Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 22 /11/ 2011



ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ Α’ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


ΨΗΦΙΣΑΝΤΕΣ : 407
ΕΓΚΥΡΑ : 392
ΑΚΥΡΑ-ΛΕΥΚΑ: 15

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

ΕΛΑΒΑΝ: ΠΑΣΚ 150 (38,26%)
ΔΙΚΤΥΟ 123 (31,37%)
ΔΑΚΕ 95 (24,23%)
ΕΣΑΚ ΔΕΕ 24 ( 6,12%)


ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΣΚ: ΛΕΚΚΑΣ ΗΛΙΑΣ (109)
ΣΤΡΙΜΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΟΣΗΣ (48)
ΤΡΙΠΙΚΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (41)

ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ: ΧΑΡΜΠΙΛΑΣ ΑΡΙΣΤΟΚΛΗΣ (89)
ΘΗΒΑΙΟΥ ΒΑΣΙΑ (40)

ΑΠΟ ΤΗ ΔΑΚΕ: ΘΑΝΟΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (40)
ΖΟΡΜΠΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (34)


ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε.

ΕΛΑΒΑΝ :ΔΙΚΤΥΟ 129 ΜΕΤΑΞΑΣ (69)
ΔΑΚΕ 93 ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ (60)
ΠΑΣΚ 92 ΣΟΦΙΑΝΟΣ 60)



ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Α΄ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΤΟΣ 2010-2011

Για να μη μας γυρίσουν στην απόλυτη φτώχεια….
Όλοι μαζί ενωμένοι
εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι,
να ανατρέψουμε την πολιτική που καταστρέφει τη ζωή μας
και το αύριο των παιδιών μας.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΤΟΣ 2010-2011

16/11/2010 συγκροτήθηκε σε σώμα το Δ.Σ. της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Κορινθίας για το συνδικα-λιστικό έτος 2010 – 2011. Η σύνθεσή του είναι η εξής: Πρόεδρος: Ηλίας Λέκκας Αντιπρόε-δρος: Νικόλαος Θανογιάννης Γ. Γραμματέας: Αριστοκλής Χαρμπίλας Ταμίας: Θεοδόσης Στριμενόπουλος Οργ. Γραμματέας: Ελένη Αυλωνίτη Μέλη: Αγγελική Ηλία, Κώστας Πορ-φύρης (στη θέση του παραιτηθέντος Δασκαλόπουλου Ιωάννη). Μετά την παραίτηση λόγω με-τάθεσης της Αγγελικής Ηλία, στις 23/9/11, αντικαταστάθηκε από τον Κων/νο Παρασκευόπουλο.
24/11/2010 Έκτακτη Γενική Συνέλευση με θέμα «συζήτηση του προγράμματος δράσης της ΟΛΜΕ για το επόμενο διάστημα». Λόγω μη απαρτίας στην επακολουθήσασα συνεδρίαση του Δ.Σ. αποφασίστηκε: Καταψήφιση της Εισήγησης. Υπερψήφιση της 24ωρης 15/12, σύγκληση νέων Γ.Σ. και ενημερωτική καμπάνια. Αποφασίστηκε να προταθεί η υιοθέτηση και άλλων μορ-φών αγώνα π.χ. μη καταχώρηση βαθμολογίας κινητοποιήσεις στις εξετάσεις κ.λ.π.. (Η πρόταση διατυπώθηκε αναλυτικά και κατατέθηκε στο Προεδρείο της ΟΛΜΕ στις 25/11/10).
25/11/2010 Ψήφισμα αλληλεγγύης στον Νίκo Γαλιατσάτο, ο οποίος διώκεται, γιατί ως αιρετός εκπρόσωπος του κλάδου, εφαρμόζοντας απόφαση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς-Ιθάκης, δεν ψήφισε να ασκηθεί σε συνάδελφο πειθαρχική δίωξη.
29/11/2010 Το Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Κορινθίας, εκφράζοντας την ομόθυμη θλίψη όλων των συναδέλφων, απευθύνει θερμά συλλυπητήρια προς την οικογένεια της συναδέλφισσας Πα-ναγούλας Κορτσού για την πρόωρη απώλειά της, καθώς επίσης και στην οικογένεια του συνά-δελφου Δημήτρη Νικολάου για την απώλεια της συζύγου του Μαρίας. Στη μνήμη των εκλιπου-σών αντί στεφάνου διατέθηκε χρηματικό ποσό στο «Ευθύμειο Κέντρο»
14/11/2010 Η Α΄ ΕΛΜΕ Κορινθίας μπροστά στον κίνδυνο παραγραφής των δεδουλευμέ-νων των σχεδιαστών – καταχωρητών της ΠΔΣ, καλεί σε σύσκεψη τους συναδέλφους, όπου α-ποφασίζεται να προχωρήσουν σε ομαδική αγωγή. Τα έξοδα των μελών της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. με α-πόφαση του Δ.Σ. θα καλυφθούν από το ταμείο της Ε.Λ.Μ.Ε.
15/12/2010 Συμμετοχή στην απεργία της 15ης Δεκεμβρίου και στο συλλαλητήριο της ί-διας μέρας στην Αθήνα, για την μετάβαση των συναδέλφων η Α΄ ΕΛΜΕ Κορινθίας διέθεσε λεω-φορείο.
22/12/2010 Το Δ.Σ της Α΄ ΕΛΜΕ Κορινθίας, κηρύσσει συμπληρωματική στάση εργασί-ας από 11.00 -12.00 προκειμένου να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι που επιθυμούν να συμμετά-σχουν στη συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ έξω από τη Βουλή- όταν θα ψηφίζεται ο προϋ-πολογισμός-. Η Ε.Λ.Μ.Ε. εκπροσωπήθηκε από δύο μέλη του Δ.Σ..
Καταγγελία για δ/ντές που ζητούν από συναδέλφους να ενημερώνουν από την προη-γουμένη την υπηρεσία τους αν θα συμμετάσχουν στην απεργία, παρά τις περί του αντιθέτου προβλέψεις του Νόμου.
17/1/2011 Συμμετοχή στην ημερίδα που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρω-τοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας με θέμα: «Ενημέρωση για το ασφαλιστικό και το συνταξιο-δοτικό των εκπαιδευτικών».
29/1/2011 Η Α΄ ΕΛΜΕ Κορινθίας διοργανώνει επίσκεψη - ξενάγηση στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, που φιλοξενεί έκθεση της χαράκτριας Βάσως Κατράκη
18/1/2011 Ανακοίνωση – καταγγελία της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Κορινθίας για τον Προϋπολογι-σμό. Επίσης τονίζεται ότι η Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Κορινθίας θα αντιταχθεί σε κάθε κατάργηση σχολικών μονάδων στην περιοχή μας, τη στιγμή που απαιτείται η κατασκευή νέων σχολικών κτηρίων, η κατάργηση των λυομένων αιθουσών διδασκαλίας που όλο και πληθαίνουν στα προαύλια των σχολείων, η εξασφάλιση στέγης για τα σχολεία που στεγάζονται σε ενοικιαζόμενα κτήρια.
24/1/2011 Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. λαμβάνοντας υπόψη το 3324/Δ4/12-1-2011 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας, πρότεινε την αναμοριοδότηση των: Γυμνάσιο Σοφικού: από 5 μόρια στα 6 μόρια., Γυμνάσιο, Λύκειο και ΕΠΑ.Λ. Νεμέας: από 4 μόρια στα 5 μόρια, Γυμνάσιο Αθι-κίων: από 2 μόρια στα 3 μόρια
3/2/2011 Επείγουσα έκτακτη Γενική Συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου με θέ-μα «Εισήγηση και πρόγραμμα δράσης της ΟΛΜΕ για το επόμενο διάστημα». Λόγω μη απαρτί-ας στην επακολουθήσασα συνεδρίαση του Δ.Σ. αποφασίστηκε: Καταψήφιση της Εισήγησης. Υπερψήφιση της 24ωρης 23/2/11.
13/2/2011 Κοπή πίτας Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Κορινθίας.
21/2/2011 Το Δ.Σ. της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Κορινθίας καλεί τους Δημάρχους της περιοχής να αντιταχθούν σε κάθε προσπάθεια συνένωσης - κατάργησης σχολικών μονάδων. Τονίζοντας την ανάγκη για κατασκευή νέων σχολικών κτηρίων σε Κόρινθο και Λουτράκι.
22-23/2/2011 Συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση. Στη συγκέντρωση στο Εργατι-κό Κέντρο 23/2 εκ μέρους των εκπαιδευτικών του νομού μίλησε ο Πρόεδρος της Α΄ Ε.ΛΜ.Ε. Κορινθίας. Στην πορεία που ακολούθησε ήταν σημαντική η συμμετοχή των εκπαιδευτικών του νομού μας. Επίσης μοιράστηκε η επιστολή της ΟΛΜΕ προς τους γονείς.
28/2/2011 Στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων ενάντια στις συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων το Προεδρείο της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Κορινθίας συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Βόχας. Ολοκληρώθηκε έτσι ο κύκλος παρεμβάσεων και συναντήσεων με τους υπηρεσιακούς φορείς και φορείς της Τ.Α. Κρίνεται απόλυτα θετική η δέσμευση όλων των Δημάρχων να μην δεχθούν συγχώνευση - κατάργηση σχολικής μονάδας της Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης στον Δήμο τους. Στις περιπτώσεις μάλιστα των Δήμων Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων και Κορινθίων υπήρ-ξαν και σχετικά ψηφίσματα των Δημοτικών Συμβουλίων τους.
8/3/2011 Μετά το ανοιχτό κάλεσμα του Δ.Σ. της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Κορινθίας για υποβολή αι-τήσεων συμμετοχής στο Εκπαιδευτικό Συνέδριο της ΟΛΜΕ. (βλ. σχετικό μας Α.Π.83- 21/2/11 ) τέσσερις συνάδελφοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και υπέβαλαν αίτηση. Κατόπιν της ευγε-νικής παραίτησης της συναδέλφου Χριστίνας Δανέση στο συνέδριο που έλαβε χώρα στο Βόλο στις 5-7 Απριλίου παρέστησαν οι συναδέλφισσες Αλεξανδράκη Παρασκευή και Μητράκα Καλλίς, και ο συνάδελφος Μπαλής Σπύρος ο οποίος στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. του Μαΐου παρουσίασε συνοπτική έκθεση των εργασιών του Συνεδρίου.
18/3/2011 Επείγουσα έκτακτη Γενική Συνέλευση με θέμα «Εισήγηση και πρόγραμμα δράσης της ΟΛΜΕ για το επόμενο διάστημα». Λόγω μη απαρτίας στην επακολουθήσασα συνε-δρίαση του Δ.Σ. αποφασίστηκε: Καταψήφιση της εισήγησης και του προγράμματος δράσης.
Μετά τη δημοσίευση καταλόγου σχολείων υπό κατάργηση - συγχώνευση σε μεγάλης κυ-κλοφορίας εφημερίδα, ο οποίος περιλάμβανε και τα ΕΠΑΛ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ, ΕΠΑΛ ΖΕΥ-ΓΟΛΑΤΙΟΥ και 1ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΕΠΑ.Λ ΚΟΡΙΝΘΟΥ το Δ.Σ. της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. με ανοιχτή επι-στολή του προειδοποιεί για τις συνέπειες μιας τέτοιας απόφασης.
22/3/2011 Συμμετοχή μελών του Δ.Σ. στο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ.
29/3/2011 Μετά από παράπονα αρκετών συναδέλφων για τους αποκλεισμούς ειδικοτήτων στο ισχύον θεσμικό πλαίσιο που αφορά την επιλογή των αποσπώμενων εκπαιδευτικών στα Κέ-ντρα Περιβαλλοντικής Εκπ/σης, το Δ.Σ. της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε ζήτησε με έγγραφό του από την ΟΛ-ΜΕ να παρέμβει ώστε να τροποποιηθεί από το Υπουργείο Παιδείας η σχετική Υπουργική Από-φαση.
30/3/2011 Συμμετοχή στην πανεκπαιδευτική απεργία ενάντια στις περικοπές και τις κα-ταργήσεις σχολικών μονάδων.
11/4/2011 Κοινοποίηση προς Δ/νση και Περιφέρεια των προτάσεων της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε Κο-ρινθίας σχετικά με τη συγκρότηση πάσης φύσεως επιτροπών. Στην ίδια ανακοίνωση ζητήθηκε οι Γενικές Εξετάσεις να πραγματοποιούνται αποκλειστικά στις εγκαταστάσεις δημοσίων Λυκείων.
13/4/2011 Συμμετοχή αντιπροσωπείας του Δ.Σ. στο συλλαλητήριο ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ - ΔΝΤ, στα Προπύλαια.


14/4/2011 Το Δ.Σ. της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Κορινθίας εκφράζει με ψήφισμά του την απόλυτη συμπαράστασή του στο σύλλογο διδασκόντων του 2ου ΕΠΑ. Λ. ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ σχετικά με απαράδεκτες, ανυπόστατες και δυσφημιστικές καταγγελίες από μέρους των μισθωτών του κυ-λικείου, και καλεί όλους τους αρμόδιους, να πράξουν τα δέοντα, ώστε να σταματήσουν οι ανε-πίτρεπτες αυτές ενέργειες που πλήττουν το κύρος ενός δημόσιου σχολείου.
1/5/2011 Συμμετοχή της Ε.Λ.Μ.Ε. στις εκδηλώσεις για την εργατική Πρωτομαγιά.
5/5/2011 Τακτική Γενική Συνέλευση με θέμα «Ενημέρωση - Συζήτηση επί των πεπραγ-μένων του Δ.Σ της ΟΛΜΕ». Οι εκλογές για ανάδειξη αντιπροσώπων στο 15 Συνέδριο της ΟΛΜΕ πραγματοποιήθηκαν στις 9/5/11.
11/5/2011 Συμμετοχή στην πανεργατική απεργία και στη συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο και το συλλαλητήριο που ακολούθησε. Εκπρόσωποι και των δύο Ε.Λ.Μ.Ε. της Κοριν-θίας παραβρέθηκαν στην συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας και εξέθεσαν τα προ-βλήματα της εκπαίδευσης στο νομό μας. Υποβλήθηκε αίτημα για επόμενη συνάντηση από την Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε.
25/5/11 Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε Κορινθίας συναντήθηκε με τον Αντι-περιφερειάρχη Πελοποννήσου κο Γ. Δέδε. Στη συνάντηση εξέφρασε την αντίθεσή της στις συγ-χωνεύσεις - καταργήσεις σχολικών μονάδων και την ανησυχία της για τις συζητούμενες συγχω-νεύσεις σχολικών μονάδων της Επαγγελματικής Εκ/σης, τόνισε ότι υπάρχουν σχολικές μονάδες που ασφυκτιούν λόγω υπερβολικού αριθμού μαθητών, ενώ τριάντα (30) λυόμενες αίθουσες «φυτρώνουν» στα προαύλια των Γυμνασίων και των Λυκείων, επέδωσε λεπτομερές υπόμνημα με τις προτάσεις της Ε.Λ.Μ.Ε. (Α.Π. 282 /15/10/2010) και έθεσε το αίτημα να δεσμευτεί για σχολική χρήση μέρος του στρατοπέδου του 6ου Σ.Π., εφόσον αποδοθεί στους τοπι-κούς φορείς. Εκδόθηκε τέλος σχετικό δελτίο τύπου.
7/6/2011 Συνάντηση του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. με συναδέλφους Γαλλικών και Γερμανικών που πλήττονται από την κατάργηση της επιλογής της δεύτερης ξένης γλώσσας στα Γυμνάσια και τα Δημοτικά. Εκδόθηκε ψήφισμα που εκφράζει τη στήριξη του Δ.Σ. σε όλους τους συ-ναδέλφους που θίγονται και καλεί το Υπουργείο να αποσύρει την επίμαχη διάταξη. Η Ε.Λ.Μ.Ε. διάθεσε λεωφορείο για τη διευκόλυνση των συναδέλφων στο συλλαλητήριο (10/6/11) στο οποίο συμμετείχε σημαντικός αριθμός συναδέλφων και το Προεδρείο της Ε.Λ.Μ.Ε.. Ψήφισμα συ-μπαράστασης εξέδωσε και ο σύλλογος γονέων Γ/σίου Λουτρακίου. Επίσης υπήρξε παρέμβαση μαζί με συναδέλφους από τους άλλους νομούς στην Περιφερειακή Δ/νση Πελ/σου.
14/6/2011 Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη. Κάλεσμα για εθελοντική αιμοδοσία για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Κορινθίας.
23/6/ 2011 Το Δ.Σ. της Α ΕΛΜΕ Κορινθίας ενόψει των υπηρεσιακών κρίσεων για Διευ-θυντές σχολικών μονάδων, καλεί τους αιρετούς του κλάδου και τους συναδέλφους που στελε-χώνουν τα Υπηρεσιακά Συμβούλια να δράσουν με βάση τις γενικές κατευθύνσεις του κλάδου, τις αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων, όπως αυτές έχουν εκφραστεί με θεσμικό τρόπο στις κρίσεις Υποδιευθυντών καθώς και τις τυχόν καταγγελίες για αυταρχική ή αντισυναδελφική συ-μπεριφορά που έχουν ψηφιστεί από συλλόγους διδασκόντων ή συλλογικά συνδικαλιστικά όρ-γανα.
25- 28/6/2011 Πραγματοποίηση του 14ου Συνεδρίου της Ο.ΛΜ.Ε.
28-29/6/11 Πανεργατική απεργία. Συμμετοχή αντιπροσωπείας του Δ.Σ. και συναδέλφων και τις δύο ημέρες στο πανεργατικό – πανυπαλληλικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα με κεντρικό σύνθημα ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, Ε.Ε., ΔΝΤ,
4/7/2011 Έγγραφη διαμαρτυρία του Δ.Σ. της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. προς το υπουργείο (κοινο-ποιήθηκε και στην ΟΛΜΕ) για την δικαιολογημένη αγωνία των συναδέλφων Τεχνολόγων οι οποίοι, βλέπουν να καταργείται και το μάθημα που δίδασκαν (Τεχνολογία Α΄ Λυκείου) επί 12 χρόνια χωρίς καμιά διαβεβαίωση ότι η Ερευνητική Εργασία (project) θα υλοποιηθεί από αυτούς.
25/7/2011 Έγγραφη διαμαρτυρία του Δ.Σ. της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. για την απόφαση του ΥΠΔΒΜΘ για αναστολή λειτουργίας του ΚΠΕ Σικυωνίων Κορινθίας η οποία αποτελεί ένα πλήγμα για την περιβαλλοντική εκπαίδευση στην περιοχή μας, ενώ η συρρίκνωση κατά 30% των ΚΠΕ μοιάζει μια πράξη παραλογισμού που βρίσκεται σε απόλυτη αντίθεση με τις διακηρύ-ξεις περί «πράσινης ανάπτυξης».
30/8/2011 Διαμαρτυρία του Δ.Σ. της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε για ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, για κατάργηση των ΕΠΑΛ Ξυλοκάστρου και ΕΠΑ Λ Ζευγολατιού. Υπήρξε διαβεβαίωση ότι δεν υφίσταται τέτοιο ζήτημα προς το παρόν.
17 και 18 Σεπτεμβρίου Εκπροσώπηση. της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. στο 1ου ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ στην πλατεία του Φλοίσβου.
19/9/2011 Ανακοίνωση του Δ.Σ. στην οποία καταγγέλλονται οι σοβαρές ελλείψεις σε βιβλία η «αναμόρφωση» της διδασκαλίας των ξένων γλωσσών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαί-δευσης, η κατάργηση των σχολικών βιβλιοθηκών και των ΓΡΑΣΕΠ., η συνεχιζόμενη συρρί-κνωση των μισθών, η φορολογική επίθεση σε βάρος των εργαζομένων, η δραστική περικοπή των δαπανών για την παιδεία και η μείωση της κρατικής επιχορήγησης των σχολικών επιτροπών κατά 50% και το νέο νομοσχέδιο για τη διοικητική οργάνωση της εκπαίδευσης που καταργεί τόσο το διδακτικό ωράριο όσο και το εργασιακό, ενώ συρρικνώνει τις αρμοδιότητες του συλλό-γου διδασκόντων.
22/9/2011 Συμμετοχή στην 3ωρη στάση εργασίας, και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στα Περιβολάκια Κορίνθου με γονείς, μαθητές, δάσκαλους και καθηγη-τές.
23/9/2011 Πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης για το πλαίσιο δράσης και την εισήγη-ση της Ο.Λ.Μ.Ε. Λόγω μη απαρτίας στην επακολουθήσασα συνεδρίαση του Δ.Σ. αποφασίστη-κε: Υπερψήφιση της εισήγησης. Καταψήφιση της απεργίας στις 5/10. Αντιπροτείνεται συμμετο-χή σε πανεργατική απεργία 24ωρη ή και μεγαλύτερης διάρκειας. Προτείνεται η έκδοση ψηφί-σματος από την Ο.Λ.Μ.Ε. για τη μη καταβολή των χαρατσιών και ταυτόχρονη διερεύνηση της δυνατότητας επιβολής ασφαλιστικών μέτρων για την μη εφαρμογή τους.
Έναρξη λειτουργίας του «ΠΕΡΊΠΤΕΡΟΥ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ».
9/10/2011 Ανακοίνωση – καταγγελία της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε.: ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕ-ΔΙΟ που οδηγεί στη φτώχεια τους εκπαιδευτικούς και όλους τους εργαζόμενους που καταργεί την ακώλυτη μισθολογική εξέλιξη, που θεσμοθετεί την εργασιακή εφεδρεία και τις απολύσεις, που περικόπτει τις συντάξεις και φορολογεί ακόμη βαρύτερα τους εργαζόμενους. Κάλεσμα για συμμετοχή στα συλλαλητήρια 11, 13 και 15 Οκτωβρίου.
16/10/2011 «Προσκλητήριο μάχης» προς τους συνταξιούχους συναδέλφους εκπαιδευτι-κούς ενάντια στο αποκρουστικό σχέδιο νόμου για το νέο μισθολόγιο – βαθμολόγιο, την εργασι-ακή εφεδρεία και το προσυνταξιοδοτικό καθεστώς στο Δημόσιο.
19 και 20/10/11 Συμμετοχή στην πανεργατική – πανυπαλληλική απεργία. Η Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. διέθεσε λεωφορείο για τη μετάβαση στην Αθήνα. Μεγάλος αριθμός συναδέλφων μετείχε και στα συλλαλητήρια και των δύο ημερών στην Κόρινθο με κεντρικά συνθήματα.
ΛΕΜΕ ΟΧΙ
 Στις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις
 Στην εργασιακή εφεδρεία και τις απολύσεις
 Στα νέα χαράτσια
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ για την ανατροπή της πολιτικής ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ

20/10/2011 Πραγματοποίηση αιμοδοσίας της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. στο Γ. Ν. Κορίνθου με συμ-μετοχή περίπου 50 συναδέλφων
11/10/2011 Ανακοίνωση- διαμαρτυρία για την απόφαση κατάργησης των ολιγομελών τμημάτων σε ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ της περιοχής μας που είναι ένα ακόμα βήμα απαξίωσης της Τε-χνικής-Επαγγελματικής Εκπαίδευσης το οποίο θα ισχυροποιήσει την αγανάκτηση που αισθάνο-νται ήδη μαθητές και γονείς.
21/10/2011 Γενική Συνέλευση με θέμα το πλαίσιο δράσης μας ενάντια στην επίθεση που δεχόμαστε καθώς και την πρόταση της ΟΛΜΕ για 3ήμερη απεργία 24-25-26 Οκτώβρη.
14/11/2011 Κάλεσμα του Δ.Σ. για οργάνωση εθελοντικών «μαθημάτων αλληλεγγύης».
Ψήφισμα συμπαράστασης στους εργαζόμενους της FULGOR

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

A΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 14-11-2011

ΠΡΟΣ: ΣΧΟΛΕΙΑ Α΄ ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ



ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Μπροστά στην πρωτοφανή επίθεση εναντίον του εισοδήματος των εργαζομένων, την ώρα που η ανεργία καλπάζει και πολλές οικογένειες βρίσκονται σε αδιέξοδο, το ΔΣ της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Κορινθίας υλοποιώντας την απόφαση της Γ.Σ. Προέδρων των Ε.Λ.Μ.Ε. της χώρας (24-9-2011) αποφάσισε να προτείνει την πραγματοποίηση μαθημάτων αλληλεγγύης, δηλαδή την οργάνωση βοηθητικών μαθημάτων στα σχολεία της περιοχής μας, σ’ εθελοντική βέβαια βάση, προς τους μαθητές μας που τα έχουν ανάγκη, δίνοντας άμεση προτεραιότητα σε οικογένειες ανέργων ή εργαζομένων που αγωνίζονται για το ψωμί και τη δουλειά τους, όπως συμβαίνει αυτή τη στιγμή με τους εργαζομένους στη ΦΟΥΛΓΚΟΡ.
Γνωρίζουμε ότι τέτοιες πρωτοβουλίες έχουν ήδη αναληφθεί από συναδέλφους μας σε κάποια σχολεία της περιοχής μας. Κατά το προηγούμενο μάλιστα σχολικό έτος λειτούργησαν μετά τις 20 Αυγούστου και τμήματα υποστήριξης για μετεξεταστέους. Συνεπώς η πρωτοβουλία του Δ.Σ. αποσκοπεί στο να οργανωθεί καλύτερα μια προσπάθεια που ήδη έχει ξεκινήσει.
Οφείλουμε να τονίσουμε ότι σε καμία περίπτωση δε θεωρούμε τον εθελοντισμό υποκατάστατο των υποχρεώσεων της Πολιτείας. Και φυσικά δεν θα πάψουμε να διεκδικούμε ένα καλύτερο σχολείο με όλες τις αναγκαίες υποστηρικτικές δομές. Όμως στη συγκεκριμένη οικονομική κατάσταση, όπου οι εμπνευστές αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής προσπάθησαν - και θα προσπαθήσουν περισσότερο - να διχάσουν τους εργαζόμενους, η ενίσχυση των κοινωνικών δεσμών αλληλεγγύης είναι μια αγωνιστική απάντηση που διατρανώνει την απόφαση των εργαζόμενων να μην αφεθούν στην ζούγκλα των «αγορών». Δεν είναι παρά ένα ηχηρό «ναι» στην αλληλεγγύη, δίπλα στο ηχηρό «όχι» στα παλιά και νέα μνημόνια.
Οι συνάδελφοι που επιθυμούν να συμμετέχουν στα μαθήματα αλληλεγγύης παρακαλούνται μέχρι το τέλος Νοεμβρίου να το δηλώσουν με e-mail προς στην Ε.Λ.Μ.Ε ή να επικοινωνήσουν με τους συναδέλφους Η. ΛΕΚΚΑ (6948572510) και Α. ΧΑΡΜΠΙΛΑ (6947513245).

ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ :Ηλίας Λέκκας
ο Γ,ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:Αριστοκλής Χαρμπίλας

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ για εργαζόμενους

A΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 14-11-2011

ΠΡΟΣ: ΣΧΟΛΕΙΑ Α΄ ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Μ.Μ.Ε.



ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Το Δ.Σ. της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Κορινθίας εκφράζει την ομόθυμη συμπαράσταση των καθηγητών των καθηγητών της περιοχής μας στον αγώνα των εργαζομένων της FULGOR ενάντια στις απολύσεις και στην εντατικοποίηση της εργασίας που έχει προκαλέσει απανωτά εργατικά ατυχήματα τους τελευταίους μήνες. Οι εκπαιδευτικοί που βιώνουν οι ίδιοι με τον πιο δραματικό τρόπο τις συνέπειες αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής δεν μπορούν παρά να ενώσουν τη φωνή τους με αυτή των εργαζομένων της FULGOR που ζητούν επαναπρόσληψη των 60 απολυμένων συναδέλφων τους, που ζητούν επαρκή μετρά ασφαλείας και αξιοπρεπείς μισθούς.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ :Ηλίας Λέκκας
ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:Αριστοκλής Χαρμπίλας

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 9/11/ 2011

ΠΡΟΣ: ΣΧΟΛΕΙΑ Α ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Συναδέλφισσα, μέλος της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Κορινθίας που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, πρέπει να μεταβεί άμεσα στο εξωτερικό για παροχή εξειδικευμένων ιατρικών υπηρεσιών. Στις παρούσες οικονομικές συνθήκες και λόγω του επείγοντος χαρακτήρα του περιστατικού, υπάρχει άμεση ανάγκη οικονομικής ενίσχυσής της.
Το Δ.Σ. της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. αποφάσισε να καταθέσει ένα ποσό στον τραπεζικό λογαριασμό που παρατίθεται και καλεί τους συναδέλφους να βοηθήσουν με όποιο ποσό έχουν τη δυνατότητα να διαθέσουν είτε ως άτομα είτε ως σύλλογοι.
Ο αριθμός λογαριασμού είναι:
EURO BANK IBAN GR 5502601120000700200179939




Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ :Ηλίας Λέκκας
ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:Αριστοκλής Χαρμπίλας

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ १५ ΝΟΕΜΒΡΗ

A΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 8-11-2011


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η - Κ Α Λ Ε Σ Μ Α Γ Ι Α Γ. Σ Υ Ν Ε Λ Ε Υ Σ Η


Το Δ.Σ της A΄ Ε.Λ.Μ.Ε Κορινθίας καλεί όλους τους συναδέλφους να λάβουν μέρος στην Τακτική Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του 4ου Γεν. Λυκείου Κορίνθου στις 15/11/2011, ημέρα Τρίτη και ώρα 09:00 π.μ
Συνάδελφοι, σε μία κρίσιμη περίοδο, που η Δημόσια Παιδεία δέχεται απανωτά πλήγματα, που καταστρατηγούνται εργασιακά δικαιώματα κατοχυρωμένα εδώ και δεκαετίες, η παρουσία μας στη Γεν. Συνέλευση, σε μέρα μάλιστα για την οποία έχει χορηγηθεί συνδικαλιστική άδεια, είναι πάνω απ΄ όλα μια αυτονόητη ηθική υποχρέωση.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ :Ηλίας Λέκκας
Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:Αριστοκλής Χαρμπίλας