Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ Νο 2 ΑΙΡΕΤΟΥ ΠΑΣΚ

6-02-2009
Από τον αιρετό της ΠΑΣΚ
Γιώργο Ευαγγελίου
Τηλ. 27420-32191 και 6976647096


Συναδέλφισες, συνάδελφοι,
την Πέμπτη 5/2/09 και ώρες 12:00’ ως 16:30’ συνεδρίασε το ΠΥΣΔΕ Ν. Κορινθίας με παρόντα μέλη τους κ.κ.:
1. Λουμάνη Κων/νο
2. Ασβεστόπουλο Δημήτριο
3. Πρωτόπαππα Μαρία (Αναπληρώτρια του Κου Ιωάννη Πανούση)
4. Κλωνιζάκη Μάρκο
5. Ευαγγελίου Γεώργιο
Στη συνεδρίαση τα θέματα της συζήτησης ήταν τα εξής:
1. Ανάκληση τοποθέτησης υποδιευθυντών
2. Τοποθέτηση υποδιευθυντή ΕΕΕΕΚ Κορίνθου
3. Αναγνώριση μεταπτυχιακών τίτλων
4. Έγκριση υπερωριακής απασχόλησης
1. Στο 1ο θέμα (της ανάκλησης τοποθέτησης υποδιευθυντών), υποστηρίξαμε ότι:
α) Από πουθενά και από καμία νομολογία δεν προκύπτει κατάργηση υποδιευθυντών αφού έχουν ήδη οριστεί με τετραετή θητεία.
β) Ότι ο νόμος 1566/85 ο οποίος ορίζει σχέση τμημάτων - υποδιευθυντών, ερμηνεύεται κατά το δοκούν προκειμένου να καταργηθούν υποδιευθυντές, παρότι η σημερινή πραγματικότητα έχει επιφέρει αλλαγές στη δομή του σχολείου και όλα τα σχολεία μετρούν μεγάλο αριθμό τμημάτων σ’ όλα τα μαθήματα του προγράμματος.
Λυπούμαστε που τα διορισμένα μέλη του ΠΥΣΔΕ με πλειοψηφία 3 έναντι 2 (των αιρετών) κατήργησαν τους υποδιευθυντές του 1ου ΕΠΑΛ Κορίνθου, του 1ου Γ.Λ. Κορίνθου, του 2ου Γυμνασίου Ξυλοκάστρου.
Επισημαίνουμε ότι από τους αιρετούς υποστηρίχτηκε ότι με την ισχύουσα νομολογία και βάσει του αριθμού τμημάτων κάθε σχολείου, πρέπει όλα τα σχολεία να έχουν τουλάχιστον ένα (1) υποδιευθυντή.
2. Για τον υποδιευθυντή του ΕΕΕΕΚ ετέθη από τους αιρετούς το θέμα ότι δεν υπάρχει πρόταση του συλλόγου των εκπαιδευτικών του σχολείου, παρ’ όλα αυτά υπερψηφίστηκε η πρόταση να οριστεί ως υποδιευθύντρια η έχουσα υποβάλλει τη μοναδική αίτηση.
3. Συμφωνήσαμε ως αιρετοί με την αναγνώριση μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών και με την έγκριση της υπερωριακής απασχόλησης.
4. Λόγω αδείας συναδέλφων έπρεπε να μετακινηθούν συνάδελφοι από μια σχολική μονάδα σε άλλη και αυτό έγινε έπειτα από διεξοδική συζήτηση, υποστηρίζοντας ως αιρετοί ότι οι μετακινήσεις πρέπει να γίνονται με το λιγότερο δυνατό κόστος για τους μαθητές που αλλάζουν καθηγητή καθώς επίσης και με τις λιγότερες δυνατές μετακινήσεις των συναδέλφων. Υποστηρίξαμε επίσης ως αιρετοί, να μην απολυθεί κανένας από τους ωρομισθίους συναδέλφους όταν επιστρέφει από την άδεια του ο μόνιμος συνάδελφος της ίδιας ειδικότητας (σημειώνουμε προς ενημέρωση σας ότι ωρομίσθιος συνάδελφος με το μισό ωράριο των μονίμων αμείβεται με 280€ περίπου το μήνα).
Υπενθυμίζουμε σ’ αυτό το σημείο ότι το ΠΥΣΔΕ δεν έχει καμία συμμετοχή στη διαδικασία πρόσληψης – απόλυσης των αναπληρωτών και ωρομισθίων συναδέλφων.

Ως αιρετοί θέσαμε επίσης το θέμα του 2ου υποδιευθυντή στο Γυμνάσιο – Λυκειακές τάξεις Λεχαίου και η απάντηση της διοίκησης ήταν ότι δεν έχει τεθεί από τον Δ/ντή της σχολικής μονάδας αυτό το ζήτημα. Παρακαλούμε το Δ/ντή της σχολικής μονάδας και το σύλλογο των καθηγητών να προβούν στις δέουσες ενέργειες.
Τέλος υπενθυμίζουμε στους άμεσα ενδιαφερόμενους συναδέλφους καθώς και στα συνδικαλιστικά όργανα ότι εντός των ημερών θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες υπολογισμού οργανικών θέσεων, μεταθέσεων κ.λ.π. Η εγρήγορση όλων κρίνεται απαραίτητη, η δε ενημέρωση μας για όλα όσα συμβαίνουν στα σχολεία κρίνεται απαραίτητη και πρέπει να γίνεται έγκαιρα και έγκυρα μόνο από εσάς.

Κόρινθος 6 / 2/ 09

Με εκτίμηση
Ο αιρετός

Γιώργος Ευαγγελίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: