Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗ Γ.Σ. ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ 5/913

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗ Γ.Σ. ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ.
 
Συνάδελφοι,
  στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του 4ου ΓΕΛ Κορίνθου την Πέμπτη 5/9/13, με την παρουσία και συναδέλφων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, συμμετείχαν περίπου 150 συνάδελφοι. Στη συνέλευση παρευρέθηκε και χαιρέτισε η Πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. ΚΑΙΤΗ ΓΚΡΙΤΖΙΑ.  
Η συνέλευση μετά από σχετική συζήτηση υπερψήφισε κατά πλειοψηφία το πλαίσιο αιτημάτων και το πρόγραμμα δράσης που πρότεινε το Δ.Σ. (Επισυνάπτεται). Στη συνέλευση υποβλήθηκαν επίσης άλλο πλαίσιο αιτημάτων και πρόγραμμα δράσης  (πρόταση ΠΑΜΕ)  καθώς και πρόταση για 48ωρη απεργία στις 18-19/9 και πρόταση για τρίωρες επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας που μειοψήφισαν.
 Επίσης υποβλήθηκαν ψηφίσματα τα οποία το Δ.Σ. δεσμεύτηκε να συζητήσει και να μεταφέρει στην ΟΛΜΕ.

Επειδή στη διαδικασία ψηφοφορίας δεν υπήρχε η καταστατικά οριζόμενη απαρτία (ήταν παρόντες περίπου 100 συνάδελφοι) οι αποφάσεις δεν θεωρήθηκαν δεσμευτικές και η τελική απόφαση παραπέμφθηκε στο Δ.Σ., το οποίο, σε επακολουθήσασα συνεδρίαση, κατά πλειοψηφία επικύρωσε το αποτέλεσμα. 
(Επισυνάπτεται η απόφαση)

ΔΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΑΠΟΦΑΣΗ  ΓΙΑ Γ.Σ.ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΕΛΜΕ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΑΘΗΝΑ 09/09/2013

ΑΙΤΗΜΑΤΑ (Υπερψηφίστηκε ομόφωνα)
 Η απόλυση 2.500 συναδέλφων μας με την κατάργηση 3 τομέων στην ΤΕΕ, η κατάργηση των Επαγγελματικών Σχολών, η  απίστευτης προχειρότητας και αδιαφάνειας μετατάξεις, η κατηγορηματική διαβεβαίωση του Πρωθυπουργού ότι θα έχουμε 15.000 απολύσεις στο Δημόσιο μέσα στο 2013 από τις 25.000 διαθεσιμότητες, συνθέτουν ένα εφιαλτικό τοπίο στην εκπαίδευση. Αυτό συμπληρώνεται από το ν/σ για τη ΔΕ, το οποίο «φιλοδοξεί» να μεγιστοποιήσει όλες τις παθογένειες που επισημαίνονται από όλους τους παιδαγωγούς τα τελευταία χρόνια.
Όλη αυτή η αντιεκπαιδευτική επιδρομή πλήττει, πέρα από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές μας και συνολικά την ελληνική οικογένεια που ήδη υποφέρει από την ανεργία, τη φτώχεια, τη φοροληστεία και την κατάρρευση κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους. Χιλιάδες μαθητές δε θα βρούνε την ειδικότητα την οποία διάλεξαν στα ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ. Αντ’ αυτού η μόνη διέξοδος θα είναι οι μεταγυμνασιακές ΣΕΚ και τα μεταλυκειακά ΙΕΚ, όπου υπάρχουν δίδακτρα.
Οι εκπαιδευτικοί να σταθούν στην πρωτοπορία του αγώνα για εκπαίδευση και ουσιαστική μόρφωση όλων των παιδιών, για διασφάλιση των κοινωνικών αγαθών (παιδεία, υγεία, ασφάλιση, ρεύμα, νερό), για μόνιμη, σταθερή και αξιοπρεπή εργασία για όλους, για την υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών ενάντια στον αυταρχισμό των επιστρατεύσεων και των διώξεων.
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ:
·      Καμιά διαθεσιμότητα-υποχρεωτική μετάταξη-απόλυση, υποχρεωτική μετάθεση! Κατάργηση του νόμου για τις μετατάξεις.
·      Διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών.
·      Ουσιαστική οικονομική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών, ειδικά των νεώτερων. Κατάργηση του ν. 4024/11.
·      Καμιά μείωση συντάξεων (κύριων, επικουρικών, εφάπαξ).
·      Άμεση κατάργηση των νόμων για το νέο Πειθαρχικό Δίκαιο (ν.4093/12 και 4057/12).
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ:
·      Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση της ΔΕ. Δεν είναι δυνατόν τόσο σημαντικά ζητήματα να αποφασίζονται με τέτοια προχειρότητα και αποκλειστικό σκοπό την επίτευξη δημοσιονομικών στόχων. Να ξεκινήσει άμεσα διάλογος όλων των εμπλεκομένων φορέων από μηδενική βάση. Όχι στον εξεταστικό μαραθώνιο, στη μαθητεία, στην ιδιωτικοποίηση και στην πρόωρη κατάρτιση μετά το γυμνάσιο.
·      Καμιά συγχώνευση - κατάργηση σχολείου. Να επανέλθουν οι τομείς και οι ειδικότητες της ΤΕΕ που καταργήθηκαν και να μην κλείσουν οι ΕΠΑΣ.
·      Άμεσα μέτρα ενίσχυσης για να λειτουργήσουν όλα τα σχολεία (πχ διορισμός καθαριστριών).
·      Ανώτερο όριο 20 μαθητές στο τμήμα, 15 στις κατευθύνσεις και 10 μαθητές ανά καθηγητή στα εργαστήρια.
·      Αύξηση των δαπανών για την εκπαίδευση.
·      Απόσυρση του ΠΔ για την αξιολόγηση.
·      12χρονο σχολείο, υποχρεωτικό, δημόσιο και δωρεάν, ποιοτικά αναβαθμισμένο για όλα τα παιδιά.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ:
·      Παιδεία, υγεία, ασφάλιση, ρεύμα και νερό για όλο το λαό!
·      Άμεσα μέτρα ανακούφισης για την ανεργία, την εξαθλίωση και τη μαζική φτώχεια.
·      Ελευθερία, δικαιοσύνη, δημοκρατικά δικαιώματα στα σχολεία και στους τόπους εργασίας. Σταμάτημα κάθε συνδικαλιστικής δίωξης - Καμιά δίωξη ενάντια στους αγωνιζόμενους. Να καταργηθεί το καθεστώς της πολιτικής επιστράτευσης απεργών.
·      Να ανατραπεί η κυβερνητική πολιτική και η πολιτική ΕΕ - ΔΝΤ με μαζικούς κοινωνικούς αγώνες.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ (Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία)
·      Απεργία διαρκείας από τις 16/09 με τη μορφή των επαναλαμβανόμενων 5νθήμερων. Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ και Γενική Συνέλευση προέδρων κάθε εβδομάδα.
·      Εκλογή απεργιακών επιτροπών από τις Γενικές Συνελεύσεις και κεντρικής απεργιακής επιτροπής για την οργάνωση της υλοποίησης των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων και για την ανάληψη υποστήριξης της απεργίας.
·      Συντονισμό του αγώνα μας με μαθητές, γονείς, εργαζόμενους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και σχεδιασμό της κοινής δράσης με συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις, καταλήψεις κλπ.
·      Υποστήριξη των συναδέλφων που μπήκαν σε διαθεσιμότητα.
·      Ο Πρόεδρος εξουσιοδοτείται να υποστηρίξει την επικρατέστερη πρόταση που διασφαλίζει κινητοποιήσεις διαρκείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: