Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ- ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

A΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 17-1-12



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 17/1/2012

Συνάδελφοι
Η σημερινή Παναττική απεργία δεν είναι παρά ένας σταθμός στο μεγάλο απεργιακό κύμα που ξεκινά από εργοστάσια κι επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, την ώρα που η τρόικα καταφθάνει την Αθήνα απαιτώντας μείωση του εργατικού κόστους μέσω μείωσης του κατώτατου μισθού, κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού κλπ. Σε μια περίοδο που αναμένονται χειρότερα μέτρα για τους μισθωτούς τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα, που οι φοροεπιδρομές και οι μισθοί πείνας, οι αυξήσεις σε βασικά αγαθά, η σχεδόν εξαφάνιση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης μας οδηγούν στην εξαθλίωση, σε μια τέτοια περίοδο έχει μεγάλη σημασία να αντιληφθούμε ότι η απεργία αυτή πρέπει να αποτελέσει μια νέα αρχή κινητοποιήσεων παρόμοια με αυτή που ζήσαμε τον προηγούμενο Οκτώβριο.
Ειδικά για μάς τους εκπαιδευτικούς το χαμηλότερο των τελευταίων ετών ποσοστό για την Παιδεία στον προϋπολογισμό του 2012, που ψηφίστηκε ομόφωνα από τους εταίρους της «νέας» κυβέρνησης, εγγυάται έναν δύσκολο χειμώνα (ήδη η επιχορήγηση για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων έχει μειωθεί σε πρωτοφανή επίπεδα). Το νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο που πλήττει όλους τους συναδέλφους και πιο πολύ τους νέους, οι δεσμεύσεις για μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150 000, κυρίως μέσω απολύσεων διαμορφώνουν ένα εφιαλτικό παρόν και μέλλον το οποίο μόνο ένα μαζικό ενωτικό κίνημα μπορεί να αλλάξει.
Για τους εκπαιδευτικούς η λύση είναι μία: Ανατροπή αυτής της πολιτικής και της κυβέρνησης που την εφαρμόζει αλλά και κάθε παρόμοιας πολιτικής που κατεδαφίζει κατακτήσεις δεκαετιών.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ :Ηλίας Λέκκας
ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:Αριστοκλής Χαρμπίλας

Δεν υπάρχουν σχόλια: