Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (σχετικά με φαινόμενα βίας σε σχολεία)


Με αφορμή σοβαρές υλικές ζημιές σε σχολικά κτήρια αλλά και κρούσματα βίας που παρατηρούνται σε σχολεία της περιοχής μας, οι εκπαιδευτικοί της Κορινθίας δηλώνουμε ότι καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο κάθε μορφή ενδοσχολικής βίας, αντιπαλεύουμε κάθε μορφή ρατσισμού και φυλετικών διακρίσεων, σεβόμαστε την ιδιαίτερη προσωπικότητα του κάθε μαθητή, ενθαρρύνουμε τον δημοκρατικό διάλογο.
Δυστυχώς τα γεγονότα αυτά δεν είναι απλώς αυθόρμητες αντιδράσεις μπροστά στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα αλλά και υποκινούμενες ενέργειες με στόχο τον διχασμό και τον αποπροσανατολισμό της νεολαίας.
Ωστόσο, επειδή η πένα θα είναι πάντα δυνατότερη από το ξίφος, εμείς ,οι εκπαιδευτικοί της Κορινθίας δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε και θα δυναμώσουμε τις προσπάθειές μας για ένα σχολείο διαλόγου και δημοκρατίας  όχι μόνον επειδή αυτά αποτελούν αξίες ενσωματωμένες στο Σύνταγμα της χώρας μας ούτε γιατί αποτελούν ουσιαστικά στοιχεία της αγωγής που θέλει η πολιτεία να δίνουμε στους νέους. Αλλά κυρίως γιατί αντιλαμβανόμαστε καλύτερα από τον καθένα ότι αυτήν την περίοδο, περισσότερο από κάθε άλλη,  οι εκπαιδευτικοί έχουν ένα επιπρόσθετο καθήκον. Να προφυλάξουν τις ψυχές των μαθητών τους, αντιτάσσοντας στο μίσος και τη βία τον Λόγο, τη Δικαιοσύνη και τον Ανθρωπισμό,  αξίες που πηγάζουν από τον πυρήνα του πολιτισμού του λαού μας και αποτελούν, τουλάχιστον από τα χρόνια του Διαφωτισμού και μετά, κοινό κτήμα της ανθρωπότητας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Ο     Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΑΡΙΣΤΟΚΛΗΣ ΧΑΡΜΠΙΛΑΣ                                     ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΠΙΚΕΛΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: