Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 9-10-2011

ΠΡΟΣ: ΣΧΟΛΕΙΑ Α΄ ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Κοιν. Μ.Μ.Ε.,


«Μόνο ένα κτήνος μπορεί να συνιστά στους φτωχούς να κάνουν οικονομία..... το να συνιστούμε οικονομία στους φτωχούς είναι κάτι τόσο εξωφρενικό όσο και υβριστικό. Είναι σαν να συμβουλεύουμε έναν που πεινάει να τρώει λιγότερο»!!!! (Όσκαρ Ουάιλντ)

ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ

Η κυβέρνηση με το νέο νομοσχέδιο θέλει να δώσει τη χαριστική βολή στην καρδιά του κόσμου της μισθωτής εργασίας και της εκπαίδευσης, οδηγώντας και τους εκπαιδευτικούς –τους χειρότερα αμειβόμενους μισθωτούς- στον οικονομικό αφανισμό και στη φτώχεια.
• Με τη φτωχοποίηση των εκπαιδευτικών και όλων των εργαζομένων που προβλέπει το μισθολόγιο. Τα 680 € καθαρά στο νέο εκπαιδευτικό και τα 1370 € μετά από 35 χρόνια, είναι όχι απλώς μισθοί πείνας αλλά μάλλον επίδομα ανεργίας.
• Με τη κατάργηση της ακώλυτης μισθολογικής εξέλιξης και τη σκληρή ανελέητη αξιολόγηση της «επίτευξης των στόχων» Ακόμα και αυτούς τους μισθούς, δεν θα τους έχουν όλοι. Με το βαθμολόγιο μόνο το 60% αυτών που θα «αξιολογούνται» θετικά από το Γ βαθμό θα πηγαίνει στο Β, και από τον Β στον Α μόνο το 20%.!!
• Με την εργασιακή εφεδρεία και τις απολύσεις που έρχονται. «Η εφεδρεία προβλέπεται και για τους εκπαιδευτικούς, αλλά σε επόμενη φάση», είχε δηλώσει η υφυπουργός Παιδείας πριν μερικές ημέρες
• Με τη νέα περικοπή των συντάξεων (επικουρικές μέχρι 50%) και του εφάπαξ (15-20%).
• Με τη νέα φορολογική κλίμακα με 5000 € αφορολόγητο όριο και τη μείωση πολλών φοροαπαλλαγών για τους πολλούς(ιατρικά έξοδα, μαθήματα κ.ά.), χωρίς να θίγονται βέβαια οι φοροαπαλλαγές του μεγάλου κεφαλαίου.
• Με την θεσμοθέτηση της έννοιας του «κρατικού υπαλλήλου», από την οποία δεν εξαιρούνται οι εκπαιδευτικοί. «Όσοι εκπαιδευτικοί ΠΕ11 περισσεύουν, θα διατεθούν σε δήμους», ήταν επίσης δήλωση της υφυπουργού Παιδείας.

Απέναντι σε αυτή τη βάρβαρη και άδικη κυβερνητική πολιτική πρέπει να αντισταθούμε .

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ την Τρίτη 11 , την Πέμπτη 13 και το Σάββατο 15 Οκτώβρη.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΤΩΝ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΦΡΑΣΤΩΝ ΤΗΣ

Για τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στα συλλαλητήρια στην ΑΘΗΝΑ 11/10 και 13/10 η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει 3ωρη στάση εργασίας (11 πμ - 2 μμ και 2μμ – 5 μμ).

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ :Ηλίας Λέκκας
ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:Αριστοκλής Χαρμπίλας

Δεν υπάρχουν σχόλια: