Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΣΠΟΡΩΝ

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 4 /4/ 2012

ΠΡΟΣ: ΣΧΟΛΕΙΑ Α΄ ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΚΟΙΝ.: ΜΜΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΣΠΟΡΩΝ

Για 15η συνεχή χρονιά, στις 8/4/11 (Κυριακή των Βαϊων) πραγματοποιείται στο χώρο του Γ/σίου – Λ.Τ. Λεχαίου η «Γιορτή των Σπόρων».
Η δράση αυτή καλλιεργεί την περιβαλλοντική συνείδηση των μαθητών μας και της κοινωνίας γενικότερα. Ταυτόχρονα συμβάλλει στην σωτηρία και την διατήρηση παραδοσιακών ποικιλιών φυτών τα οποία η παγκοσμιοποίηση τείνει να εξαλείψει, οδηγώντας την ανθρωπότητα σε μια πρωτοφανή εξάρτηση από τις ελάχιστες πολυεθνικές που μονοπωλούν παγκοσμίως τη διακίνηση των σπόρων. Έτσι, οι παρευρισκόμενοι, εκτός από τις ενδιαφέρουσες εισηγήσεις που θα παρακολουθήσουν και τα βιωματικά εργαστήρια στα οποία μπορούν να συμμετάσχουν, θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν και φυτώρια με παραδοσιακές ποικιλίες φυτών και λαχανικών του τόπου μας, τα οποία μπορούν οι ίδιοι να καλλιεργήσουν.
Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει για το 2ο ΕΠΑΛ Λουτρακίου και το Γυμνάσιο – Λύκειο Αγ. Θεοδώρων, τα σχολεία που επί σειρά ετών εξασφαλίζουν το μεγαλύτερο όγκο των φυτωρίων, καθώς και για όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές που βοηθούν με κάθε τρόπο στη διοργάνωση και την πραγματοποίηση αυτής της γιορτής.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να στηρίξουν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις।


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Ηλίας Λέκκας
Ο Γ,ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Αριστοκλής Χαρμπίλας

Δεν υπάρχουν σχόλια: