Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

ΑΙΤΗΜΑ ΕΚΠΤΩΣΗΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ

A΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 11-12-11

ΠΡΟΣ: - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
- ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.

ΚΟΙΝ : ΣΧΟΛΕΙΑ Α΄ ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΟΛΜΕ




ΘΕΜΑ: «ΑΙΤΗΜΑ ΕΚΠΤΩΣΗΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ»

Παρακαλούμε να εξετάσετε τη δυνατότητα χορήγησης έκπτωσης για τους εκπαιδευτικούς που μετακινούνται με τον προαστιακό χρησιμοποιώντας μηνιαίες ή μεγαλύτερης διάρκειας κάρτες απεριορίστων διαδρομών.
Στην παρούσα συγκυρία, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, με τους μισθούς πείνας που προβλέπει το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, η καταβολή του αντιτίμου της μετακίνησης, που πρόσφατα αυξήθηκε δραματικά, (150Ε για την μηνιαία κάρτα), είναι ένα δυσβάστακτο φορτίο για εκατοντάδες εκπαιδευτικούς, δάσκαλους και καθηγητές, οι οποίοι μετακινούνται καθημερινά σε όλες τις γραμμές του προαστιακού από Χαλκίδα μέχρι Κιάτο.
Ελπίζουμε να δείτε με κατανόηση το αίτημά μας, έχοντας υπόψη ότι η στοχευμένη στήριξη των ασθενέστερων οικονομικά κοινωνικών ομάδων είναι μια υποχρέωση του κοινωνικού κράτους αλλά και ταυτόχρονα μια πράξη δικαιοσύνης απέναντι στους πιο βαριά φορολογούμενους της χώρας που δεν είναι άλλοι από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ :Ηλίας Λέκκας
Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:Αριστοκλής Χαρμπίλας

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΟ

A΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 8-12-2011

ΠΡΟΣ: ΣΧΟΛΕΙΑ Α΄ ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΟΛΜΕ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.

Η καθολική αντίθεση των εκπαιδευτικών (και όχι μόνον) στο νέο «φτωχολόγιο» δεν οφείλεται μόνον στους χαμηλούς μισθούς που προβλέπει για όλους μας (περισσότερο μάλιστα για τους νέους συναδέλφους) αλλά και στη βασική φιλοσοφία του η οποία καταργεί την ακώλυτη μισθολογική εξέλιξη συνδέοντας το βαθμολόγιο με το μισθολόγιο.
Όμως πέρα από τη γενική αντίθεσή μας συντρέχουν και ειδικότεροι λόγοι που καθιστούν διάτρητη την κατάταξη των συναδέλφων.
Αναφερόμαστε στην αφαίρεση προϋπηρεσίας από μεγάλο αριθμό συναδέλφων οι οποίοι βλέπουν ότι «…ο πλεονάζων χρόνος που τυχόν απομένει μετά την ανωτέρω μισθολογική κατάταξη των υπαλλήλων στους οικείους βαθμούς και Μ.Κ. δεν θα ληφθεί υπόψη για τη μισθολογική εξέλιξη στο επόμενο μισθολογικό κλιμάκιο». Το υπόλοιπο χρόνου λοιπόν που πιθανόν να υπάρχει μετά την κατάταξη πηγαίνει …..υπέρ Μνημονίου.
Από την άλλη μεριά αναπληρωτές με πολυετή προϋπηρεσία κατατάσσονται μισθολογικά στο κατώτατο κλιμάκιο και βαθμό με αποτέλεσμα να βλέπουν τις αποδοχές τους να συρρικνώνονται ακόμη και κατά 40%.
Ιδιαίτερα «τιμωρητική» αντιμετώπιση επιφυλάσσεται για τους συναδέλφους 5ετούς και 6ετούς φοίτησης ΑΕΙ, οι οποίοι κατέχουν και παιδαγωγικό πτυχίο, που κατ’ ουσίαν υποβιβάζονται, αφού δεν τους χορηγείται το επί πλέον κλιμάκιο που τους χορηγούσε το προηγούμενο μισθολόγιο. Αυτή η αντιμετώπιση είναι αναντίστοιχη με την ρύθμιση της κατάταξης στο νέο μισθολόγιο-βαθμολόγιο των συναδέλφων αποφοίτων ΤΕΙ, η οποία, βάσει της διευκρινιστικής υπουργικής εγκυκλίου 134780/Δ2/30-11-2011, θεμελιώνεται στα άρθρα 12 έως 14 του Ν1566/1985, στα οποία προβλέπεται επίσης και η χορήγηση επί πλέον κλιμακίων στους εκπαιδευτικούς, αποφοίτους σχολών 5ετούς και 6ετούς φοίτησης.
Με βάση μάλιστα τις προβλέψεις του άρθρου 14 του 1566/1985 και το σκεπτικό των συμπληρωματικών διευκρινίσεων της ίδιας εγκυκλίου, ότι δηλαδή οι εκπαιδευτικοί προσφέρουν διδακτικό και όχι διοικητικό έργο, συντρέχει ουσιαστικός λόγος να είναι ο Γ και όχι ο ΣΤ ο εισαγωγικός βαθμός για τους εκπαιδευτικούς. (Ακριβώς όπως συνέβαινε παλιότερα, όπου οι εκπαιδευτικοί κατατάσσονταν στο Γ βαθμό, όταν ο εισαγωγικός βαθμός στο δημόσιο ήταν ο Ε).
Πέρα από το γενικό αίτημα για απόσυρση του μισθολογίου, για τη διεκδίκηση του συγκεκριμένου αιτήματος πρέπει να εξεταστεί από την ΟΛΜΕ το ενδεχόμενο άμεσης και μαζικής υποβολής ενστάσεων από όλους τους συναδέλφους.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ :Ηλίας Λέκκας
Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:Αριστοκλής Χαρμπίλας

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ -1ης ΔΕΚΕΜΒΡΗ

A΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 29-11-2011

ΠΡΟΣ: ΣΧΟΛΕΙΑ Α΄ ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
Ο.Λ.Μ.Ε.
Μ.Μ.Ε.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Καλούμε τους συναδέλφους να μετάσχουν στην πανεργατική – πανυπαλληλική απεργία την 1η Δεκεμβρίου 2011 και στην απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου στις 10.30΄.
Λέμε ΟΧΙ
• στην πολιτική κυβέρνησης – τρόϊκας
• στις περικοπές μισθών – συντάξεων
• στον εργασιακό μεσαίωνα
• στις απολύσεις και την εφεδρεία

ΣΤΙΣ 10.00 π.μ. ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ (ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ).


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ :Ηλίας Λέκκας
Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:Αριστοκλής Χαρμπίλας

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΟΥ

A΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 29-11-2011

ΠΡΟΣ: ΣΧΟΛΕΙΑ Α΄ ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ



ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Το Δ.Σ. της Α Ε.Λ.Μ.Ε. Κορινθίας ευχαριστεί τον συνάδελφο ΔΗΜΗΤΡΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ και το μουσικό του σχήμα ΓΟΡΔΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ για την συγκλονιστική μουσική βραδιά μνήμης προς τιμήν της ηρωικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου και το αληθινά ζωντανό χρονικό του αντιδικτατορικού αγώνα που μας χάρισαν, στις 17/11/11 στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου.
Ευχαριστούμε επίσης τους μαθητές του 4ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ που μετέφεραν στην εκδήλωση μια πνοή νεανικής φρεσκάδας, παρουσιάζοντας την εργασία που εκπόνησαν με την στήριξη του καθηγητή τους Χ. Κουσουλού.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ :Ηλίας Λέκκας
Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:Αριστοκλής Χαρμπίλας

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ Δ.Σ ΤΗΣ A΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

A΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 29-11-2011

ΠΡΟΣ: ΣΧΟΛΕΙΑ Α΄ ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
Ο.Λ.Μ.Ε.
Μ.Μ.Ε.


ΘΕΜΑ: « ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ Δ.Σ ΤΗΣ A΄Ε.Λ.Μ.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ »


Σας γνωρίζουμε ότι στις 29/11/2011 συγκροτήθηκε σε σώμα το Δ.Σ. της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Κορινθίας για το συνδικαλιστικό έτος 2011-2012.
Η σύνθεσή του είναι η εξής:

Πρόεδρος: Ηλίας Λέκκας (6948570510)
Αντιπρόεδρος: Αθανάσιος Ζορμπάς (6937137111)
Γ. Γραμματέας: Αριστοκλής Χαρμπίλας (6947513245)
Ταμίας: Γιάννης Τριπικέλης (6972190632)
Οργ. Γραμματέας: Βάσια Θηβαίου (6976907650)
Μέλη: Θεοδόσης Στριμενόπουλος (6942657556)
Νίκος Θανόγιαννης (6977540661)

• Τα γραφεία της θα παραμένουν ανοιχτά κάθε Τρίτη και Πέμπτη 19.00 έως 21.00

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ :Ηλίας Λέκκας
Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:Αριστοκλής Χαρμπίλας