Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ Νο 1 ΑΙΡΕΤΩΝ ΑΚΕ-ΔΙΚΤΥΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ Νο1
19-1-2009

Συγκροτήθηκε με σημαντική καθυστέρηση το ΠΥΣΔΕ Κορινθίας με τη νέα του σύνθεση.
Στην πρώτη συνεδρίαση του, σήμερα Δευτέρα 19-1-09 και πριν τη συζήτηση των θεμάτων ημερήσιας διάταξης, θέσαμε τα εξής 5 ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία του.
* Η ημερήσια διάταξη να γνωστοποιείται 48 ώρες πριν, εγγράφως στα μέλη του, ώστε να υπάρχει έγκαιρη προετοιμασία.
* Οι αποφάσεις που αφορούν υπηρεσιακές μεταβολές –αποσπάσεις, διαθέσεις, ανακλήσεις να γνωστοποιούνται άμεσα, την επομένη ή το αργότερο την μεθεπομένη στα σχολεία του νομού.
* Οι συνεδριάσεις για θέματα που αφορούν τοποθετήσεις, αποσπάσεις και διαθέσεις να είναι ανοιχτές αφενός στις συνδικαλιστικές ενώσεις, αφετέρου σ’ όλους τους ενδιαφερόμενους.
* Επαναλειτουργία της ιστοσελίδας ώστε να υπάρχει έγκαιρη και άμεση ενημέρωση από τους συναδέλφους.
* Χορήγηση στους αιρετούς του κλάδου των ωρολογίων προγραμμάτων των σχολείων, καταλόγου υπηρετούντων ωρομισθίων, καταλόγου με τους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε άδεια και της ημερομηνίες λήξης αυτών, καταλόγου με τους συναδέλφους που υπηρετούν σε θέσεις με θητεία.
Η πλειοψηφία του ΠΥΣΔΕ δεν αποδέχθηκε την πρόταση για ανοιχτές συνεδριάσεις.
Στην συνέχεια συζητήθηκαν και ομόφωνα εγκρίθηκαν οι μετακινήσεις 6 συναδέλφων σε κενά που προέκυψαν από την επιστροφή 2 συναδέλφων που ήταν σε άδεια και την λήψη άδειας ενός συναδέλφου.
Καλούμε τα ΔΣ των συνδικαλιστικών ενώσεων να πιέσουν ώστε να γίνει δεκτό το αίτημα για ανοιχτές συνεδριάσεις όπως και να καταλήξουμε από κοινού σε προτάσεις για όλα τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με οργανικότητα-αποσπάσεις-διαθέσεις συναδέλφων.
Κάθε Τρίτη και Πέμπτη απόγευμα στα γραφεία της Α΄ και της Β΄ ΕΛΜΕ θα είμαστε στη διάθεση των συναδέλφων όπως φυσικά και στις επισκέψεις μας στα σχολεία.

Οι αιρετοί εκπρόσωποι εκλεγμένοι με το συνδυασμό ΑΚΕ-ΔΙΚΤΥΟΥ

Κλωνιζάκης Μάρκος τακτικό μέλος
Χαρμπίλας Αριστοκλής αναπληρωματικό μέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: