Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

ΚΕΦΑΛΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ-ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟΔΟΧΩΝ

ΚΟΡΙΝΘΟΣ, 1-4-2009

Κεφαλικός φόρος και μειώσεις αποδοχών των εργαζομένων στο Δημόσιο
 
Την επιβολή κεφαλικού φόρου, ίσου με το μισό ενός μηνιαίου μισθού, στο σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων προωθεί η κυβέρνηση επιδιώκοντας την άμεση είσπραξη 256 εκατ. ευρώ για την προσωρινή άρση του οικονομικού αδιεξόδου το οποίο εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το Ταμείο Πρόνοιας, με το συσσωρευμένο έλλειμμα των 650 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΑΔΕΔΥ η πρόταση αυτή παρουσιάστηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία προχθές-ανακοινώθηκε και από τα κανάλια χθες το βράδυ- κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του εν λόγω ασφαλιστικού φορέα. Επιδιώκοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο να καλύψει περίπου στο μισό τα σημερινά ελλείμματα, η διοίκηση του Ταμείου Πρόνοιας πρότεινε καταρχήν την επιβολή μιας έκτακτης εισφοράς, ίσης με το μισό μισθό από κάθε δημόσιο υπάλληλο, η οποία θα εισπραχθεί μέχρι και σε 36 δόσεις. Επίσης προτάθηκε η καθιέρωση μιας νέας κράτησης της τάξης του 2% στο σύνολο των βοηθημάτων τα οποία λαμβάνουν οι υπάλληλοι του Δημοσίου.

Συνάδελφοι,
Απέναντι σ’ αυτά, με μοναδικό δρόμο την ενότητα στον αγώνα και  την πάλη για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας,  σας καλούμε να συμμετάσχετε στην απεργία της 2 Απρίλη. Παλεύουμε να πάρουμε την υπόθεση της ζωής μας στα δικά μας χέρια.
 
Απεργούμε και διεκδικούμε :
• Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία στο 15% του προϋπολογισμού.
• Ουσιαστικές αυξήσεις στους βασικούς μισθούς μας, με αφετηρία τα 1.400 ευρώ συνολικές καθαρές αποδοχές στο νεοδιόριστο. Διπλασιασμό της ωριαίας αποζημίωσης και σύνδεσή της με τις συνολικές αποδοχές των εκπαιδευτικών. Άμεση καταβολή του επιδόματος των 176 ευρώ και του συνόλου των αναδρομικών. Άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων.
• Δημόσιο 12χρονη υποχρεωτικό και πραγματικά δωρεάν σχολείο. Καμιά κατάργηση σχολικής μονάδας, διασφάλιση της μόνιμης εργασίας όλων των εκπαιδευτικών.
• Πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια υπηρεσίας, χωρίς όριο ηλικίας. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων Σιούφα, Ρέππα, Πετραλιά. Σύνταξη στα 55 χρόνια για τις γυναίκες και στα 60 για τους άνδρες. Επιστροφή όλων των κλεμμένων στα ασφαλιστικά ταμεία. Το Κράτος να διασφαλίσει τα αποθεματικά του Ταμείου Πρόνοιας Δημόσιων Υπαλλήλων και να δοθούν τα απαραίτητα κονδύλια στον ΟΠΑΔ.
• Καθιέρωση ετήσιας επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών με απαλλαγή από τα διδακτικά καθήκοντα.
• Πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά, μισθολογικά δικαιώματα και περίθαλψη στους αναπληρωτές και τους ωρομίσθιους (μέχρι την κατάργηση της ωρομισθίας) με ταυτόχρονη κατάργηση της διάταξης για τα 100 ένσημα.
• Κατάργηση των Κέντρων Ελεύθερων Σπουδών. Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 2 ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΙΣ 10 Π.Μ


Ο πρόεδρος Ηλίας Λέκκας
Η γ. γραμματέας Βάσια Θηβαίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: