Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

ΚΟΡΙΝΘΟΣ:9/6/09

Το Δ.Σ της Α΄ΕΛΜΕ λαμβάνοντας υπόψη,
α) έγγραφο της Υποδιευθύντριας του Γενικού Λυκείου Λουτρακίου της 11ης Μαΐου 2009
β) επισυναπτόμενη αφίσα με απειλητικό και προσβλητικό περιεχόμενο εις βάρος τριών συναδέλφων που αναρτήθηκε στο προαύλιο και σε τάξη του σχολείου.
γ) έγγραφο συναδέλφου με θέμα «Συνθήκες λειτουργίας σχολείου, σχέσεις Διευθυντή – μαθητών και καθηγητών»
δ)τις μαρτυρίες των τριών αυτών συναδέλφων
ε) τη μαρτυρία του Διευθυντή του σχολείου
στ)τη μαρτυρία μελών του Συλλόγου Διδασκόντων
ζ)την άποψη του προεδρείου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΓΕΛ Λουτρακίου

1. Εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση προς τους τρεις απειλούμενους συναδέλφους.
Καταγγέλουμε την ψυχολογική βία, τις απειλές και την προσβολή της προσωπικότητάς τους, από όπου και αν προέρχονται.Το ήθος τους, η υπηρεσιακή συνέπεια, η υπευθυνότητα και το πνεύμα συνεργασίας που τους διακατέχει αναγνωρίζεται από όλους και διασφαλίζει την επικοινωνία με τους συναδέλφους αλλά και με τους μαθητές και τους γονείς.
Απαιτούμε σεβασμό των εργασιακών μας δικαιωμάτων και ένα ασφαλές και υγιές σχολικό περιβάλλον προς όφελος της εκπαιδευτικής διαδικασίας και των μαθητών μας
Οφείλουμε να εξαλείψουμε τέτοια περιστατικά και κυρίως τις αιτίες που τα προκαλούν.
2. Θεωρώντας ότι από τα παραπάνω προκύπτει απορρύθμιση της λειτουργίας του σχολείου με δυσοίωνες για το μέλλον αντιδράσεις (κύμα φυγής των καθηγητών από το συγκεκριμένο σχολείο, μη τήρηση της πειθαρχίας, επιθυμία των γονέων να μεταγράψουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία, δυσμενής επίδραση στους μαθητές του γυμνασίου Λουτρακίου, υλικές φθορές), λόγω της συνεχιζόμενης ρήξης των σχέσεων ανάμεσα σε μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων και το Διευθυντή του Σχολείου, καθώς και της αδυναμίας ουσιαστικά διοίκησης του σχολείου, καλούμε την Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Κορινθίας να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για την απομάκρυνση του Διευθυντή του σχολείου, που είναι και η μόνη διέξοδος για την επίλυση της κρίσης και την ομαλοποίηση της λειτουργίας της σχολικής μονάδας.
Υπενθυμίζουμε ότι το αίτημα αυτό ήταν και απόφαση του προηγούμενου Δ.Σ (Α.Π 173 -20/10/2008) που είχε βασιστεί σε δύο έγγραφες διαμαρτυρίες του Συλλόγου Διδασκόντων, και που δυστυχώς αγνοήθηκε από την Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης.
3.Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να βελτιώσει τον τρόπο επιλογής στελεχών της διοίκησης, γιατί,
τα αδιαφανή κριτήρια οδηγούν στην επιλογή διευθυντών που ορισμένες φορές αποτελούν τροχοπέδη στην ομαλή λειτουργία των σχολείων.

Ο πρόεδρος Ηλίας Λέκκας
Η γραμματέας Βάσια Θηβαίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: