Τετάρτη 5 Μαρτίου 2008

Ρίο 27 Φεβρουαρίου


Την παράσταση κέρδισε η περιβαλλοντική ομάδα του 1ου Γυμνασίου Κιάτου...

1 σχόλιο:

Α' ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ είπε...

ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Η κινητοποίηση χιλιάδων ανθρώπων από τους Νομούς που βρέχονται από τον Κορινθιακό Κόλπο την Κυριακή 24/2/08, η ακόμη πιο εντυπωσιακή κινητοποίηση των κατοίκων της Καβάλας αλλά και η δυναμική δράση των εναεριτών της Δ.Ε.Η. έχουν ως κοινή βάση την αντίθεση στη χρήση λιθάνθρακα ως καυσίμου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Δείχνουν ταυτόχρονα την ανησυχία και την αφύπνιση της κοινωνίας απέναντι σε ένα δυσοίωνο μέλλον. Σε αυτόν τον αγώνα συγκλίνει με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και το συνδικαλιστικό κίνημα.
Η Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Κορινθίας συμμετέχοντας σε δράσεις, όπως αυτή για τον καθαρισμό της παραλίας «Καλάμια» στις 10/6/2007, στηρίζοντας ποικιλοτρόπως το έργο του Γραφείου Περιβαλλοντικής Αγωγής και πολύ περισσότερο με τη συμμετοχή της στην «Πρωτοβουλία για τη σωτηρία του Κορινθιακού» δείχνει έμπρακτα την ευαισθησία της απέναντι στα περιβαλλοντικά προβλήματα. Ωστόσο, οι εκπαιδευτικοί μπορούν να έχουν πολύ μεγαλύτερη συνδρομή στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος. Όχι μόνον γιατί διαθέτουν τις επιστημονικές γνώσεις που τους επιτρέπουν να κατανοήσουν στο σύνολό του το πρόβλημα αλλά κυρίως γιατί βρίσκονται σε καθημερινή επαφή με τη γενιά εκείνη που θα κληθεί να πληρώσει το τίμημα της αλόγιστης εκμετάλλευσης της φύσης από τις προηγούμενες γενιές.
Η σοβαρότητα του προβλήματος μάς επιφορτίζει λοιπόν με ένα ακόμη σοβαρό καθήκον. Την προετοιμασία των νέων μας για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προβλημάτων που επισωρεύει η αλόγιστη, εγωιστική και κοντόφθαλμη ανάπτυξη που σήμερα εμφανίζεται ως μονόδρομος. Εμείς οι εκπαιδευτικοί μπορούμε και πρέπει να δώσουμε στους μαθητές μας όχι μόνον τις αναγκαίες επιστημονικές γνώσεις αλλά και να τους καλλιεργήσουμε τις αξίες της αλληλεγγύης, του αλτρουισμού και του εθελοντισμού, εφόδια εξίσου απαραίτητα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που τους κληροδοτεί η δική μας γενιά.

Α. Χ.