Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ 5-6


1)     ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ.  ΣΤΙΣ 22-02-2013
Ενημερώνουμε τους συναδέλφους για το περιεχόμενο της  6ης συνεδρίασης του Δ.Σ.
της Α΄  ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ (μετά από την διαπίστωση της μη απαρτίας της συγκληθείσας έκτακτης Γ. Σ. των μελών του σωματείου):
1.                  Υπερψηφίστηκε η εισήγηση και το πλαίσιο δράσης της ΟΛΜΕ εκτός της πρότασης για 48ωρη απεργία μέσα στον Μάρτιο. Αντί αυτής της πρότασης, υπερψηφίστηκε πρόταση για απεργία διαρκείας από 15 Μαΐου με άμεση επιδίωξη να αποκτήσει πανεργατικό-πανυπαλληλικο χαρακτήρα. Επιπλέον το Δ.Σ. αποφάσισε να προτείνει στην ΟΛΜΕ να καλέσει ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΟΠΟ όλους τους συναδέλφους Δ/ντες , Συμβουλους και όσους γενικά εμπλέκονται με τη διαδικασία αξιολόγησης, όπως αυτή περιγράφεται στο σχετικό Π.Δ. και το νόμο 4024 /11. Τα παραπάνω εξουσιοδοτήθηκε να μεταφέρει στην Γ.Σ. των προέδρων των ΕΛΜΕ  ο πρόεδρος του σωματείου. (Επισυνάπτουμε τις σχετικές αποφάσεις της Γ.Σ. των προέδρων της 23-2-2013).
2.                  Αποφασίστηκε, στα πλαίσια των παραπάνω δράσεων, η διοργάνωση μουσικής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για τις 2-3-2013, στο πεζόδρομο Κορίνθου, η οποία και πραγματοποιήθηκε με επιτυχία. Ευχαριστούμε του μαθητές που πήραν μέρος  και σήκωσαν το κύριο βάρος της εκδήλωσης.
3.                  Αποφασίστηκε, στα πλαίσια της συνεργασίας με τα επιστημονικά σωματεία  της περιοχής, η συμμετοχή της Α΄ ΕΛΜΕ στη κοπή πίτας της Ένωσης Φιλολόγων Κορινθίας και η συμμετοχή στην εκδήλωση βράβευσης των μαθητών του νομού  που διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς της ΕΜΕ, που θα διοργάνωση το τοπικό παράρτημα της  ΕΜΕ.
2) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ. ΣΤΙΣ 5-3-2013
1.                  Έγινε συζήτηση - ενημέρωση σχετικά με τους τρόπους υλοποίησης του προγράμματος δράσης της ΟΛΜΕ και αποφασίστηκαν: α)η διακίνηση  του ενημερωτικού  τετρασέλιδου και της επιστολής προς τους γονείς της ΟΛΜΕ, β) να γίνει πρόταση κοινής δράσης προς τα άλλα εκπαιδευτικά σωματεία του νομού για τις 20-3-2013.
2.                  Αποφασίστηκε η αποστολή υποστηρικτικού υλικού για τη ημέρα ενάντια στην ενδοσχολική βία στις 6-3-2013.
3.                  Αποφασίστηκε  η συνδιοργανωση αιμοδοσίας  των εκπαιδευτικών σωματείων του νομού στις 17-4-2013. (Θα ακολουθήσει σχετικό δελτίο τύπου).
4.                  Έγινε ενημέρωση από την εκπρόσωπο  του σωματείου στην επιτροπή «Ενάντια στη παραβατικότητα» του Δήμου Κορινθίων σχετικά με το περιεχόμενο της 1ης συνεδρίασης της επιτροπής και αποφασίστηκε  σε συνεργασία με τον «ΔΙΟΛΚΟ - ΚΕΘΕΑ» η διοργάνωση κοινών δράσεων. (Θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση με λεπτομέρειες).
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΡΙΣΤΟΚΛΗΣ ΧΑΡΜΠΙΛΑΣ                                                                              Ο     Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΠΙΚΕΛΗΣ 



                        

Δεν υπάρχουν σχόλια: