Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΚΕ-ΔΙΚΤΥΟΥ ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ 2010-11

Συνάδελφοι,
πάγια θέση μας, την οποία με συνέπεια υποστηρίξαμε και την προηγούμενη χρονιά, είναι η ρύθμιση του προβλήματος της παραμονής μεγάλου αριθμού συναδέλφων στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ, χωρίς οργανική θέση.
Ειδικά φέτος, ενόψει των αλλαγών που θα προκύψουν από την εφαρμογή της διοικητικής αναδιάρθρωσης της χώρας, σχέδιο «Καλλικράτης», είναι επιτακτική ανάγκη το πρόβλημα να ρυθμιστεί όσο το δυνατό για τους περισσότερους, αν όχι για όλους τους συναδέλφους. Η αλλαγή των ορίων των δήμων, τροποποιεί de facto τα όρια των τεσσάρων περιοχών μετάθεσης. Όσοι παραμείνουν στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ θα είναι κυριολεκτικά έρμαια των αποφάσεων, είτε της Περιφερειακής Διοίκησης, είτε του Υπουργείου. Η κατάληψη οργανικής θέσης, έστω και χωρίς πλήρες ωράριο, αν μη τι άλλο, εξασφαλίζει την παραμονή των συναδέλφων στη περιοχή που επιθυμούν.
Στα πλαίσια αυτά, έχοντας ως κριτήριο την ομοιόμορφη και όχι επιλεκτική ανά συνάδελφο συμπεριφορά θα καταθέσουμε και θα προωθήσουμε την εξής πρόταση στο ΠΥΣΔΕ.
1. Οργανική θέση προκηρύσσεται όπου υπάρχει κενό τουλάχιστον 9 ωρών, είτε σε σχολείο, είτε σε ομάδα σχολείων.
2. Όπου οργανική κατέχεται από στέλεχος εκπαίδευσης επί θητεία, η θέση του προκηρύσσεται.
3. Αν ο αριθμός των οργανικών θέσεων που προκύπτουν είναι μικρότερος από τον αριθμό όσων είναι στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ ανά κλάδο και περιοχή, προκηρύσσονται τόσες θέσεις ώστε να καλυφθούν όλοι οι συνάδελφοι, αρκεί να υπάρχουν σχολεία με κενά έστω και λιγότερο των 9 ωρών και να μην προκαλείται υπεραριθμία.
Συνάδελφοι,
η παραμονή στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ διογκώνει την αβεβαιότητα που αισθανόμαστε από τα μέτρα που εξαγγέλλονται καθημερινά. Η οργανικότητα θα προσφέρει ένα στοιχειώδες δίχτυ ασφαλείας σ’ όλους. Φέτος 290 συνάδελφοι μας είναι στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ και άλλοι 110 έχουν κάνει αίτηση βελτίωσης. Η πρόταση μας εξασφαλίζει περίπου 230 νέες οργανικές θέσεις.
Εδώ να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει κανένα δεσμευτικό πλαίσιο νόμων ή προεδρικών διαταγμάτων που επιβάλλει συγκεκριμένο τρόπο προκήρυξης οργανικών θέσεων. Δεν είναι λίγα τα ΠΥΣΔΕ που έχουν υιοθετήσει ίδιες με τις δικές μας ή παραπλήσιες προτάσεις εξασφαλίζοντας είτε όλους, είτε την πλειονότητα των συναδέλφων. Στην ίδια κατεύθυνση άλλωστε βρίσκεται και η πρόταση της ΟΛΜΕ για διεύρυνση της οργανικότητας.
Καλούμε τους προϊσταμένους, τα μέλη του ΠΥΣΔΕ, τα μέλη των ΔΣ των συνδικαλιστικών ενώσεων να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων. Εμείς θα υπερασπιστούμε το αυτονόητο. Αν η πρότασή μας δεν γίνει αποδεκτή, τότε θα πρέπει να δικαιολογήσουν τη στάση τους, στους συναδέλφους μας που θα παραμείνουν ακάλυπτοι για μια ακόμα φορά.
Είμαστε στη διάθεση των συναδέλφων για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

ΚΛΩΝΙΖΑΚΗΣ ΜΑΡΚΟΣ αιρετός ΠΥΣΔΕ Κορινθίας
ΧΑΡΜΠΙΛΑΣ ΑΡΙΣΤΟΚΛΗΣ αν. αιρετός ΠΥΣΔΕ Κορινθίας
Εκλεγμένοι με το συνδυασμό «ΑΚΕ-ΔΙΚΤΥΟ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: