Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ Νο 3 ΑΙΡΕΤΟΥ ΠΑΣΚ

Γιώργος Ευαγγελίου Κόρινθος 16-2-2009
Αιρετό μέλος του ΠΥΣΔΕ
Ν. Κορινθίας.
Τηλ.: 27420-32191
και 6976647096

Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Σ Η (3)

Συναδέλφισες, συνάδελφοι

Την Πέμπτη 12-2-2009 και ώρες 15:00 ως 20:00 και την Παρασκευή 13-2-2009 και ώρες 14:00 ως 17:00 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ Ν. Κορινθίας με μοναδικό θέμα: «Υπολογισμός κενών και πλεονασμάτων εκπαιδευτικού προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2008-2009».
Παρόντα μέλη του ΠΥΣΔΕ ήταν οι κ.κ.:
1. Λουμάνης Κων/νος
2. Ασβεστόπουλος Δημήτριος
3. Πανούσης Ιωάννης
4. Κλωνιζάκης Μάρκος
5. Ευαγγελίου Γεώργιος
Στη συνεδρίαση διαβάστηκαν οι πίνακες Α’ (που έστειλαν οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων προς το ΠΥΣΔΕ), συντάχθηκαν οι πίνακες Β’ (κατά ομάδα σχολείων) και τέλος οι πίνακες Γ’ (κατά περιοχή μετάθεσης). Σας ενημερώνω ότι όλα τα προαναφερθέντα μέλη του ΠΥΣΔΕ συμμετείχαν και στις δύο συνεδριάσεις και προσπάθησαν ‘ώστε οι συντασσόμενοι πίνακες να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αλλά και κάθε θέμα να συζητείται και να αποφασίζεται κατά το δυνατό ομόφωνα. Σημειώνω ότι τα κενά -πλεονάσματα υπολογίζονται εκτιμώντας για το επόμενο σχολικό έτος το μαθητικό δυναμικό (σύμφωνα με ότι δόθηκε αριθμητικά ως τμήματα και σύνολο μαθητών εφέτος).
Στο τέλος της συνεδρίασης έθεσα τα θέματα:
1. Ανάρτησης των πινάκων Α’, Β’ και Γ’ στην ιστοσελίδα της Δ/νσης γιατί πιστεύω ότι οι καλύτεροι κριτές είναι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι συνάδελφοι που εργάζονται σε κάθε σχολική μονάδα. Η Διοίκηση δεσμεύτηκε να πραγματοποιηθεί η ανάρτηση των πινάκων σε περίπτωση που είναι εφικτή (επειδή το πολύ μεγάλο μέγεθος τους ενδέχεται να δημιουργήσει πρόβλημα).
2. Αλλαγής της «Ομάδας σχολείων» γιατί έτσι θα αυξηθούν οι οργανικές θέσεις, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα να ελαττωθούν οι αδιάθετοι εκπαιδευτικοί. Η Διοίκηση δεσμεύτηκε να ξανασυζητηθεί το θέμα σε επόμενη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ.

Με εκτίμηση

Ο αιρετός

Γιώργος Ευαγγελίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: