Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΟΥΜΕΝΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 28 /3/ 2012

ΠΡΟΣ: ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΚΟΙΝ.: Μ.Μ.Ε.

ΘΕΜΑ: «Σχετικά με την προωθούμενη αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και των εκπαιδευτικών».

Σας κοινοποιούμε απόφαση του Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Κορινθίας σχετικά με την αξιολόγηση που πραγματοποιήθηκε στις 20/3/2012, μετά από την άτυπη, λόγω μη απαρτίας, Γενική Συνέλευση.
Η αξιολόγηση, όπως είναι γνωστό από το σχετικό ενημερωτικό σημείωμα της ΟΛΜΕ, επιβάλλεται υποχρεωτικά σε όλα τα σχολεία από το σχ. έτος 2012-2013. Ήδη, τις επόμενες ημέρες ξεκινούν οι επιμορφώσεις σχολικών συμβούλων και διευθυντών για το πώς θα αξιολογούν τους εκπαιδευτικούς και αναμένονται αντίστοιχα σεμινάρια και τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς!
Η «αξιολόγηση» που θέλει να επιβάλει το Υπουργείο, δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματική ανάγκη των εκπαιδευτικών να γίνουν επιστημονικά πληρέστεροι και πιο ικανοί στο να βοηθούν τα παιδιά της χώρας μας να αναπτύσσουν ολόπλευρα την προσωπικότητα και τις ικανότητές τους
Η αξιολόγηση λοιπόν σχολείων και εκπαιδευτικών δεν είναι παρά το βασικό εργαλείο για την λειτουργία των σχολείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, για την υπηρεσιακή και μισθολογική καθήλωση των εκπαιδευτικών (ν. 4024/2011-νέο μισθολόγιο), για να πιαστεί ο στόχος των απολύσεων. Αυτό επιβεβαιώνεται και από τον ρόλο που επιβάλλει το νέο πλαίσιο (ν. 3848/2010, Νέα αρχιτεκτονική της εκπαίδευσης) στα στελέχη εκπαίδευσης.
Οι εκπαιδευτικοί της Α΄ ΕΛΜΕ Κορινθίας:
ΑΝΤΙΤΑΣΣΌΜΑΣΤΕ στην κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών. Στην απώλεια οργανικών θέσεων και στις απολύσεις
ΖΗΤΟΥΜΕ να ακυρωθούν οι «επιμορφώσεις για τη αξιολόγηση» Σχολικών Συμβούλων - Διευθυντών. Κανένας εκπαιδευτικός να μην λάβει μέρος σε αυτές. Λήψη καταστατικών μέτρων κατά όσων πρωτοστατήσουν ή συνεργήσουν στη διαδικασία της αξιολόγησης - χειραγώγησης και των απολύσεων των συναδέλφων τους. Δυναμική αντίδραση, κάθε φορά που θα καλούνται εκπαιδευτικοί σε σεμινάρια «επιμόρφωσης για την αξιολόγηση».
ΚΑΛΟΥΜΕ την ΟΛΜΕ να απευθύνει άμεσα ερώτημα προς τα κόμματα, που σύντομα θα ζητήσουν την ψήφο μας, για την άποψή τους σχετικά με την προωθούμενη αξιολόγηση ζητώντας ταυτόχρονα τη ρητή τους δέσμευση για κατάργηση του ν. 4024/2011(νέο μισθολόγιο - βαθμολόγιο) και αντικατάστασή του με άλλο σύμφωνο με τις θέσεις του κλάδου. Με τον ίδιο τρόπο να ζητηθεί η δέσμευση για ενιαία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους και διαρκή επιστημονική και παιδαγωγική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών. Να κοινοποιήσει τέλος τις απαντήσεις και να καλέσει τον κλάδο να καταψηφίσει όσα πολιτικά κόμματα αντιτίθενται στις βασικές αυτές θέσεις μας.
Το Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Κορινθίας θα προχωρήσει τις επόμενες μέρες σε πληρέστερη ενημέρωση των συλλόγων σχετικά με τις θέσεις του κλάδου μας.

Υ।Γ. Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι στο δικτυακό ραδιόφωνο της Α΄ ΕΛΜΕ Κορινθίας (webradio) υπάρχει ήδη αρχείο ήχου όπου αναπτύσσονται οι θέσεις του κλάδου από τον πρόεδρο της Α΄ ΕΛΜΕ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Ηλίας Λέκκας
Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Αριστοκλής Χαρμπίλας

Δεν υπάρχουν σχόλια: