Κυριακή 9 Μαΐου 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΑΙΡΕΤΩΝ ΑΚΕ-ΔΙΚΤΥΟΥ 7 ΜΑΙΟΥ 2010

Συνάδελφοι,
Ξεκίνησε η διαδικασία τοποθέτησης στις νέες οργανικές θέσεις για τη σχολική χρονιά 2010-2011. Το ΠΥΣΔΕ Κορινθίας συνεδρίασε στις 6 και 7 Μαΐου και προχώρησε στον προσδιορισμό των νέων οργανικών θέσεων, όπως και τον προσδιορισμό των υπεραριθμιών.
Η πλειοψηφία του ΠΥΣΔΕ έκανε σε σημαντικό βαθμό δεκτές τις προτάσεις μας για τον τρόπο προσδιορισμού των κενών. Προκηρύχτηκε οργανική θέση, όπου το κενό ωρών -συμπεριλαμβανομένων και των επί θητεία καθηγητών (διευθυντών, προϊσταμένων, υπευθύνων, υποδιευθυντών)- ήταν περισσότερο ή ίσο των 10 ωρών, είτε σε κάθε σχολείο, είτε σε ομάδα σχολείων.
Εξαίρεση από τον κανόνα ήταν οι κλάδοι των ξενόγλωσσων (ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07), της πληροφορικής, των καλλιτεχνικών και του μαθήματος της τεχνολογίας. Σ’ αυτούς τους κλάδους το όριο κατέβηκε, με ενιαίο τρόπο ανά κλάδο, λόγω της δυνατότητας διάθεσης στην Α/θμια, της ανάγκης ύπαρξης ενός τουλάχιστον καθηγητή πληροφορικής σε κάθε σχολείο, και του περιορισμένου αριθμού ωρών των Καλλιτεχνικών και της Τεχνολογίας ανά σχολείο στις περιοχές της Γ΄ και της Δ΄ Κορινθίας.
Η λύση που δόθηκε, εκπληρώνει σε μεγάλο βαθμό το αίτημα της πλειοψηφίας των συναδέλφων που βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ (291 συνάδελφοι) αλλά και των συναδέλφων που ζητούσαν βελτίωση (110 συνάδελφοι).
Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι η εξής:
1. Σε κάθε σχολείο που κρίθηκε ότι υπάρχει υπεράριθμος καθηγητής σε μια ειδικότητα, όλοι οι συνάδελφοι του κλάδου αυτού δικαιούνται να ζητήσουν να κριθούν υπεράριθμοι. Αν το ζητήσουν περισσότεροι του ενός, υπεράριθμος θα κριθεί αυτός που έχει τα περισσότερα μόρια. Αν δεν το ζητήσει κανείς τότε υπεράριθμος κρίνεται ο τελευταίος τοποθετηθείς.
2. Το ΠΥΣΔΕ την ερχόμενη Πέμπτη θα κρίνει ονομαστικά τους υπεράριθμους και θα τους καλέσει, στο βαθμό που το επιθυμούν να επιλέξουν νέα οργανική σε σχολείο της ίδιας ομάδας ή όμορης ομάδας σχολείων. Αν κάποιος δεν το επιθυμεί παραμένει στο σχολείο του και δε χάνει την οργανική του. Επίσης, εάν ένας συνάδελφος κριθεί υπεράριθμος αλλά δεν ικανοποιηθεί η προτίμηση του, παραμένει στο σχολείο του χωρίς να χάσει την οργανική του θέση.
3. Στη συνέχεια το ΠΥΣΔΕ μετά την τοποθέτηση των υπεραρίθμων θα προχωρήσει στην αναμόρφωση των κενών, αφαιρώντας τα κενά που θα έχουν καταληφθεί από τους υπεράριθμους καθηγητές. Στην συνέχεια θα δώσει προθεσμία κατάθεσης αίτησης για τοποθέτηση σε ΟΛΟΥΣ όσους είναι στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ, όσους επέστρεψαν από το εξωτερικό, όσους ζήτησαν βελτίωση θέσης, όσους διορίστηκαν τη φετινή σχολική χρονιά και βέβαια όσους ήρθαν με μετάθεση. Η τοποθέτηση θα γίνει βάσει των μορίων μετάθεσης.
4. Πρέπει να επισημάνουμε τα εξής:
 Τα κενά Τεχνολογίας μπορούν να τα διεκδικήσουν ΌΛΟΙ οι κλάδοι που έχουν το μάθημα ως α΄ ανάθεση.
 Τα κενά του μαθήματος της Κοινωνικής - Πολιτικής Αγωγής στα Γυμνάσια μπορούν να τα διεκδικήσουν είτε καθηγητές ΠΕ10 είτε ΠΕ13.
 Στο κλάδο ΠΕ04 τα κενά έχουν προκηρυχτεί ανά ειδικότητα, όσα από αυτά παραμείνουν ακάλυπτα σε κάποιες ειδικότητες θα διεκδικηθούν σε β΄ φάση από όλους τους καθηγητές του κλάδου ΠΕ04 που δεν θα ικανοποιηθεί η αίτηση τους κατά την α΄ φάση.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Επειδή η όλη διαδικασία θα εξελιχθεί κατά τη διάρκεια των εξετάσεων είναι σκόπιμο να ενημερώνεστε τακτικά από το σχολείο σας.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής, όλοι όσοι θα παραμείνουν τη Διάθεση του ΠΥΣΔΕ αλλά και όσοι θα επιθυμούν απόσπαση σε άλλο σχολείο εντός του ΠΥΣΔΕ Κορινθίας θα τοποθετηθούν σε λειτουργικά κενά που θα προκύψουν μετά τις αποσπάσεις σε φορείς και άλλα ΠΥΣΔΕ, τις συνταξιοδοτήσεις συναδέλφων άλλα και τις άδειες παντός είδους. Αυτή τη στιγμή βέβαια δεν είναι δυνατόν να ενημερώσουμε για το πότε προβλέπεται να ξεκινήσει αυτή η διαδικασία.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να σχολιάσουμε τον τρόπο ανασύνθεσης του ΠΥΣΔΕ. Ως γνωστόν, με βάση τον πρόσφατο νόμο προβλεπόταν να περιληφθούν στη σύνθεσή του, αντί των δύο προϊσταμένων, οι δύο συνάδελφοι με τα περισσότερα χρόνια θητείας σε θέση δ/ντή ή προϊσταμένου. Ωστόσο ο «περίεργος» τρόπος με τον οποίο εφαρμόστηκε ο νόμος είχε ως αποτέλεσμα να μην επιλεγούν οι 2 αρχαιότεροι.
Ανεξάρτητα από πρόσωπα, θεωρούμε ότι η δημόσια διοίκηση πρέπει να αντιμετωπίζει όλους τους υπαλλήλους με ίδια μέτρα και σταθμά. Προηγούμενες εξίσου κατακριτέες πρακτικές δεν μπορεί να αποτελούν άλλοθι για συνέχιση παρόμοιων μεθόδων που στη συνείδηση του κλάδου και της κοινωνίας έχουν καταδικαστεί. Το ανησυχητικό μάλιστα είναι ότι το «πολυνομοσχέδιο» που ψηφίζεται αυτές τις μέρες στη Βουλή, καταργώντας και τον πρόσφατο νόμο, προβλέπει ότι ο Περιφερειακός Δ/ντής σχεδόν αυθαίρετα θα ορίζει τα 2 από τα 3 μη αιρετά μέλη του ΠΥΣΔΕ.

Συνάδελφοι,
Το επόμενο διάστημα θα μας δοθεί η ευκαιρία να σάς ενημερώσουμε για τις λεπτομερείς διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που αφορούν τα ζητήματα των υπηρεσιακών μεταβολών. Θα επανερχόμαστε συχνά με αναλυτικά ενημερωτικά δελτία καθ’ όλη την επόμενη περίοδο και είμαστε πάντα στη διάθεση οποιουδήποτε συναδέλφου επιθυμεί να ενημερωθεί.

ΚΛΩΝΙΖΑΚΗΣ ΜΑΡΚΟΣ αιρετός εκπρόσωπος στο ΠΥΣΔΕ Κορινθίας
ΧΑΡΜΠΙΛΑΣ ΑΡΙΣΤΟΚΛΗΣ αναπληρωτής αιρετός
Εκλεγμένοι με το συνδυασμό ΑΚΕ-ΔΙΚΤΥΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: