Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

ΓΙΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 5/10/10

ΠΡΟΣ: Δ/ΝΣΗ Β΄/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
KOIN. ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Μ.Μ.Ε.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Κορινθίας με αφορμή το σοβαρότατο πρόβλημα στέγης του 1ου ΕΠΑΛ Κορίνθου δηλώνει την στήριξή του προς τον Σύλλογο Διδασκόντων. Υποστηρίζει τις προτάσεις που υπέβαλε για άμεση μεταστέγαση, ως προσωρινή λύση, σε ενοικιαζόμενο κτήριο και στήριξε και στηρίζει την πρόταση οριστικής εγκατάστασης του ΕΠΑΛ σε κτήριο που θα ανεγερθεί σε ιδιόκτητο οικόπεδο του Δήμου Κορινθίων στην περιοχή της Αγίας Άννας, έργο που έχει ενταχθεί στο πενταετές πρόγραμμα στέγης της Νομαρχίας Κορινθίας. Επίσης καλεί τους γονείς των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ να συνεργαστούν με το σύλλογο διδασκόντων και, προκειμένου να διευκολύνει την μεταξύ τους επικοινωνία, θέτει στη διάθεσή τους τα γραφεία της ΕΛΜΕ.
Όπως και να έχει όμως το πρόβλημα στέγης δεν αφορά μόνο το 1ο Ημερήσιο ΕΠΑ.Λ Κορίνθου. Το Γενικό Λύκειο Λουτρακίου στεγάζεται πάνω από 10 χρόνια σε λυόμενα. Το κτήριο του Γ/σιου Περαχώρας είναι παλαιό και αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Τρία σχολεία στεγάζονται σε ενοικιαζόμενα κτήρια, ενώ όλα τα σχολεία του Δήμου Κορινθίων αντιμετωπίζουν πρόβλημα χώρου που σε μερικές περιπτώσεις γίνεται ασφυκτικό.
Με αυτή την προοπτική, εκτός από τις ήδη δρομολογημένες λύσεις, πρέπει να γίνουν και οι αναγκαίες ενέργειες, ώστε να εξασφαλιστεί μέρος του χώρου του στρατοπέδου Κορίνθου, που πρόκειται να παραχωρηθεί από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, για σχολική χρήση.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Λέκκας Ηλίας
Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Αριστοκλής Χαρμπίλας

Δεν υπάρχουν σχόλια: