Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 21/9/10

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΑΡΓΟΥΣ 17 - 19 ΚΟΡΙΝΘΟΣ 20 100
ΤΗΛ. – FAX: 27410 26860 ΚΟΡΙΝΘΟΣ 21 /9/10

Α.Π. 267
Email: aelmek@otenet.gr
http://aelmek.blogspot.com
ΠΡΟΣ: ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Δ/ΝΣΗ Β΄/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ Δ/ΝΤΗ ΕΚΠ/ΣΗΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι, σας ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά με υγεία και δύναμη.
Η νέα σχολική χρονιά, παρά τις περί αντιθέτου τυμπανοκρουσίες στον Τύπο, ξεκινά με προβλήματα και ελλείψεις εκπαιδευτικών (20 στην Α΄ ΕΛΜΕ), που πρόκειται να αυξηθούν μετά τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών προς τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, τα ΚΠΕ, την πλήρωση θέσεων προσωρινών Υποδιευθυντών και Διευθυντών σχολικών μονάδων. Ο αριθμός των σχολείων που δεν έχουν Γραμματείς όλο και αυξάνεται, αφού δεν αντικαθίστανται οι συνταξιοδοτούμενοι, καθιστώντας όλο και πιο δύσκολο το παιδαγωγικό έργο των συναδέλφων, εφόσον επιφορτίζονται με όλο και περισσότερα διοικητικά καθήκοντα. Οι σχολικές επιτροπές καλούνται να τα βγάλουν πέρα με τον επερχόμενο χειμώνα έχοντας λάβει μόλις το 1/3 της επιχορήγησης για λειτουργικά έξοδα και καλούμενες να πληρώνουν για οποιοδήποτε τιμολόγιο εισφορά 4% υπέρ του ΜΤΠΥ. Προβλήματα τέλος φύλαξης έχουν προκύψει σε αρκετά σχολεία όπως στο Γ/σιο – Γ. Λύκειο Ζευγολατιού και το Εσπερινό Γ/σιο Κορίνθου (λόγω μη επαρκούς φωτισμού τις βραδυνές ώρες)
Με τον ίδιο τρόπο σοβαρά προβλήματα έχουν προκύψει από την ασάφεια σχετικά με το ωράριο των συναδέλφων που αποσπώνται στην πρωτοβάθμια, γεγονός που προκάλεσε και την σχετική ανακοίνωση της ΟΛΜΕ η οποία πιστεύουμε ότι ξεκαθαρίζει τα πράγματα.
Ωστόσο εκείνο που αναδεικνύεται ως το σοβαρότερο ζήτημα στην περιοχή μας είναι το πρόβλημα στέγης:
• Το Γ/σιο Λουτρακίου συγκροτεί τμήματα των 28-29 μαθητών λόγω έλλειψης αιθουσών την ίδια στιγμή που τα 2/3 των μαθητών του συστεγαζόμενου Λυκείου Λουτρακίου κάνει μάθημα σε λυόμενα.
• Το ΕΠΑΛ Κορίνθου παραμένει σε ακατάλληλο κτήριο και ως λύση προτείνεται η συστέγασή του σε απογευματινή ή πρωινή βάρδια με άλλα σχολεία (!), τη στιγμή που όλα τα σχολεία της Κορίνθου ασφυκτιούν κυριολεκτικά και λόγω έλλειψης αιθουσών αδυνατούν σε πολλές περιπτώσεις (2ο Γ/σιο – 2ο Λύκειο) να πραγματοποιήσουν το στόχο του κλάδου μας (και του Υπουργείου, όπως μαθαίνουμε) για 25 μαθητές ανά τμήμα. Σε άλλες πάλι περιπτώσεις η έλλειψη αιθουσών οδηγεί σε απίστευτες καταστάσεις, όπως συμβαίνει με το Εσπερινό Γυμνάσιο που συστεγάζεται με το 1ο ΓΕΛ Κορίνθου και δεν διαθέτει το στοιχειώδες, μια αίθουσα για Γραφείο Διευθυντή!
• Το ίδιο πρόβλημα ακαταλληλότητας κτηρίων αντιμετωπίζει το ΕΠΑΛ Ζευγολατιού και το Γ/σιο Περαχώρας, ενώ απαιτείται η κατασκευή και προσθήκη αιθουσών στο Μουσικό Γυμνάσιο, το 1ο Γ/σιο – 1ο Λύκειο Κορίνθου καθώς και το Γ/σιο Λεχαίου.
Ίσως με την ευκαιρία των τοπικών και περιφερειακών εκλογών οι τοπικοί άρχοντες αλλά και όλοι οι υποψήφιοι θα έπρεπε να ανταποκριθούν στο αίτημα που υποβάλλουμε από καιρό σε όλους τους τόνους, για μια από κοινού σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων με την εκπαίδευση, προκειμένου να χαραχθεί μια μακροπρόθεσμη πολιτική σχετικά με το ζήτημα σχολικής στέγης στην περιοχή μας. Γιατί πιστεύουμε ότι το πρόβλημα της στέγης μαζί με την περιθωριοποίηση της Ενισχυτικής Διδασκαλίας και την κατάργηση της Π.Δ.Σ. υποβαθμίζει το Δημόσιο Σχολείο τη στιγμή που αυξάνεται η ανάγκη (και η ζήτηση) γι’ αυτό, κυρίως στις χαμηλότερες εισοδηματικά κοινωνικές ομάδες.
Συνάδελφοι,
όλα αυτά τα προβλήματα που διαγράφονται σε ένα πλαίσιο ζοφερό για τα δικαιώματά μας (μισθούς, συντάξεις, εργασιακά), προαναγγέλλουν έναν παγωμένο χειμώνα που πιστεύουμε ότι θα ζεστάνουμε με τους αγώνες μας ενάντια στο πρόγραμμα σταθερότητας και τη βαρβαρότητα που επιφυλάσσει για όλους τους εργαζόμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: