Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ

Ψήφισμα για την  αθώωση του συνάδελφου δάσκαλου Θ. Αγαπητού. 2/2/13

Αμέσως μετά την πρωτόδικη  αθώωση του  δάσκαλου Θ. Αγαπητού και των δημοτικών υπαλλήλων Σαράντη Αρβανίτη και Θωμά Κυρατζόπουλου, για τη συμμετοχή τους στην συγκέντρωση αποδοκιμασίας του Γερμανού πρόξενου  στην Έκθεση  Θεσσαλονίκης, ασκήθηκε έφεση εναντίον της απόφασης από την εισαγγελική αρχή. Ταυτόχρονα κινείται η διαδικασία ΕΔΕ εναντίον του Θ. Αγαπητού και του  συναδέλφου του Η. Σμήλιου για τη συμμετοχή τους στις λαϊκές κινητοποιήσεις στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2011(!).
Μετά από αυτό δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι «Δε συγχωρούν η συγκυβέρνηση, οι παράγοντες της ΕΕ και ειδικά της γερμανικής κυβέρνησης, την αθωωτική απόφαση, γιατί είναι μια νίκη του λαού που του δίνει αυτοπεποίθηση», όπως πολύ σωστά τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ. Προφανώς όσο αυξάνεται η κοινωνική αντίδραση ενάντια στις απολύσεις, τη φορολογική επιδρομή, την εξαθλίωση του λαού και τη συρρίκνωση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας, τόσο αυξάνονται ο αυταρχισμός της εξουσίας  και η στοχοποίηση όσων αγωνίζονται στην πρώτη γραμμή για την ανατροπή αυτής της πολιτική. Δεν είναι τυχαία άλλωστε ούτε η ενορχηστρωμένη επίθεση εκ μέρους μεγάλου μέρους του Τύπου εναντίον των εργαζομένων και του κλάδου των εκπαιδευτικών ειδικότερα ούτε η πρωτοφανής πίεση  μερίδας του Τύπου  προς τους δικαστικούς λειτουργούς να «διορθώσουν» το «λάθος» της αθώωσης  των τριών εργαζομένων.
Έτσι κατανοεί ο καθένας πια, σε τι ακριβώς αποβλέπει η ψήφιση της διάταξης η οποία θέτει σε αργία υπαλλήλους που παραπέμπονται για πειθαρχικά παραπτώματα, πριν  καν τελεσιδικήσει η υπόθεσή τους. Με αυτόν τον τρόπο μάλιστα καταρρέει και ο μύθος των πειθαρχικών, τα οποία ρίχνουν δήθεν στα «μαλακά» παραβατικούς ή διεφθαρμένους υπαλλήλους. Eνώ δεν είναι σπάνιο αυτό το φαινόμενο  όταν αφορά «ημετέρους»,  αντιθέτως οι υπάλληλοι που αντιτίθενται στην αυθαιρεσία και υπερασπίζονται τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων τους ή απλώς δεν έχουν την εύνοια της εξουσίας  παραπέμπονται και διώκονται κυριολεκτικά για ασήμαντες αφορμές. (Ακόμη πιο πρόσφατο παράδειγμα  η δίωξη του Δ/ντή  και των 40  καθηγητών του ΕΠΑΛ Γιαννιτσών που κινδυνεύουν με απόλυση, γιατί έκαναν δεκτά …… εκπρόθεσμα δικαιολογητικά μαθητών.)
Οι εκπαιδευτικοί θα υπερασπιστούν με κάθε τρόπο τους συναδέλφους τους που διώκονται  άδικα, κατανοώντας ότι ο αγώνας για την υπεράσπιση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων είναι ο αγώνας για την αξιοπρέπεια όλων των εργαζομένων. Γι’ αυτόν τον λόγο ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους εκπαιδευτικούς, με όλους τους εργαζόμενους και ζητούμε:
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΚΑΘΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ 3 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

Ψήφισμα για επιστρατεύσεις. 11/2/13

Με αφορμή την επιστράτευση των Ναυτεργατών που διεκδικούσαν μεταξύ άλλων και τα δεδουλευμένα επτά μηνών και, λίγες ημέρες πριν, των εργαζομένων στο Μετρό, το Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Κορινθίας καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τον αυταρχικό δρόμο  τον οποίο η κυβέρνηση ακολουθεί στην αντιμετώπιση των εργατικών κινητοποιήσεων. Ο αυταρχικός κατήφορος συνεχίζεται με τον συζητούμενο περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, ενόψει μάλιστα και της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων καθώς και με τη βιομηχανία αργιών που οδηγεί δεκάδες συναδέλφους σε τιμωρία χωρίς να έχει προηγηθεί δίκη. Όλα αυτά στοχεύουν στην κάμψη του φρονήματος των εργαζομένων και την αποδοχή χωρίς διαμαρτυρίες των μνημονιακών πολιτικών.

Είναι ένας ακόμη λόγος για τη μαζική συμμετοχή όλων των εργαζομένων στην απεργία της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, στις 20/2/13.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Ο     Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΑΡΙΣΤΟΚΛΗΣ ΧΑΡΜΠΙΛΑΣ                                     ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΠΙΚΕΛΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: