Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 22 /3/ 2011

ΠΡΟΣ: Δ/ΝΣΗ Δ.Ε. ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ Ε.Ε.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗ-ΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΚΟΙΝ. ΣΧΟΛΕΙΑ Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Ο.Λ.Μ.Ε.
Μ.Μ.Ε.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ -ΕΡΩΤΗΜΑ ΓΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ

Παρά το γεγονός ότι στους Δήμους στους οποίους ανήκουν τα σχολεία ευθύνης της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Κορινθίας δεν πραγματοποιούνται συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολι-κών μονάδων της Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης, εντούτοις όλα δείχνουν ότι υπάρχει και συ-νέχεια. Ο πρόσφατα δημοσιευμένος κατάλογος σχολείων υπό κατάργηση - συγχώνευση που δημοσιεύτηκε (14/3/11) σε μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα περιλάμβανε και τα ΕΠΑΛ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ, ΕΠΑΛ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ και 1ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΕΠΑ.Λ ΚΟ-ΡΙΝΘΟΥ. Είναι φανερό λοιπόν ότι υπάρχει τέτοιος σχεδιασμός, μόνο που η υλοποίησή του έχει μετατεθεί για αργότερα, δηλ. μετά την ψήφιση του νόμου για την Τεχνική - Ε-παγγελματική Εκπ/ση.
Στο σημείο αυτό θεωρούμε απαραίτητο να θέσουμε ορισμένα ερωτήματα:
• Έχουν άραγε σκεφθεί οι αρμόδιοι αν το σχολικό συγκρότημα που φιλοξενεί τα ΕΠΑΛ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ χωράει ακόμη 140 μαθητές, όσοι δηλ. είναι οι μαθητές που τα τελευταία χρόνια φοιτούν στο ΕΠΑΛ ΚΟΡΙΝΘΟΥ και στο ΕΠΑΛ ΖΕΥ-ΓΟΛΑΤΙΟΥ;
• Έχουν περιλάβει στους σχεδιασμούς τους το μεταλυκειακό έτους ειδίκευσης που προβλέπεται στον νέο νόμο για την Τεχνολογική Εκπ/ση και θα αυξήσει τον αριθ-μό των φοιτούντων μαθητών στο συγκρότημα κατά 150 άτομα;
Κατόπιν αυτών ζητούμε να μάς απαντήσουν επίσημα και υπεύθυνα οι αρμόδιοι, εάν υπάρχει εισήγηση για κατάργηση - συγχώνευση των ανωτέρω σχολικών μονάδων.
Ζητούμε συνάντηση άμεσα με τους Δημάρχους της περιοχής μας προκειμένου να συζητήσουμε τις δυνατότητες επίλυσης του προβλήματος σχολικής στέγης το οποίο εδώ και χρόνια έχουμε αναδείξει και γίνεται όλο και πιο πιεστικό.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Ηλίας Λέκκας
Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:Αριστοκλής Χαρμπίλας

Δεν υπάρχουν σχόλια: