Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2009

Με αφορμή τη δολοφονική επίθεση εναντίον της Κούνεβα

ΚΟΡΙΝΘΟΣ 7/1/09



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με αφορμή τη δολοφονική επίθεση εναντίον της Κωνσταντίνας Κούνεβα.

Τη Δευτέρα στις 22/12/08 στις 12:10, περίπου, το βράδυ η Κωνσταντίνα Κούνεβα, Γενική Γραμματέας της Παναττικής Ένωσης Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού (ΠΕΚΟΠ), επιστρέφοντας από τη δουλειά της δέχτηκε δολοφονική επίθεση με ΟΞΥ. Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, έχοντας υποστεί σοβαρές βλάβες στα μάτια και στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να έχει χάσει την όρασή της από το ένα μάτι και να έχει υποστεί μόνιμες βλάβες σε άλλα ζωτικά όργανα. Κινδυνεύει η ίδια η ζωή της.
Η Κωνσταντίνα είναι μητέρα ενός ανήλικου παιδιού, εργαζόμενη, συνδικαλίστρια και μετανάστρια. Η εταιρεία στην οποία δούλευε «καταπατούσε συστηματικά τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων», όπως έχει καταγγείλει το Παναττικό Σωματείο Καθαριστριών.
Η δολοφονική επίθεση εναντίον της συνδικαλίστριας στρέφεται ενάντια σε όσους παλεύουν και διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Είναι αποτέλεσμα του χτυπήματος των εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.
Το Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Κορινθίας, καταδικάζει την αποτρόπαιη επίθεση και δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στην Κωνσταντίνα Κούνεβα και στην οικογένειά της.
· Ζητούμε να τιμωρηθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της επίθεσης.
· Παλεύουμε ενάντια στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και διεκδικούμε σταθερή και μόνιμη εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
· Απαιτούμε την πρόσληψη καθαριστριών με κανονικές συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου σε όλους τους χώρους δουλειάς και σε όλα τα σχολεία.
· Απαιτούμε από την πολιτεία να πάψει να χρησιμοποιεί υπεργολάβους για την καθαριότητα στις κρατικές επιχειρήσεις, οι οποίες πρέπει να προσλάβουν οι ίδιες προσωπικό για το έργο της καθαριότητας.
Εμείς οι εκπαιδευτικοί θα συνεχίσουμε τη δουλειά μας μέσα στα σχολεία για πλήρη δικαιώματα των μεταναστών και των παιδιών τους, για μια κοινωνία και ένα σχολείο των όλων και των ίσων.

Αυτός είναι ο λογαριασμός για την οικονομική ενίσχυση της συνδικαλίστριας Κωνσταντίνας Κούνεβα που δέχτηκε την δολοφονική επίθεση με βιτριόλι από τους μπράβους των εργολάβων σαν τιμωρία για τη δράση της ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

5012 019021 277 Τράπεζα Πειραιώς

DECHEVA ELENA KUNEVA KOSTADINKA NIKOLOVA

Να καταθέσουμε την ενίσχυση μας χωρίς δεύτερη σκέψη.
Είναι θέμα στοιχειώδους κοινωνικής αλληλεγγύης.
(Το Δ.Σ αποφάσισε την κατάθεση του ποσού των 300 ευρώ.)


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΗΛΙΑΣ ΛΕΚΚΑΣ ΒΑΣΙΑ ΘΗΒΑΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: