Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2008

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕ Κορινθίας εκτιμώντας τα αποτελέσματα των κρίσεων για την πλήρωση θέσεων υποδιευθυντών στις σχολικές μονάδες θέλει να υπογραμμίσει τα παρακάτω:

1) Εκφράζουμε την αντίθεσή μας για τη μη αποδοχή των αιτήσεων συναδέλφων λόγω της μη συμπλήρωσης τετραετίας, τη στιγμή που η ανωτέρω διάταξη δεν προέβλεπε το ίδιο για τις θέσεις των διευθυντών και των σχολικών συμβούλων. Το συνδικαλιστικό κίνημα , όπως εκφράζεται από την ΟΛΜΕ και τις ΕΛΜΕ, ήταν αντίθετο στην παραπάνω διάταξη της εγκυκλίου.
2) Με προηγούμενο έγγραφό μας είχαμε ζητήσει από το ΠΥΣΔΕ την αποδοχή των προτάσεων των συλλόγων διδασκόντων , θεωρώντας ότι μόνο αυτή η διαδικασία μπορεί να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων. Εκφράζουμε τη διαμαρτυρία μας γιατί σε ορισμένες περιπτώσεις το ΠΥΣΔΕ δεν αποδέχτηκε τις αποφάσεις των συλλόγων ή ανέτρεψε τη σειρά εκλογής, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αμφιβολίες για τα κριτήρια με τα οποία έγιναν οι επιλογές.
3) Μας βρίσκει αντίθετους ο χρόνος πραγματοποίησης των κρίσεων μεσούσης της σχολικής περιόδου, κάτι που δημιούργησε αναστάτωση στις σχολικές μονάδες λόγω μετακινήσεων , αποσπάσεων ή αλλαγής καθηγητών.
4) Τέλος θέλουμε να επισημάνουμε ότι οι ασάφειες , οι κακοδιατυπώσεις και οι ατέλειες της εγκυκλίου οδήγησαν στην μη κάλυψη με υποδιευθυντές ορισμένα σχολεία που ακόμα και σήμερα παραμένουν σε εκκρεμότητα.



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΠΟΥΖΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΛΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: