Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Κάλεσμα του Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ προς τους Συλλόγους Διδασκόντων Ν. Κορινθίας

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 1/12/10
ΠΡΟΣ: ΣΧΟΛΕΙΑ Α΄ ΕΛΜΕ Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


Κάλεσμα του Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ προς τους Συλλόγους Διδασκόντων Ν. Κορινθίας

Συνάδελφοι
Σε μια περίοδο όπου οι εκπαιδευτικοί και το Δημόσιο Σχολείο δέχονται μια πρωτοφανή επίθεση, πιστεύουμε ότι επιβάλλεται να δυναμώσουμε τη συλλογική μας δράση. Σε μια περίοδο όπου είναι ολοφάνερη η προσπάθεια να στραφεί ο ένας εργαζόμενος ενάντια στον άλλο, η ενίσχυση της συλλογι-κότητας είναι μια πράξη αντίστασης στην επερχόμενη βαρβαρότητα.
Η Α΄ ΕΛΜΕ Κορινθίας συνειδητοποιώντας αυτή την αναγκαιότητα έχει πάρει τα τελευταία χρό-νια σοβαρές πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση:
 Από το 2007 συντάχθηκε το καταστατικό και ορίστηκε προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή για το Τα-μείο Αλληλοβοήθειας (ΤΑΕΔΕΚ), το οποίο κλείνει ήδη ένα χρόνο νόμιμης λειτουργίας.
 Από το 2007 με πρωτοβουλία και στήριξη της ΕΛΜΕ λειτουργεί Λέσχη Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών Κορινθίας με αξιοσημείωτη δράση.
(Περισσότερες πληροφορίες στο http:// lesxianagnosiskor.blogspot.com.)
 Από το 2008 μετέχουμε ενεργά στην «Πρωτοβουλία για τη Σωτηρία του Κορινθιακού».
 Το 2007, 2008 και 2010 διοργανώθηκαν εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας εκπαιδευτικών και μαθητών. Παράλληλα στηρίχθηκαν ενεργά τα επιστημονικά σωματεία που δραστηριοποιούνται στον Νομό μας. (Σύνδεσμος Φιλολόγων, Ένωση Θεολόγων κ.α. ).
Η θετική εμπειρία που αποκομίσαμε από αυτές τις πρωτοβουλίες, μας ωθεί να δώσουμε μεγα-λύτερο βάρος σε παρόμοιες δράσεις και συγκεκριμένα προτείνουμε:
1. Τoν ορισμό συνδέσμων σε κάθε σχολείο, την τοποθέτηση - όπου δεν υπάρχει - πίνακα ανα-κοινώσεων ΕΛΜΕ - ΟΛΜΕ και την τήρηση φακέλου συνδικαλιστικής ενημέρωσης στο γραφείο του Συλλόγου Διδασκόντων.
2. Την καταγραφή των ιδιαίτερων προβλημάτων κάθε σχολείου, ώστε το Δ.Σ., γνωρίζοντας με λεπτομέρεια και ακρίβεια την κατάσταση, να παρεμβαίνει αποτελεσματικά στις εκπαιδευτικές αρχές, τη Νομαρχία, τους Δήμους, το ΥΠΕΠΘ ή όπου αλλού απαιτηθεί.
3. Τη συγκρότηση επιτροπών συμβουλευτικού - εισηγητικού προς το Δ.Σ. χαρακτήρα ή ομά-δων εργασίας, αφού ούτε ο αριθμός των μελών του Δ. Σ ούτε οι γνώσεις τους επαρκούν για να καλύψουν όλο το φάσμα των αναγκών που προκύπτουν.
Έτσι, σας καλούμε να συμμετάσχετε στις προτεινόμενες επιτροπές ή να προτείνετε άλλες: (Στείλτε ονοματεπώνυμο-σχολείο-τηλέφωνο στο : aelmek@otenet.gr)
α) Πολιτιστική επιτροπή: επαφές με θέατρα, κινηματογράφους κ.λ.π., επέκταση της εκπτωτικής κάρ-τας της ΟΛΜΕ, συγκρότηση θεατρικού σχήματος, διοργάνωση εκδηλώσεων, παρουσίαση του συγγρα-φικού - καλλιτεχνικού έργου συναδέλφων, στήριξη των πολιτιστικών δραστηριοτήτων στα σχολεία κ.ά.
β) Αθλητική επιτροπή: οργάνωση ομάδων ΕΛΜΕ, συμμετοχή σε διακλαδικά πρωταθλήματα, α-θλητικές εκδηλώσεις στα σχολεία, ειδικά προβλήματα Φ.Α., αθλητικοί χώροι-γυμναστήρια.
γ) Επιτροπή νεοδιόριστων: δεδομένου ότι οι νεοδιόριστοι συνάδελφοι μας είναι εκείνοι που περισσό-τερο από όλους θίγονται (τριετής παραμονή στο πρώτο διορισμό, μέντορες κ.α )
δ) Επιτροπή αναπληρωτών - ωρομισθίων για την αντιμετώπιση των ζωτικών προβλημάτων των α-διόριστων συναδέλφων μας.
Για την έγκαιρη ενημέρωσή σας, παρακαλούμε θερμά να παραλαμβάνετε και να τυπώνετε ΚΑ-ΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ το ενημερωτικό υλικό που στέλνουμε σχεδόν καθημερινά στο εmail του σχολείου σας. Φυσικά, όλα αυτά δεν υποκαθιστούν τη ζωντανή επαφή του Δ.Σ. με τα σχολεία και την ανάγκη να λειτουργούν οι σύνδεσμοι.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ :Ηλίας Λέκκας
ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:Αριστοκλής Χαρμπίλας

Δεν υπάρχουν σχόλια: