Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΙΡΕΤΟΥ ΑΚΕ - ΔΙΚΤΥΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΙΡΕΤΩΝ ΑΚΕ-ΔΙΚΤΥΟΥ

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Ευχόμαστε καλή και δημιουργική νέα σχολική χρονιά.
Με την ευκαιρία της πρώτης για τη νέα χρονιά επικοινωνίας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για ό, τι έχει συμβεί μέχρι τώρα.
Από της 19 Αυγούστου το ΠΥΣΔΕ έχει νέα σύνθεση με Πρόεδρο τον νέο Δ/ντή Εκπαίδευσης κ. Κωμαϊτη Χριστόφα και νέα τακτικά μέλη που ορίστηκαν από τον Περιφερειακό Δ/ντή Πελοποννήσου τον κ. Λεονάρδο Αναστάσιο δ/ντή του 2ου ΓΕΛ Κιάτου και την κ. Καράμπελα Γεωργία δ/ντρια του 4ου Γυμνασίου Κορίνθου και βέβαια με τους ίδιους 2 αιρετούς εκπροσώπους του κλάδου.
Μετά την 1η φάση αποσπάσεων σε γραφεία και άλλα ΠΥΣΔΕ, λαμβάνοντας υπόψη τις αιτήσεις συναδέλφων για συνταξιοδότηση αλλά και των συναδέλφων που είχαν εκφράσει την πρόθεση να πάρουν άδεια ανατροφής τέκνου, καθορίστηκαν τα λειτουργικά κενά στα σχολεία του νομού. Τα κενά αυτά διευρύνθηκαν μετά τη 2η φάση αποσπάσεων που έγινε στις 31 Αυγούστου. Το ΠΥΣΔΕ σε διαδοχικές συνεδριάσεις τοποθέτησε στα κενά αυτά όσους συναδέλφους βρίσκονταν στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ άλλα και ικανοποίησε την συντριπτική πλειονότητα των αιτήσεων απόσπασης εντός ΠΥΣΔΕ. Η διαδικασία έγινε λαμβάνοντας υπόψη τις αιτήσεις των συναδέλφων και βέβαια, όπως και πέρυσι, τα μόρια μετάθεσης καθενός.
Για το Πειραματικό Γυμνάσιο, το Μουσικό Σχολείο και το ΕΕΕΕΚ ελήφθησαν υπόψη τα προσόντα καθενός και σε περιπτώσεις ιδίων προσόντων η αρχαιότητα. Για τις ολικές διαθέσεις στην Α/θμια εκπαίδευση κατά προτεραιότητα ικανοποιήθηκαν οι αιτήσεις των συναδέλφων που είχαν γίνει και στη συνέχεια διατέθηκαν ολικά όσοι συνάδελφοι δεν υπήρχε η δυνατότητα να καλύψουν κανένα κενό σε σχολείο της Β/θμιας Εκπαίδευσης.
Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των νεοδιόριστων συναδέλφων και όσων ήρθαν με απόσπαση από άλλο ΠΥΣΔΕ. Οι τοποθετήσεις έγιναν σύμφωνα και με την εγκύκλιο του Υπουργείου ανάλογα με τα οικογενειακά μόρια.
Οι δυσκολίες που προσπαθήσαμε να ξεπεράσουμε οφείλονταν σε δύο παράγοντες : αφενός μερικοί συνάδελφοι που είχαν υποβάλλει αίτηση συνταξιοδότησης δεν ήταν βέβαιοι ότι θα αποχωρήσουν από την υπηρεσία και αφετέρου στη μεγάλη αργοπορία του Υπουργείου να ολοκληρώσει τις αποσπάσεις από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ και σε Γραφεία. Ταυτόχρονα η μέχρι και τώρα αργοπορία ανανέωσης των αποσπάσεων των συναδέλφων για τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας αλλά και τα Κέντρα Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, η μη έκδοση μέχρι τώρα της εγκυκλίου για τη στελέχωση των ΤΑΔ, έχουν δημιουργήσει μια σοβαρή αβεβαιότητα.
Αυτές τις μέρες με την ολοκλήρωση μιας πρώτης καταγραφής των αναγκών των σχολείων για την νέα χρονιά θα αρχίσει η διαδικασία διάθεσης όσων συναδέλφων δεν συμπληρώνουν το ωράριο τους. Κριτήριο για τις διαθέσεις αυτές θα αποτελέσει η δήλωση προτίμησης όσων υπέβαλαν και βέβαια η εγγύτητα του σχολείου διάθεσης είτε στο σχολείο της οργανικής καθενός είτε του τόπου μόνιμης κατοικίας.
Νέοι Δ/ντές σχολείων
Ήδη έχουν αναπληρωθεί οι Διευθυντές που συνταξιοδοτήθηκαν, από τους πίνακες επιλογής του 2007. Για τις θέσεις που δεν καλύφθηκαν, γιατί δεν είχαν δηλωθεί από κανέναν, θα ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπει ο νέος νόμος σύμφωνα και με τις διευκρινιστικές οδηγίες που έχουν δοθεί από το Υπουργείο.




Υποδιευθυντές.
Τις επόμενες μέρες θα κληθούν οι σύλλογοι διδασκόντων να υποδείξουν τον ή τους υποδιευθυντές που κρίνουν καταλληλότερους για τα σχολεία στα οποία υπάρχουν κενές θέσεις ή είχαν τοποθετηθεί υποδιευθυντές με μονοετή θητεία.
ΓΡΑΣΕΠ-Σχολικές Βιβλιοθήκες-ΠΛΗΝΕΤ-Αγωγή Υγείας.
Μετά τη συνταξιοδότηση συναδέλφων παραμένουν κενές 2 θέσεις ΓΡΑΣΕΠ και 2 θέσεις σε Σχ. Βιβλιοθήκες. Επίσης 3 θέσεις στο ΠΛΗΝΕΤ (1 υπευθύνου και 2 τεχνικής υποστήριξης). Τέλος είναι κενή η θέση Υπευθύνου Αγωγής Υγείας. Για αυτές τις θέσεις άμεσα θα υπάρξει προκήρυξη.
Μισθοδοσία.
Από 1η Οκτωβρίου εκκαθαριστής μισθοδοσίας παύει να είναι ο Δ/ντής του σχολείου και η ευθύνη μεταβιβάζεται στον Δ/ντή Εκπαίδευσης και τους Προϊσταμένους Γραφείων. Ωστόσο στα Γραφεία τόσο στην Κόρινθο όσο και στο Κιάτο υπάρχει τεράστια έλλειψη προσωπικού και μεγάλες δυσκολίες λειτουργίας ακόμα και για την συνηθισμένη διοικητική λειτουργία των Γραφείων. Είναι χαρακτηριστικό ότι το Γραφείο Ε.Ε. δεν έχει κανένα διοικητικό υπάλληλο ή αποσπασμένο καθηγητή, ενώ ο Προϊστάμενος έχει υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης. Στο Γραφείο του Κιάτου υπάρχουν 2 μόνο (μια αποσπασμένη συνάδελφος και μια διοικητικός), αντίστοιχη εικόνα υπάρχει και στη Δ/νση στη Κόρινθο.
Αποσπάσεις και Διαθέσεις στην Α/θμια.
Δυστυχώς μέχρι τώρα δεν υπάρχει καλή συνεργασία με την Α/θμια Εκπαίδευση. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην γνωρίζουμε τα ακριβή κενά της, ώστε να εξασφαλιστεί η διάθεση των συναδέλφων κοντά στο τόπο της οργανικής τους ή στον τόπο κατοικίας τους. Όπως γνωρίζετε, αρμόδιο όργανο για το που θα τοποθετηθούν οι συνάδελφοί μας είναι το αντίστοιχο υπηρεσιακό συμβούλιο της Α/θμιας. Θα ζητήσουμε στη διαδικασία τοποθέτησης να υπάρχει η έστω με δικαίωμα λόγου παρουσία των αιρετών εκπροσώπων της Β/θμιας, ώστε να υπάρχει η στοιχειώδης εξασφάλιση των συναδέλφων.
Ελλείψεις εκπαιδευτικών στα Σχολεία.
Η μέχρι τώρα εικόνα είναι ότι υπάρχουν περίπου 65 κενά σε διαφόρους κλάδους και κυρίως Φιλολόγων και Φυσικών. Ήδη έχει αποσταλεί σχετικό αίτημα προς το Υπουργείο για πρόσληψη αναπληρωτών.
Συνάδελφοι, για δεύτερη χρονιά φέτος το ΠΥΣΔΕ ακολουθώντας τις προτάσεις μας τοποθέτησε και απέσπασε συναδέλφους με βάση ένα αντικειμενικό σύστημα: τα μόρια μετάθεσης. Δεν αρνήθηκε την απόσπαση σε κανένα συνάδελφο στο βαθμό που υπήρχε κενή θέση. Και τις επόμενες μέρες οι σύλλογοι θα επιλέξουν οι ίδιοι τους Υποδιευθυντές που κρίνουν κατάλληλους για το σχολείο τους.
Αυτά τα μικρά βήματα για μεγαλύτερη διαφάνεια νομίζουμε ότι βοηθάνε όλους μας, σε αυτές τις δύσκολες, από οικονομική και κοινωνική άποψη, εποχές. Από εκεί και πέρα όλοι γνωρίζουμε και βιώνουμε τα σοβαρά προβλήματα του δημόσιου σχολείου, προβλήματα που δεν έχουν να κάνουν μόνο με τον τρόπο οργάνωσης και διοίκησης αλλά δυστυχώς - και κυρίως - από το περιεχόμενο και τις μεθόδους παροχής της εκπαίδευσης. Ωστόσο εμείς από τη θέση του εκπροσώπου του κλάδου στο ΠΥΣΔΕ, πάντα σε συνεργασία με τις ΕΛΜΕ της περιοχής μας, θα δίνουμε συνεχώς τη μάχη για διαφάνεια, δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια των συναδέλφων μας καθώς και την καλύτερη λειτουργία των σχολείων, στηριγμένοι στη δική σας βοήθεια και συμμετοχή.

Κλωνιζάκης Μάρκος αιρετός εκπρόσωπος ΠΥΣΔΕ Κορινθίας τηλ. 6973224890
Χαρμπίλας Αριστοκλής αναπληρωματικός εκπρόσωπος τηλ. 6947513245
Εκλεγμένοι με τον συνδυασμό : Α.Κ.Ε.-ΔΙΚΤΥΟ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

65 κενα καθηγητών βθμιας εκπαίδευσης έχετε στξν Κόρινθο?

μπορούμε να μάθουμε πόσοι είναι τα κενά φιλολόγων?????????/

το Πυσδε με το οποιο επικοινώνησαν συνάδελφοι που περιμένουν αναπλήρωση τους είπαν το πολυ 1!!!μαζί με τις συνταξιοδοτήσεις!!!!!!!

ποιος λεει αλήθεια και ποιος ψέματα?