Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΑΙΡΕΤΟΥ Γ. ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ 25 ΜΑΙΟΥ 2010

ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ
ΑΙΡΕΤΟΣ ΠΥΣΔΕ Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΤΗΛ.: 2742032191 - 6976647096

Π Λ Η Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Α Κ Ο Δ Ε Λ Τ Ι Ο

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας πληροφορήσω ότι ύστερα από προσπάθειες ετών, ο λόγος μας και ο αγώνας μας κατάφεραν να πείσουν και να φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, να τακτοποιηθούν δηλαδή στο άμεσο μέλλον με οργανική θέση, πολλοί συνάδελφοι που για αρκετά χρόνια ήταν στη διά-θεση του ΠΥΣΔΕ.

Στην τελευταία συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ και μετά τη συζήτηση των ενστάσεων που υποβλήθηκαν, ε-λήφθησαν οι ακόλουθες αποφάσεις:

1. Να δοθούν οργανικά κενά με ελάχιστο αριθμό 10 ωρών στο σχολείο ή ομάδα σχολείων (που βρί-σκονται στον ίδιο χώρο). Σημειώνεται ότι η πρόταση των αιρετών ήταν για 9 ώρες.
2. Να δοθούν οργανικά κενά, όλες οι οργανικές θέσεις που καλύπτουν σήμερα στελέχη της εκπαίδευ-σης (Προϊστάμενοι, Διευθυντές, ΓΡΑΣΕΠ, ΓΡΑΣΥ κ.λ.π.), με την εξής επιφύλαξη:
Όταν επιστρέψουν οι προαναφερόμενοι εκπαιδευτικοί στην οργανική τους θέση, υπεράριθμος θα κρίνεται ο τελευταίος τοποθετηθείς στη συγκεκριμένη ειδικότητα.

Έχουν ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης τα οργανικά κενά τα οποία απε-στάλησαν και στα σχολεία. Αυτά τα κενά χωρίζονται σε 3 κατηγορίες:

1. Πρωτογενή πλήρη οργανικά κενά (18 ώρες περίπου).
2. Πρωτογενή ελλιπή οργανικά κενά, τα οποία σημειώνονται με αστερίσκο (10 ως 15 ώρες περίπου).
3. Οργανικά κενά στελεχών εκπαίδευσης, τα οποία σημειώνονται μ’ ένα Δ.

Οι λόγοι που μας βοήθησαν ειδικά φέτος στη λήψη αυτής της απόφασης, είναι:

1. Η καινούρια εγκύκλιος προσδιορισμού των κενών στα σχολεία και η κατάργηση των Π.Δ. 60 και 100 μετά την ψήφιση του πρόσφατου νόμου.
2. Η σχετική οδηγία από την Περιφερειακή Δ/νση Πελοποννήσου.
3. Η διάθεση επίλυσης του προβλήματος των συναδέλφων που δεν κατείχαν οργανικές θέσεις επί μα-κρόν, από το ανασυγκροτημένο ΠΥΣΔΕ.
4. Η υλοποίηση των θέσεων του κλάδου.

Με την ευκαιρία της επικοινωνίας μας, θα ήθελα να αναφέρω ότι κοινός μας στόχος θα πρέπει να είναι να μην είναι κανείς συνάδελφος στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ και κάθε ένας από εμάς να έχει την οργανική του θέση. Έτσι θα υπάρχει σχολείο από το οποίο θα μισθοδοτείται και στο οποίο θα βρίσκεται ο προ-σωπικός του φάκελος. Αυτό το σχολείο θα αποτελεί την έδρα του, ακόμη και αν μετακινείται στην πλησιέστερη σχολική μονάδα για να καλύψει το ωράριο του. Θα πρέπει τέλος να ασκήσουμε πιέσεις για να λειτουργήσουν τα ολοήμερα σχολεία που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας αφ’ ενός και θα βελτιώσουν την παρεχόμενη εκπαίδευση στα Ελληνόπουλα αφ’ εταίρου.

Με εκτίμηση και συναδελφικούς χαιρετισμούς
Γιώργος Ευαγγελίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: