Παρασκευή 18 Απριλίου 2008

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!


το Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕ Κορινθίας εύχεται στους συναδέλφους
καλό Πάσχα,
καλές διακοπές,
καλή και αγωνιστική
Πρωτομαγιά!

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Α' ΚΑΙ Β΄ΕΛΜΕ

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Α΄ και Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 19/3/08 το Δ.Σ. της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Κορινθίας συζήτησε με το Δ.Σ. της Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Κορινθίας το θέμα του ορισμού των επιτηρητών και των επιτροπών διεξαγωγής (πάσης φύσεως) εξετάσεων καθώς και το ζήτημα των τοποθετήσεων και των εντός νομού αποσπάσεων. Βεβαίως και οι δύο Ε.Λ.Μ.Ε. έχουν εκφράσει κατά το παρελθόν συγκλίνουσες θέσεις γι΄ αυτά τα ζητήματα. Κρίνεται αναγκαία όμως η από κοινού δημοσιοποίηση των θέσεων με κάποιες μικρές τροποποιήσεις που προέκυψαν μετά από διεξοδική συζήτηση.
ΣΧΕΤΙΚΑ: Α ΄Ε.Λ.Μ.Ε. Α.Π. 67 19/4/07, Α.Π. 125 26/6/07, Α.Π. 149 10/9/07, Α.Π. 161 28/9/07.
Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Α.Π. 104 5/6/07, Α.Π. 120 28/8/07.
ΕΠΙΤΗΡΗΣΕΙΣ
Θεωρούμε θετική εξέλιξη την καθιέρωση, μετά από σχετικό διάβημα της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. (24/1/07 και 23/2/07), την δια κλήρου επιλογή επιτηρητών για τις εξετάσεις που συγκεντρώνουν περισσότερες από τον αναγκαίο αριθμό αιτήσεις (Α.Σ.Ε.Π. – ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ).
Η διεκπεραίωση όμως των πάσης φύσεως εξετάσεων, πολύ περισσότερο των Γενικών, αποτελούν ένα στοίχημα που αφορά το κύρος ολόκληρου του κλάδου μας. Η διεξαγωγή τους από συναδέλφους που επιθυμούν συνειδητά να συμμετέχουν σε αυτές αποτελεί προϋπόθεση για την επιτυχία τους.
Είναι ευχάριστο ότι πολλοί συνάδελφοι επιθυμούν να μετέχουν ως επιτηρητές στις Γενικές εξετάσεις, ασφαλώς όμως ο αριθμός τους δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες. Συνεπώς πρέπει κάθε φορά να ορίζονται και συνάδελφοι οι οποίοι για διαφόρους λόγους, συγκοινωνιακούς, οικογενειακούς κ.α. δεν επιθυμούν κάτι τέτοιο. Η υποχρέωση όμως αυτή αφορά όλους και πρέπει να την μοιραζόμαστε εξίσου. Θεωρούμε λοιπόν ότι, εφόσον οι αιτήσεις των συναδέλφων δεν καλύπτουν τον αναγκαίο αριθμό επιτηρητών, πρέπει να εφαρμόζεται η πρακτική της κλήρωσης προκειμένου να πληρωθούν και οι εναπομένουσες θέσεις. Από την κλήρωση πρέπει να εξαιρούνται οι ηλικιωμένοι συνάδελφοι αλλά και όσοι έχουν τεκμηριωμένα πρόβλημα υγείας. Επίσης θεωρούμε ότι οι συνάδελφοι, που επί δύο συνεχή χρόνια ορίζονται επιτηρητές στις Γενικές εξετάσεις, πρέπει να απαλλάσσονται για ένα χρόνο από αυτή την υποχρέωση, εφόσον το ζητήσουν με αίτησή τους εγκαίρως. Μπορούν τέλος να ορίζονται ως επιτηρητές και οι συνάδελφοί μας αναπληρωτές που το επιθυμούν, αφού το τοπικό παράρτημα του Ι.Κ.Α. βεβαιώνει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα επιβολής προστίμου, λόγω της συνήθους καθυστέρησης στην καταβολή των αποζημιώσεών τους.
Εδώ πρέπει να τονιστεί ότι θετική συμβολή στην εξεύρεση ικανού αριθμού επιτηρητών θα είχε η αναπροσαρμογή της αποζημίωσης που εδώ και 15 χρόνια παραμένει στάσιμη.
ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ
1. Ως εξεταστικά κέντρα εξετάσεων Α.Σ.Ε.Π., πιστοποιητικού γλωσσομάθειας κ.α. θα πρέπει να ορίζονται - εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις - σχολικές μονάδες που δεν μπορούν να οριστούν ως εξεταστικά κέντρα για τις Γενικές Εξετάσεις. Ο δε ορισμός των εξεταστικών κέντρων πρέπει να γίνεται κυκλικά.
2. Οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων που ορίζονται ως εξεταστικά κέντρα, ορίζονται και πρόεδροι των αντίστοιχων επιτροπών, εφόσον δεν υπάρχει κάποιο δεοντολογικό ή νομικό πρόβλημα. Θεωρούμε όμως δίκαιο, κανένας Διευθυντής σχολικής μονάδας να μη μετέχει σε πάνω από μία επιτροπή κατ’ έτος είτε ως μέλος είτε ως πρόεδρος.
3. Στις επιτροπές Γενικών Εξετάσεων για τα ιδιωτικά σχολεία θα πρέπει να ορίζονται ως πρόεδροι, είτε Διευθυντές σχολικών μονάδων όπου δεν πραγματοποιούνται εξετάσεις είτε συνάδελφοι με πολυετή προϋπηρεσία και εμπειρία από τη διεξαγωγή εξετάσεων.
4. Ως χειριστής VΒI πρέπει να ορίζεται συνάδελφος που γνωρίζει τη λειτουργία του και κατά προτεραιότητα αυτός που υπηρετεί στο σχολείο το οποίο ορίζεται εξεταστικό κέντρο. Αν υπάρχουν στην ίδια σχολική μονάδα παραπάνω από ένας συνάδελφοι που διαθέτουν τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες θα πρέπει να ορίζονται εκ περιτροπής.
5. Οι γραμματείς των σχολικών μονάδων μπορούν να ορίζονται ως βοηθοί γραμματείς της επιτροπής.
Τα υπόλοιπα μέλη των επιτροπών πιστεύουμε ότι θα πρέπει να ορίζονται με κοινωνικά και υπηρεσιακά κριτήρια. Συγκεκριμένα:
Α) 15 θέσεις ή ποσοστό έως 10% των μελών των αντίστοιχων επιτροπών θα πρέπει να διατίθενται ώστε να ορίζονται κυκλικά οι πολύτεκνοι συνάδελφοι του Νομού μας.
Β) 5 θέσεις ή ποσοστό έως 8% των μελών των αντίστοιχων επιτροπών θα πρέπει να διατίθενται για συναδέλφους που έχουν διευκολύνει κατ’ επανάληψη την υπηρεσία συμμετέχοντας σε εργασίες που δεν αμείβονται (π.χ. επιτηρητές στις εξετάσεις της Ένωσης Φιλολόγων, Φυσικών κ.α. )
Γ) Στις υπόλοιπες θέσεις θα πρέπει να ορίζονται συνάδελφοι που έχουν το βαθμό Α΄, αφού ληφθεί υπόψη η αρχαιότητα αλλά και η συχνότητα συμμετοχής στις επιτηρήσεις των Γενικών Εξετάσεων. Εκτός από τις περιπτώσεις 2,5 και 6Α) οι συνάδελφοι που θα συμπεριληφθούν σε επιτροπές εξετάσεων δε θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται στη σύνθεση πάσης φύσεως έμμισθων επιτροπών για τα επόμενα 2-3 χρόνια.
Τέλος στο ίδιο πνεύμα της κυκλικής εναλλαγής των συναδέλφων προτείνουμε να συγκροτούνται οι επιτροπές αναβαθμολόγησης των γραπτών των ενδοσχολικών εξετάσεων και να ορίζονται οι υπεύθυνοι για την οργάνωση κάθε μορφής επιμόρφωσης.
Πιστεύουμε ότι η σταθερότητα στον ορισμό των Προέδρων, των χειριστών VΒI και των γραμματέων των σχολικών μονάδων εξασφαλίζει την απαραίτητη συνέχεια και μεταφορά εμπειρίας για την ομαλή διεξαγωγή πάσης φύσεως εξετάσεων. Παράλληλα η ανανέωση των επιτροπών δίνει τη δυνατότητα σε πολλούς συναδέλφους να αποκτήσουν ανάλογη εμπειρία και ικανοποιεί το κοινό αίσθημα δικαίου.
ΙΔΡΥΣΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ
Η Α΄ και η Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Κορινθίας επανέρχονται στο αίτημα που έθεσε σε σχετική ανοιχτή επιστολή προς τα πολιτικά κόμματα η Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Κορινθίας, με τα υπ΄ αριθ. 148 10/9/07 και 178 25/10/07, για την ίδρυση βαθμολογικού κέντρου στην Κόρινθο.




ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ
Προτείνουμε οι οργανικές θέσεις των συναδέλφων που υπηρετούν σε θέσεις με θητεία (δ/ντές, προϊστάμενοι, υπεύθυνοι διάφορων τομέων όπως ΓΡΑΣΕΠ, Αγωγής Υγείας, Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης κ.ά.) να χαρακτηρίζονται από το ΠΥΣΔΕ ως κενές οργανικές θέσεις και να τοποθετούνται σ’ αυτές άλλοι συνάδελφοι. Οι συνάδελφοι που θα καταλαμβάνουν αυτές τις θέσεις, θα γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι μπορεί να βρεθούν υπεράριθμοι μετά από τέσσερα χρόνια (λήξη θητείας των προηγούμενων). Με αυτό τον τρόπο αυτό εκτιμούμε ότι θα μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των εκπαιδευτικών που βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ.
Μετά τη ρύθμιση των υπεραριθμιών, την τοποθέτηση των μετατιθέμενων, των βελτιούμενων και των αιτούντων οριστική τοποθέτηση, που γίνονται περίπου το Μάιο έως Ιούνιο, σχετικά με τις τοποθετήσεις, που γίνονται τον Αύγουστο και στην αρχή της σχολικής χρονιάς, προτείνουμε ν’ ακολουθείται η παρακάτω σειρά:
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΩΝ ΜΕ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΘΕΣΗ
Αφορά συναδέλφους που έχουν οργανική θέση αλλά δεν έχουν καθόλου ωράριο στο σχολείο της οργανικής τους. Προτείνουμε η τοποθέτησή τους να γίνεται κατόπιν γνωστοποίησης των λειτουργικών κενών που προκύπτουν μετά τις αποσπάσεις του καλοκαιριού, με βάση τα μόριά τους και πριν τις τοποθετήσεις των αποσπασμένων.
Οι εκπαιδευτικοί να τοποθετούνται σε πλήρη λειτουργικά κενά άνω των 9 ωρών. Σε περίπτωση λιγότερων ωρών, να διατίθενται για συμπλήρωση ωραρίου, με διαδικασία που προτείνουμε παρακάτω.
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΙΣ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΩΝ
Μετά τη γνωστοποίηση των εναπομεινάντων λειτουργικών κενών που προκύπτουν κατόπιν της παραπάνω διαδικασίας, οι εκπαιδευτικοί να τοποθετούνται είτε σε πλήρη λειτουργικά κενά άνω των 9 ωρών, είτε, στην περίπτωση που υπάρχουν και άλλοι στη διάθεση, σε σχολεία με περισσότερες από 3 ώρες. Οι υπόλοιποι να παραμένουν στη διάθεση και να τοποθετούνται στο σχολείο με τα λιγότερα μόρια της περιοχής τους (Δηλ. να τοποθετούνται σε σχολείο εκτός του Γ/σιου Κρυονερίου για τη Β’ Κορινθίας και να τοποθετούνται μόνο στα σχολεία του Βέλου για τη Δ’ Κορινθίας). Είναι προφανές ότι οι τοποθετήσεις της κατηγορίας αυτής γίνονται με βάση τα μόρια του καθενός.
Όσοι συνάδελφοι είναι στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ και έχουν ήδη πάρει απόσπαση στην κεντρική υπηρεσία, σε γραφεία, ΟΕΕΚ, άλλα ΠΥΣΔΕ κ.λ.π. να παραμένουν στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ και να μοριοδοτούνται με τα μόρια της πλησιέστερης σχολικής μονάδας της περιοχής απόσπασής τους.
ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ (Προτείνεται να προηγούνται των αποσπάσεων διότι όσοι διατίθενται θεωρούνται μερικώς υπεράριθμοι.)
Πριν τη διαδικασία αυτή να καλούνται οι συνάδελφοι να δηλώσουν σχολεία προτίμησης (δεν πρόκειται για αίτηση, αφού η διάθεση προς συμπλήρωση ωραρίου γίνεται με σκοπό να καλυφθούν όλες οι ώρες διδασκαλίας στα σχολεία και το ωράριο των συναδέλφων κατά το δυνατόν). Είναι προφανές ότι προηγουμένως θα τους έχουν γνωστοποιηθεί τα λειτουργικά κενά ή οι ώρες που υπάρχουν. Η διάθεση να γίνεται ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους με βάση τα μόριά τους. Αν δεν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι τότε η διάθεση να ξεκινάει από τους συναδέλφους με τα λιγότερα μόρια.
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΠΟΣΠΑΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤΟΥΝΤΩΝ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΕΝΤΟΣ ΠΥΣΔΕ
Οι τοποθετήσεις να γίνονται, μετά τη γνωστοποίηση των εναπομεινάντων λειτουργικών κενών, με βάση τη μοριοδότηση που έχουμε προτείνει ως ΕΛΜΕ (σάς έχουν υποβληθεί δύο συγκλίνουσες προτάσεις μοριοδότησης από τις δύο ΕΛΜΕ τις οποίες και σας ξαναστέλνουμε) και τη δήλωση σειράς προτίμησης.
Οι αποσπάσεις αυτές να μη χαρακτηρίζονται για τις ανάγκες της υπηρεσίας και οι αποσπασμένοι συνάδελφοι να παίρνουν τα μόρια του σχολείου που υπηρετούν. Οι τοποθετήσεις και αποσπάσεις εντός ΠΥΣΔΕ να προηγούνται των τοποθετήσεων των αποσπασμένων από άλλα ΠΥΣΔΕ.
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ
Ν’ ακολουθείται αυστηρά η διαδικασία της περίπτωσης 2. σε ότι αφορά τα κενά τοποθέτησής τους, με σειρά τοποθέτησης αυτή που ορίζει ο νόμος.
ΣΧΟΛΙΑ:
Με τις παραπάνω προτάσεις μας πιστεύουμε ότι είναι δυνατόν ν’ αποφευχθούν τα παρακάτω φαινόμενα:
· Των εικονικών τοποθετήσεων σε σχολεία με πολλά μόρια, απ΄ όπου, στη συνεχεία, είναι δυνατόν να γίνουν αποσπάσεις «για τις ανάγκες της υπηρεσίας».
· Αδιαφάνειας με κενά που αποκρύπτονται από τους ενδιαφερόμενους.
· Διαθέσεων χωρίς δεοντολογική βάση.
· Σκανδαλώδους τοποθέτησης συναδέλφων σε σχολεία με πολλά μόρια (Γκούρα-Καλλιάνοι-Παναρίτι-Κρυονέρι), στα οποία δεν υπάρχουν λειτουργικά κενά και από τα οποία λαμβάνουν τα μόρια χωρίς να υπηρετούν τη θέση.
· Αδικίας, αφού οι συνάδελφοι της προηγούμενης περίπτωσης, λαμβάνουν τα ίδια μόρια με τους συναδέλφους που υπηρετούν πραγματικά σ’ αυτά τ’ απομακρυσμένα σχολεία.
ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ
Τα Δ.Σ. της Α' και Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Κορινθίας λαμβάνοντας υπόψη την πρωτοβουλία που έχουν αναλάβει πολλές Ε.Λ.Μ.Ε. (και αποδεχθεί αρκετά Π.Υ.Σ.Δ.Ε.), να τεθεί κάποια μοριοδότηση στον τρόπο που γίνονται οι αποσπάσεις εντός Π.Υ.Σ.Δ.Ε. αλλά και οι τοποθετήσεις αποσπασμένων από άλλα Π.Υ.Σ.Δ.Ε., προχώρησε ήδη από τον Ιούνιο του 2007 σε συζήτηση (στην οποία παρευρέθηκε και ο αιρετός του κλάδου, συνάδελφος Ανδρέου) και κατάληξε στη διατύπωση ορισμένων προτάσεων που τέθηκαν υπόψη των αιρετών του κλάδου και του Δ/ντη Β΄/βάθμιας Εκπ/σης Κορινθίας (6/9/07). Επίσης και η Β’ ΕΛΜΕ Κορινθίας, αφού είχε προηγηθεί συζήτηση με τους αιρετούς του κλάδου, κατέληξε σε πρόταση μοριοδότησης, που έστειλε στο ΠΥΣΔΕ με το Α.Π. 104/5-6-07 έγγραφό της, η οποία είναι συγκλίνουσα και, σε κάθε περίπτωση, στο ίδιο πνεύμα με αυτή της Α’ ΕΛΜΕ Κορινθίας. Ας τονίσουμε εδώ, ότι αυτό που θεωρούμε ουσιώδες δεν είναι οι συγκεκριμένες προτάσεις μοριοδότησης. Το ουσιώδες είναι να ληφθεί από πλευράς Π.Υ.Σ.Δ.Ε. η απόφαση να υπάρχουν και για τις αποσπάσεις μετρήσιμα μόρια, γνωστά από πριν σε όλους. Η απόφαση αυτή δεν αντίκειται στην κείμενη νομοθεσία που αφήνει τη διακριτική ευχέρεια στο κάθε υπηρεσιακό συμβούλιο να βάζει κριτήρια. Καλούμε μάλιστα τους αιρετούς του κλάδου μας να τις εφαρμόζουν ανεξάρτητα από το αν θα αποφασίσει σχετικά το Π.Υ.Σ.Δ.Ε.

Με βάση τις κείμενες διατάξεις στις αποσπάσεις προηγούνται :
1. Οι κατά το νόμο ειδικές κατηγορίες όπως στις μεταθέσεις (πολύτεκνοι, πολυμεταγγιζόμενα άτομα, πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας κλπ).
2. Οι έχοντες αναπηρία άνω του 67%
3. Οι έχοντες τέκνα ή συζύγους με αναπηρία άνω του 67%
4. Ακολουθούν όλοι οι υπόλοιποι.

(Παραθέτουμε στη συνέχεια τις προτάσεις μοριοδότησης των παραπάνω κατηγοριών, όπως έχουν διατυπωθεί και από τις δύο Ε.Λ.Μ.Ε.)

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε.
Κάθε έτος υπηρεσίας 1 μόριο.
Κάθε ένα από τα δύο πρώτα παιδιά 2 μόρια. (μέχρι 18 ετών).
Το 3ο παιδί 3 μόρια. (μέχρι 18 ετών).
Επιπλέον 2 μόρια για τέκνα μικρότερα των 4 ετών.
Εν χηρεία ή άγαμες μητέρες, εν διαστάσει ή διαζευγμένοι με επιμέλεια τέκνων 3 μόρια.
Λόγοι υγείας διαπιστωμένοι από Α/θμια ή Β/μια Υγ. Επιτροπή των γονέων που φιλοξενούνται, για αναπηρία άνω του 67% 3 μόρια.
Τέλος για κάθε χρόνο απόσπασης εντός του ίδιου Π.Υ.Σ.Δ.Ε. να τίθεται αρνητική βαθμολογία –2 μόρια.

Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε.
1. Κάθε έτος υπηρεσίας 2 μόρια
2. Κάθε χρόνος υπηρεσίας σε δυσπρόσιτο 1 μόριο
3. Κάθε ένα από τα δύο πρώτα παιδιά 2 μόρια
4. Το 3ο παιδί 3 μόρια.
5. Εν χηρεία ή άγαμες μητέρες 3 μόρια
6. Εν διαστάσει ή διαζευγμένοι με επιμέλεια τέκνων 2 μόρια
7. Λόγοι υγείας διαπιστωμένοι από Α/θμια ή Β/θμια Υγ. Επιτροπή των γονέων που φιλοξενούνται, για αναπηρία κάτω του 67% 2 μόρια και πάνω από 67%, 3 μόρια

Πιστεύουμε ότι η μοριοδότηση μπορεί να περιορίσει σε σημαντικό βαθμό την αδιαφάνεια, την αυθαιρεσία και τις πελατειακές σχέσεις που συχνά βλέπουμε να ανθούν στο χώρο των αποσπάσεων και των τοποθετήσεων. Δυστυχώς όμως το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο επιτρέπει την ύπαρξη μεγάλων αδικιών. Δεν είναι απλώς απαράδεκτο, είναι εξοργιστικό να τοποθετούνται εκπαιδευτικοί σε δυσπρόσιτες περιοχές (π.χ. Γκούρα), ώστε να λαμβάνουν τα αντίστοιχα μόρια, και στη συνέχεια να παίρνουν απόσπαση για το ΥΠ. Ε. Π. Θ. ή άλλες υπηρεσίες στον τόπο κατοικίας τους χωρίς ποτέ να υπηρετήσουν στη «δυσπρόσιτη» θέση τους.
Σημειώνουμε τέλος ότι η καλύτερη και διαφανέστερη λειτουργία του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. - κάτι που όλοι επιθυμούμε - δεν μπορεί να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα που ταλανίζει κάθε Σεπτέμβρη τα σχολεία. Πιστεύουμε ότι οι εγγραφές των μαθητών μπορούν να ολοκληρώνονται πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς, αμέσως μετά από την έκδοση των αποτελεσμάτων φοίτησης, ώστε να υπάρχει εγκαίρως σαφής εικόνα των λειτουργικών κενών, γεγονός που θα επιτρέπει την πλήρωσή τους με άνεση χρόνου, διαφάνεια και δικαιοσύνη. Έτσι θα γίνει εφικτό το αυτονόητο. Να ξεκινούν τα Δημόσια Σχολεία από την έναρξη της σχολικής χρονιάς με πλήρες πρόγραμμα και όχι δύο μήνες μετά, όπως συμβαίνει στα ΕΠΑ. Λ. - Τ.Ε.Ε., και ελπίζουμε να μην επαναληφθεί κι εφέτος.


ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε