο.
·      Καμιά συγχώνευση - κατάργηση σχολείου. Να επανέλθουν οι τομείς και οι ειδικότητες της ΤΕΕ που καταργήθηκαν και να μην κλείσουν οι ΕΠΑΣ.
·      Άμεσα μέτρα ενίσχυσης για να λειτουργήσουν όλα τα σχολεία (πχ διορισμός καθαριστριών).
·      Ανώτερο όριο 20 μαθητές στο τμήμα, 15 στις κατευθύνσεις και 10 μαθητές ανά καθηγητή στα εργαστήρια.
·      Αύξηση των δαπανών για την εκπαίδευση.
·      Απόσυρση του ΠΔ για την αξιολόγηση.
·      12χρονο σχολείο, υποχρεωτικό, δημόσιο και δωρεάν, ποιοτικά αναβαθμισμένο για όλα τα παιδιά.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ:
·      Παιδεία, υγεία, ασφάλιση, ρεύμα και νερό για όλο το λαό!
·      Άμεσα μέτρα ανακούφισης για την ανεργία, την εξαθλίωση και τη μαζική φτώχεια.
·      Ελευθερία, δικαιοσύνη, δημοκρατικά δικαιώματα στα σχολεία και στους τόπους εργασίας. Σταμάτημα κάθε συνδικαλιστικής δίωξης - Καμιά δίωξη ενάντια στους αγωνιζόμενους. Να καταργηθεί το καθεστώς της πολιτικής επιστράτευσης απεργών.
·      Να ανατραπεί η κυβερνητική πολιτική και η πολιτική ΕΕ - ΔΝΤ με μαζικούς κοινωνικούς αγώνες.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ (Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία)
·      Απεργία διαρκείας από τις 16/09 με τη μορφή των επαναλαμβανόμενων 5νθήμερων. Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ και Γενική Συνέλευση προέδρων κάθε εβδομάδα.
·      Εκλογή απεργιακών επιτροπών από τις Γενικές Συνελεύσεις και κεντρικής απεργιακής επιτροπής για την οργάνωση της υλοποίησης των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων και για την ανάληψη υποστήριξης της απεργίας.
·      Συντονισμό του αγώνα μας με μαθητές, γονείς, εργαζόμενους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και σχεδιασμό της κοινής δράσης με συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις, καταλήψεις κλπ.
·      Υποστήριξη των συναδέλφων που μπήκαν σε διαθεσιμότητα.
·      Ο Πρόεδρος εξουσιοδοτείται να υποστηρίξει την επικρατέστερη πρόταση που διασφαλίζει κινητοποιήσεις διαρκείας.