Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Αλληλεγγύη στον αιρετό Νίκo Γαλιατσάτο

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 25/11/10


Αλληλεγγύη στον αιρετό Νίκo Γαλιατσάτο

Μετά από πειθαρχική δίωξη που είχε ως αποτέλεσμα δυο αθωωτικές αποφάσεις (πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο πειθαρχικό), ο Νίκος Γαλιατσάτος αντιμετωπίζει πάλι το πειθαρχικό επειδή ως αιρετός υπερασπίστηκε συναδέλφους. Με απόφαση στις 06/10/2010 του «Γενικού Επιθεωρητού Δημόσιας Διοίκησης» καλείται να εκδικαστεί εκ νέου στις 21/01/2011 στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών!!! Ζητείται μάλιστα στις 20-10-2010 από το Γεν. Συμβ. του Κράτους η ακύρωση της αθωωτικής πράξης 281/29-09-2008.
Ο καθηγητής Νικόλας Γαλιατσάτος, υπέστη δίωξη πριν μερικά χρόνια , γιατί ως αιρετός εκπρόσωπος του κλάδου, εφαρμόζοντας απόφαση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς-Ιθάκης, δε ψήφισε να ασκηθεί σε συνάδελφο πειθαρχική δίωξη, αλλά πρότεινε απλώς να σταματήσει κάθε πειθαρχική διαδικασία και να γίνει αποδεκτή η παραίτηση που η συνάδελφος ζήτησε εγγράφως.
Το «έγκλημα» για το οποίο ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης ζητά επίμονα καταδίκη είναι, ότι ο συνάδελφος Γαλιατσάτος υλοποίησε απόφαση του ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ, και σταθηκε ενάντια σε πειθαρχική δίωξη συναδέλφου. Ειδικότερα, στο ΠΥΣΔΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης, αντί της πρότασης της διοίκησης για απόλυση, ζήτησε να γίνει αποδεκτή η αίτηση παραίτησης που η εκπαιδευτικός είχε υποβάλλει (ψήφισε «παρών» στη διαδικασία). Το θέμα εκδικάστηκε από το ΑΠΥΣΔΕ Ιονίων Νήσων το οποίο με απόφασή του αθώωσε το Νικόλα Γαλιατσάτο.
Λίγο αργότερα ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης υπέβαλε ένσταση στην απόφαση και με βάση αυτή την ενέργεια, η υπόθεση αυτή εκδικάστηκε στην Αθήνα, στο χώρο του δευτεροβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου (23/9/2008),το οποίο αθώωσε ομόφωνα το συνάδελφο Νίκο Γαλιατσάτο.
Η συνέχιση της δίωξης, παρότι τόσο το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο (ΑΠΥΣΔΕ) όσο και το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο, αθώωσε το Νίκο Γαλιατσάτο, θεωρούμε ότι είναι γεγονός απαράδεκτο.
Τη δημοκρατική κατάκτηση, να μπορούν οι εκλεγμένοι από καθολικές ψηφοφορίες αιρετοί, να στηρίζουν τους συναδέλφους με βάση το δίκαιο, τις προγραμματικές δεσμεύσεις και τις αποφάσεις των συνδικάτων, δεν την εκχωρούμε.

Αλληλεγγύη στο Νίκο Γαλιατσάτο!
Όχι στην καταπάτηση των δημοκρατικών μας κατακτήσεων!
Κάτω τα χέρια από τους αιρετούς που παλεύουν για τους συναδέλφους και το κλάδο!!!

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ :Ηλίας Λέκκας
ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:Αριστοκλής Χαρμπίλας

Δεν υπάρχουν σχόλια: