Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

ΚΟΡΙΝΘΟΣ 8/9/09

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι,
το Δ.Σ. της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Κορινθίας εύχεται σε όλους σας μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά και πάνω απ’ όλα με υγεία.
Μαζί με τις ευχές μας όμως θα θέλαμε να θυμίσουμε τα ακόλουθα:
* Υπάρχουν αυτή τη στιγμή πάνω από ογδόντα λειτουργικά κενά στην Κορινθία. Καλούμε την Διεύθυνση να ζητήσει από το ΥΠΕΠΘ την άμεση πρόσληψη αναπληρωτών, ώστε η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς να μη βρει απογυμνωμένα τα περιφερειακά κυρίως σχολεία.
* Παρά τις δεσμεύσεις από το 2005 της τότε Υπουργού Παιδείας και την πρόσφατη διαβεβαίωση του Γ.Γ. του ΥΠΕΠΘ ότι βλέπει θετικά το αίτημα της ΟΛΜΕ για ανώτατο αριθμό 25 μαθητών ανά τμήμα, καμία σχετική εγκύκλιος δεν έχει κοινοποιηθεί, αν και ανάμεσα στις οδηγίες για την αντιμετώπιση της γρίπης προβλέπεται και η αραίωση των μαθητών στην τάξη. Καλούμε τους συλλόγους των καθηγητών να απαιτήσουν να μη λειτουργήσουν στα σχολεία τους τμήματα άνω των 25 μαθητών, τόσο για την καλύτερη διεξαγωγή του μαθήματος όσο και για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων υγιεινής, ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η επιδημία. Για τους ίδιους λόγους, όπου οι αίθουσες διδασκαλίας είναι πολύ μικρές (π.χ. ΕΠΑΛ Ζευγολατιού κ.α) για να φιλοξενήσουν τον προβλεπόμενο από τον νόμο αριθμό μαθητών, πρέπει να επιτραπεί να λειτουργήσουν τμήματα με λιγότερους μαθητές, ώστε να μην έχουμε ξανά φαινόμενα απαράδεκτων συντμήσεων και την διεξαγωγή των μαθημάτων κάτω από εντελώς ακατάλληλες συνθήκες.
* Επαναλαμβάνουμε τη θέση της Α΄ ΕΛΜΕ Κορινθίας για τον ορισμό Υποδιευθυντών σε όλες τις σχολικές μονάδες ανεξαρτήτως αριθμού τμημάτων και οπωσδήποτε ζητούμε την άμεση ενεργοποίηση των διαδικασιών για την επιλογή δεύτερων Υποδιευθυντών σε όσα σχολεία έχουν τουλάχιστον 13 τμήματα και τρίτων σε όσα έχουν τουλάχιστον 17 . Τονίζουμε τέλος ότι όλα τα σχολεία δικαιούνται και πρέπει να ορίσουν συναδέλφους (ΠΕ04) υπεύθυνους εργαστηρίων φυσικών επιστημών.

Ο πρόεδρος Ηλίας Λέκκας
Η γραμματέας Βάσια Θηβαίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: