Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 10/11/10

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
Η χρονιά που ξεκίνησε -παρά τις περί του αντιθέτου εικόνες που δόθηκαν από τα Μ.Μ.Ε.- για τα σχολεία σημαίνει τα ίδια προβλήματα που αντιμετωπίζουν κάθε χρόνο, ίσως και χειρότερα.. Για παράδειγμα πρώτη φορά βλέπουμε να έχει διατεθεί μόλις το 1/3 των χρημάτων για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Και η διαπίστωση αυτή γίνεται την ώρα που στην κοινωνία αναβαθμίζεται η ανάγκη του Δημόσιου Σχολείου, ιδιαίτερα για τους εργαζόμενους, τους ελαστικά απασχολούμενους, τους άνεργους, τα θύματα, με λίγα λόγια, της κρίσης.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και οι εκπαιδευτικοί δέχονται απανωτά πλήγματα στα οικονομικά, εργασιακά κι ασφαλιστικά δικαιώματά τους, ενώ το νέο μισθολόγιο που ετοιμάζεται θα περικόψει ό τι έχει απομείνει.
Είναι αναγκαίο λοιπόν το αμέσως επόμενο διάστημα να χαράξουμε ένα πρόγραμμα δράσης που θα κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους, ξεκινώντας από πιο ήπιες μορφές δράσης (π.χ. μη παράδοση βαθμολογίας τριμήνου ή τετράμηνου) που δεν εξαντλούν οικονομικά τους συναδέλφους αλλά αναδεικνύουν τα προβλήματα της Παιδείας και των εκπαιδευτικών, με σαφή όμως στόχο τις κινητοποιήσεις ακόμη και κατά τη διάρκεια των τελικών ή και Πανελληνίων Εξετάσεων. ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ «ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ».
Παράλληλα και συνεχώς πρέπει να προβάλλουμε με ξεκάθαρο τρόπο και τα αιτήματά μας, που έχουν σαφή κοινωνικό χαρακτήρα. Η εξασφάλιση των προϋποθέσεων για τη λειτουργία θεσμών, όπως η Ενισχυτική Διδασκαλία και η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη που καταργούνται ή η σύνδεση της διδασκαλίας των ξένων γλωσσών με τα κρατικά πιστοποιητικά γλωσσομάθειας, είναι άμεσα αιτήματα, με κοινωνικό χαρακτήρα, που θα ανακουφίσουν τις πιο αδύνατες κοινωνικά τάξεις, εάν ικανοποιηθούν.
Οφείλουμε λοιπόν πάνω στη βάση αυτή να πρωτοστατήσουμε στο χτίσιμο μιας κοινωνικής συμμαχίας, πρώτα και κύρια με τους γονείς, διεκδικώντας πιο άμεσους και συγκεκριμένους στόχους, που παραπέμπουν σε τελική ανάλυση στο πάγιο αίτημα του κλάδου μας για αύξηση των δαπανών για την Παιδεία στο 5% του ΑΕΠ (15% του Προϋπολογισμού).
Αυτή τη συμμαχία όμως μπορούμε να την χτίσουμε πρώτα συμμαχώντας μεταξύ μας, γυρίζοντας την πλάτη τόσο στην ιδιώτευση και τις ατομικές λύσεις, όσο και στον πελατειακό και συντεχνιακό συνδικαλισμό που έχουν επιβάλει οι κομματικές παρατάξεις, ο οποίος, όχι μόνο αδυνατεί να αντιμετωπίσει την επίθεση που δεχόμαστε, αλλά αποτελεί και μία από τις αιτίες της κρίσης του πολιτικού και κοινωνικού συστήματος. Μπορούμε να τη χτίσουμε με την καθημερινή μας δράση μέσα στην τάξη δίνοντας τον καλύτερο εαυτό μας. Μπορούμε τέλος και πρέπει να τη χτίσουμε στους αγώνες που έρχονται και θα μετατρέψουν αυτό που μοιάζει με ήττα σε νίκη.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΑΠΛΩΣ ΝΑ ΜΕΤΑΣΧΕΤΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ Δ.Σ. ΣΤΙΣ 10/11/10.

ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΑΠΛΩΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Α΄ ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΙΟΛΑΣ, ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ, ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ, ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ.

Κόρινθος 9/11/10
ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Α΄ ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: