Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΥΣΔΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Είμαστε αναγκασμένοι, μετά από παράπονα συναδέλφων που τέθηκαν υπόψη του Δ.Σ. της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Κορινθίας, να επισημάνουμε τις δυσλειτουργίες που παρατηρούνται από την καθυστέρηση ή και έλλειψη οποιασδήποτε ανακοίνωσης των αποφάσεων του ΠΥΣΔΕ για τοποθετήσεις – αποσπάσεις – διαθέσεις.
Εξαιτίας αυτού του γεγονότος προκύπτουν τα εξής:
* Αδυναμία πραγματοποίησης ένστασης από τους ενδιαφερόμενους.
* Αδυναμία σύνταξης πράξης ανάληψης από το σχολείο στο οποίο μετακινήθηκε ο εκπαιδευτικός και επομένως μη καταβολή της δικαιούμενης αποζημίωσης εκτός έδρας και των οδοιπορικών.
* Αδυναμία προσδιορισμού της ακριβούς ημερομηνίας μετακίνησης, γιατί η όλη διαδικασία γίνεται συχνά με… τηλεφωνικές επικοινωνίες (!!!) ανάμεσα στους καθηγητές και τον προϊστάμενο, χωρίς να είναι ενήμεροι οι αιρετοί, συνεπώς χωρίς απόφαση του ΠΥΣΔΕ.
* Προβλήματα στους εκπαιδευτικούς που αυτές τις μέρες υπέβαλαν τις αιτήσεις μετάθεσης-βελτίωσης-οριστικής τοποθέτησης.
Θεωρούμε τέλος απαράδεκτο να μην τηρούνται οι διαδικασίες που προβλέπει η πρόσφατη εγκύκλιος 119052/Γ2/17-9-08 του ΥΠΕΠΘ, με αποτέλεσμα συνάδελφοι να υπηρετούν σε τρία σχολεία την εβδομάδα ή και σε δύο σχολεία την ίδια ημέρα που σε κάποιες περιπτώσεις απέχουν ακόμη και 20 χιλιόμετρα (!) μεταξύ τους.

Ζητούμε διαφάνεια, νομιμότητα και σεβασμό της αξιοπρέπειας των συναδέλφων.
Ζητούμε τέλος την άμεση υλοποίηση της απόφασης της Γ.Σ. της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. (4/11/08), να τοποθετούνται δύο συνάδελφοι ως βοηθοί του έργου των αιρετών εκπροσώπων του κλάδου, διευκολύνοντας έτσι και τη συνολική λειτουργία του ΠΥΣΔΕ.


O ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΛΕΚΚΑΣ ΗΛΙΑΣ ΘΗΒΑΙΟΥ ΒΑΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: