Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

ΚΟΡΙΝΘΟΣ 11/4/10
Α.Π.154

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά τη μεταστέγαση του 1Ο Ημερήσιου ΕΠΑΛ Κορίνθου, μετά την απόρριψη από επιτροπή της Β΄/βάθμιας Εκπ/σης του προταθέντος κτηρίου -που είχε και κατά το πρόσφατο παρελθόν λειτουργήσει ως σχολείο- χωρίς μάλιστα να ερωτηθεί συμβουλευτικά ο σύλλογος διδασκόντων, φέρνουν στην επιφάνεια με τον πιο δραματικό τρόπο την αδυναμία των αρμοδίων να δώσουν λύση σε ένα πρόβλημα που με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο έχει τεθεί από τους εκπαιδευτικούς ήδη από το 2005. Εύλογα μάλιστα ερωτηματικά για τον τρόπο που μεθοδεύτηκε η όλη διαδικασία προκαλεί και το γεγονός ότι η απόρριψη αυτή έρχεται μετά την ευόδωση των δίμηνων διαπραγματεύσεων για το μίσθωμα του ακινήτου.
Η Α΄ ΕΛΜΕ Κορινθίας με σειρά υπομνημάτων της, επί σειρά ετών, έχει αναδείξει και γνωστοποιήσει το πρόβλημα προς κάθε αρμόδιο. Έχει ασκήσει πίεση για την άμεση, έστω προσωρινή, εξεύρεση λύσης εκφράζοντας παράλληλα τη στήριξή της στον σύλλογο διδασκόντων του 1ου ΕΠΑΛ.
Ωστόσο αυτό που κρίνεται πιο σημαντικό είναι η εξεύρεση μόνιμης λύσης με την κατασκευή καινούριου σχολείου, στον χώρο που έχει ήδη προταθεί (περιοχή Αγίας Άννας) και ενταχθεί στο πενταετές πρόγραμμα στέγασης της Νομαρχίας Κορινθίας. Ένα τέτοιο σχολείο, με σωστές προδιαγραφές, θα έδινε πραγματική ώθηση στην Επαγγελματική (Τεχνολογική) Εκπαίδευση και συνακόλουθα θα βοηθούσε στην αποσυμφόρηση των υπολοίπων σχολείων της Κορίνθου.
Για τον λόγο αυτό το Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Κορινθίας θεωρεί αναγκαία την πραγματοποίηση συνάντησης με όλους τους συναρμόδιους φορείς προκειμένου να εξετασθεί συνολικά το πρόβλημα σχολικής στέγης στο Δήμο Κορινθίων αλλά και σε όσους άλλους Δήμους υπάρχουν ανάλογα προβλήματα σχολικής στέγης, τόσο ποιοτικά, όσο και ποσοτικά.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ :ΗΛΙΑΣ ΛΕΚΚΑΣ
Ο Γ,ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:ΑΡΙΣΤΟΚΛΗΣ ΧΑΡΜΠIΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: