Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΑΙΡΕΤΟΥ Α.Κ.Ε.-ΔΙΚΤΥΟΥ 25/5/2010

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΑΙΡΕΤΟΥ Α.Κ.Ε.-ΔΙΚΤΥΟΥ 25/5/2010
Συνάδελφοι,
Η απόφαση του ΠΥΣΔΕ που καθόρισε τις νέες οργανικές θέσεις για την καινούργια σχολική χρονιά, ικανοποίησε την πλειονότητα των αιτημάτων της Β΄ ΕΛΜΕ Κορινθίας και κινήθηκε στην κατεύθυνση της κοινής πρότασης των δύο ΕΛΜΕ του νομού μας (ψηφισμένης ομόφωνα από το 2008). Ωστόσο η απόφαση αυτή σκόπιμα παρερμηνεύτηκε και επιχειρήθηκε να δοθεί η εντύπωση ότι οι διευθυντές των σχολείων ......χάσανε την οργανική τους θέση (!) με αποτέλεσμα να υποβληθούν μια σειρά ενστάσεις από μέρους «θιγόμενων» συναδέλφων και να παραπεμφθεί σε νέο ΠΥΣΔΕ ο επανακαθορισμός των οργανικών που είχαν προκηρυχτεί.
Είτε οι ενστάσεις προκλήθηκαν από άγνοια είτε από παραπληροφόρηση είτε εσκεμμένα, πρέπει να επαναλάβουμε ορισμένα πράγματα σχετικά με την προκήρυξη των νέων οργανικών θέσεων.
Το ισχύον νομικό πλαίσιο που διέπει τις μεταθέσεις, προβλέπει ότι η μετάθεση γίνεται σε κενές οργανικές θέσεις. Στον υπολογισμό των κενών θέσεων συνυπολογίζονται τα κενά που οφείλονται σε καθηγητές που κατέχουν θέσεις ευθύνης (δ/ντές, υποδιευθυντές, προϊστάμενοι κλπ). Το ΠΥΣΔΕ δέχθηκε λοιπόν την πρόταση μας να συνυπολογιστούν τα κενά αυτά και στην προκήρυξη των νέων οργανικών θέσεων και έτσι να σταματήσει η ομηρία δεκάδων συναδέλφων, που είτε παρέμεναν επί χρόνια στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ είτε δεν μπορούσαν να πάρουν βελτίωση θέσης. Οι νέες αυτές οργανικές χαρακτηρίστηκαν με την ένδειξη Δ, ώστε να γνωρίζει ο συνάδελφος που θα την καταλάβει ότι ενδέχεται να είναι υπεράριθμος, αν μετά από κάποια χρόνια, ο αντίστοιχος καθηγητής που την κατέχει πάψει να είναι διευθυντής, προϊστάμενος κλπ. και επιστρέψει στην οργανική του.
Για άλλη μια φορά τονίζεται: Με το νέο νομικό πλαίσιο (19/5/10) που αφορά στις υπεραριθμίες καθώς και τις συγκεκριμένες συνθήκες που επικρατούν στην Κορινθία δεν συντρέχει κανένας κίνδυνος για την οργανική κανενός επί θητεία συναδέλφου. Όλα τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού και επιδιώκουν να ακυρώσουν μια απόφαση που δύο χρόνια τώρα παλεύουμε να υιοθετηθεί από την πλειοψηφία του ΠΥΣΔΕ και εφαρμόζεται στα περισσότερα ΠΥΣΔΕ της χώρας. Κανείς λοιπόν δεν έχει να φοβάται τίποτα από την απόφαση αυτή και ασφαλώς όχι οι ενιστάμενοι. Η παρερμηνεία αυτή, που πιστεύουμε ότι διαδόθηκε συντονισμένα, απλώς καταλήγει στη διατήρηση της ομηρίας δεκάδων συναδέλφων που γίνονται έτσι πιο εύκολα θύματα πελατειακών σχέσεων και ατομικών εξυπηρετήσεων.
Η πλειοψηφία του ΠΥΣΔΕ αναδιπλώθηκε μπροστά σε προσωπικές πιέσεις μερικών διευθυντών αδικώντας έτσι συναδέλφους που επί σειρά ετών ταλαιπωρούνται και αναθεώρησε μερικώς την προηγούμενη απόφαση του. Μπροστά στο κίνδυνο ολικής ανατροπής της απόφασης συναινέσαμε στην απαλοιφή κάποιων κενών (που έτσι και αλλιώς δεν ήταν πλήρη) και συμφωνήσαμε στην κατάργηση κενών με λιγότερες από 10 ώρες που θα δημιουργούσαν πρόβλημα στους καθηγητές που υπηρετούν σε όμορο σχολείο με μειωμένο ωράριο. Μειοψηφήσαμε όμως σε περιπτώσεις όπου το κενό ήταν πλήρες και θα παρέμεναν καθηγητές στη διάθεση (π.χ. Ξυλόκαστρο, Χιλιομόδι).
Χαιρετίζουμε τέλος τους συναδέλφους που στήριξαν την προσπάθειά μας και πήραν την πρωτοβουλία να παρέμβουν με έγγραφο προς το ΠΥΣΔΕ και να αποτρέψουν την ολική ανατροπή της απόφασης, καθώς επίσης και τη Β΄ ΕΛΜΕ Κορινθίας που ομόφωνα στήριξε τους συναδέλφους.
Πιστεύοντας ότι εκφράζουμε την θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του κλάδου συνεχίζουμε…

ΚΛΩΝΙΖΑΚΗΣ ΜΑΡΚΟΣ αιρετός ΠΥΣΔΕ Κορινθίας
ΧΑΡΜΠΙΛΑΣ ΑΡΙΣΤΟΚΛΗΣ αν. αιρετός ΠΥΣΔΕ Κορινθίας
Εκλεγμένοι με το συνδυασμό «ΑΚΕ-ΔΙΚΤΥΟ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: