Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 15-12

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 15/12/10

Συνήθως τις παραμονές απεργιακών κινητοποιήσεων μιλάμε με καλέσματα και συνθήματα. Στις παρούσες συνθήκες όμως πιστεύουμε ότι η συμμετοχή μας στην απεργία δεν πρέπει να είναι μια πράξη διαμαρτυρίας γιατί περικόπηκαν οι μισθοί μας και οι συντάξεις, γιατί 300 ιατρικές εξετάσεις δεν καλύπτονται πια από τον ΟΠΑΔ, γιατί κάθε μέρα στα σχολεία μας οι περικοπές κάνουν πιο δύσκολο το έργο και τη ζωή μας. Δεν πρέπει να είναι ούτε καν μια ηθική αποδοκιμασία, μια οργισμένη απάντηση στο «μαζί τα φάγαμε».
Πρέπει να είναι μια συνειδητή απόφαση αντίδρασης απέναντι σε αυτό που ξεκάθαρα έρχεται: Η αποδόμηση του τελευταίου κοινωνικού αγαθού, του δημόσιου σχολείου.
Ήδη η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη, ένας κατ’ εξοχήν κοινωνικός θεσμός είναι παρελθόν και συνάδελφοί μας που εργάστηκαν σ’ αυτήν αναγκάζονται να προσφύγουν δικαστικά προκειμένου να λάβουν τα δεδουλευμένα τους.
Ήδη ψηφίζεται ο χαμηλότερος προϋπολογισμός για την Παιδεία των τελευταίων 30 ετών.
Ήδη στην περιοχή μας, που η έλλειψη σχολικής στέγης λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις, από τα πιο επίσημα χείλη, της Υφυπουργού Παιδείας, προτείνεται «συστέγαση» - κατάργηση ουσιαστικά - σχολείων.
Ήδη στο σχέδιο «Αναδιοργάνωσης της Εκπ/σης» που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Υπουργείο προβλέπεται «ενίσχυση των αρμοδιοτήτων του Διευθυντή της σχολικής μονάδας» και «εξορθολογισμός» του ωραρίου των εκπαιδευτικών.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

Περισσότερο από κάθε άλλη φορά πρέπει να αντιληφθούμε την αυριανή απεργία ως την αρχή μια πορείας κινητοποιήσεων που θα περιλαμβάνει και άλλες μορφές δράσης (π.χ. μη παράδοση βαθμολογίας τριμήνου ή τετράμηνου) με σαφή όμως στόχο την κλιμάκωση.
Περισσότερο από κάθε άλλη φορά ωριμάζει η ιδέα ότι πρέπει να χαράξουμε μια πορεία αγώνων και δράσεων ανεξάρτητα από τις αλληλοσυγκρουόμενες κομματικές τακτικές που παραλύουν το εκπαιδευτικό κίνημα.
Περισσότερο από κάθε άλλη φορά πρέπει να αντιληφθούμε ότι η κοινωνία και μάλιστα τα οικονομικά πιο ασθενή και δοκιμαζόμενα στρώματα έχουν ανάγκη το Δημόσιο σχολείο, μάς έχουν ανάγκη.

ΑΣ «ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ» ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

Κόρινθος 14/12/10

Δεν υπάρχουν σχόλια: