Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

A΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 14-11-2011

ΠΡΟΣ: ΣΧΟΛΕΙΑ Α΄ ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ



ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Μπροστά στην πρωτοφανή επίθεση εναντίον του εισοδήματος των εργαζομένων, την ώρα που η ανεργία καλπάζει και πολλές οικογένειες βρίσκονται σε αδιέξοδο, το ΔΣ της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Κορινθίας υλοποιώντας την απόφαση της Γ.Σ. Προέδρων των Ε.Λ.Μ.Ε. της χώρας (24-9-2011) αποφάσισε να προτείνει την πραγματοποίηση μαθημάτων αλληλεγγύης, δηλαδή την οργάνωση βοηθητικών μαθημάτων στα σχολεία της περιοχής μας, σ’ εθελοντική βέβαια βάση, προς τους μαθητές μας που τα έχουν ανάγκη, δίνοντας άμεση προτεραιότητα σε οικογένειες ανέργων ή εργαζομένων που αγωνίζονται για το ψωμί και τη δουλειά τους, όπως συμβαίνει αυτή τη στιγμή με τους εργαζομένους στη ΦΟΥΛΓΚΟΡ.
Γνωρίζουμε ότι τέτοιες πρωτοβουλίες έχουν ήδη αναληφθεί από συναδέλφους μας σε κάποια σχολεία της περιοχής μας. Κατά το προηγούμενο μάλιστα σχολικό έτος λειτούργησαν μετά τις 20 Αυγούστου και τμήματα υποστήριξης για μετεξεταστέους. Συνεπώς η πρωτοβουλία του Δ.Σ. αποσκοπεί στο να οργανωθεί καλύτερα μια προσπάθεια που ήδη έχει ξεκινήσει.
Οφείλουμε να τονίσουμε ότι σε καμία περίπτωση δε θεωρούμε τον εθελοντισμό υποκατάστατο των υποχρεώσεων της Πολιτείας. Και φυσικά δεν θα πάψουμε να διεκδικούμε ένα καλύτερο σχολείο με όλες τις αναγκαίες υποστηρικτικές δομές. Όμως στη συγκεκριμένη οικονομική κατάσταση, όπου οι εμπνευστές αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής προσπάθησαν - και θα προσπαθήσουν περισσότερο - να διχάσουν τους εργαζόμενους, η ενίσχυση των κοινωνικών δεσμών αλληλεγγύης είναι μια αγωνιστική απάντηση που διατρανώνει την απόφαση των εργαζόμενων να μην αφεθούν στην ζούγκλα των «αγορών». Δεν είναι παρά ένα ηχηρό «ναι» στην αλληλεγγύη, δίπλα στο ηχηρό «όχι» στα παλιά και νέα μνημόνια.
Οι συνάδελφοι που επιθυμούν να συμμετέχουν στα μαθήματα αλληλεγγύης παρακαλούνται μέχρι το τέλος Νοεμβρίου να το δηλώσουν με e-mail προς στην Ε.Λ.Μ.Ε ή να επικοινωνήσουν με τους συναδέλφους Η. ΛΕΚΚΑ (6948572510) και Α. ΧΑΡΜΠΙΛΑ (6947513245).

ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ :Ηλίας Λέκκας
ο Γ,ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:Αριστοκλής Χαρμπίλας

Δεν υπάρχουν σχόλια: