Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΙΡΕΤΩΝ ΑΚΕ-ΔΙΚΤΥΟΥ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΙΡΕΤΩΝ ΑΚΕ ΔΙΚΤΥΟΥ
Συνάδελφοι,
δύο χρόνια πριν, όταν εκλεχθήκαμε, είχαμε υποσχεθεί ότι η παρουσία μας ως εκπροσώπων του κλάδου θα ήταν το ξεκίνημα μιας προσπάθειας για διαφάνεια και προώθηση λύσεων για χρονίζοντα προβλήματα. Είχαμε πει τότε, ότι για μας ο αιρετός εκπρόσωπος δεν θα είναι ένας δημοσιοσχεσίτης, διακοσμητικό μέλος ενός συμβουλίου διοίκησης αλλά μια δραστήρια παρουσία εκπροσώπησης των θέσεων του κλάδου.
Ως βασικά θέματα προτάξαμε :
 την αντικειμενικοποίηση των κριτηρίων απόσπασης εντός ΠΥΣΔΕ
 τη διεύρυνση της οργανικότητας και τη μείωση του αριθμού των συναδέλφων που είναι στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ
 τη διαφάνεια των κριτηρίων διάθεσης για συμπλήρωση ωραρίου
 την επιλογή στελεχών με βάση τα τυπικά προσόντα και όχι την κομματική τοποθέτηση
 την επιλογή υποδιευθυντών με βάση την πρόταση του συλλόγου
 την σωστή καταγραφή των στοιχείων για κενά - πλεονάσματα στους πίνακες μεταθέσεων.
 την υποστήριξη των αιτημάτων του κλάδου σε ζητήματα αριθμού μαθητών ανά τάξη
 την έγκαιρη ανακοίνωση και την εκδίκαση των ενστάσεων στις αποφάσεις του ΠΥΣΔΕ
 την ενημέρωση των συναδέλφων.
Ειδικότερα:
Καταφέραμε να γίνονται δεκτές όλες οι αιτήσεις απόσπασης εντός ΠΥΣΔΕ προς σχολεία που υπήρχαν κενά. Κριτήριο ήταν τα μόρια μετάθεσης, όταν περισσότεροι του ενός ενδιαφέρονταν για το ίδιο σχολείο.
Στον υπολογισμό των οργανικών θέσεων δώσαμε μάχη ώστε να υπολογίζονται και τα διευθυντικά κενά, όπως άλλωστε υπολογίζονται και στις μεταθέσεις. Ως αποτέλεσμα της εφαρμογής σε σημαντικό βαθμό αυτής της πρακτικής μειώθηκε αρκετά ο αριθμός των καθηγητών που είναι στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ.
Σταμάτησε η αθλιότητα της τοποθέτησης σε σχολεία με πολλά μόρια καθηγητών αποσπασμένων σε γραφεία και υπηρεσίες που ουδέποτε υπηρετούσαν στη «δυσπρόσιτη» θέση τους.
Οι διαθέσεις για συμπλήρωση ωραρίου έγιναν με βάση τις προτιμήσεις των συναδέλφων με κύριο κριτήριο την εγγύτητα στο σχολείο τοποθέτησης ή την μόνιμη κατοικία.
Στην επιλογή στελεχών με μονοετή θητεία υποστηρίξαμε την επιλογή με βάση τη μοριοδότηση και τις διαδικασίες που προβλέπεται και στις κανονικές κρίσεις.
Δώσαμε μάχη για την επιλογή προσωρινών υποδιευθυντών με βάση την πρόταση του συλλόγου διδασκόντων και στις τελευταίες κρίσεις το καταφέραμε.
Δώσαμε μεγάλη σημασία στον έλεγχο των στοιχείων για κενά και πλεονάσματα για τις μεταθέσεις και εξασφαλίσαμε κανένας συνάδελφος να μην χάσει τη μετάθεση που δικαιούται λόγω λαθών και αμέλειας.
Υποστηρίξαμε με κάθε τρόπο την έγκριση τμημάτων με μέγιστο αριθμό μαθητών 25.
Συζητήσαμε και υποστηρίξαμε κάθε αίτημα συναδέλφου που αδικήθηκε από κάποια απόφαση του συμβουλίου.
Τέλος με δεκάδες σημειώματα καθιερώσαμε για πρώτη φορά την ενημέρωση των συναδέλφων για τις αποφάσεις του ΠΥΣΔΕ, αλλά και των πρωτοβουλιών που πήραμε σ’ αυτό.
Είμαστε παρόντες σε οποιοδήποτε συμβούλιο των ΕΛΜΕ, όποτε μας ζητήθηκε.
Συνάδελφοι, για μας η εκπροσώπηση του κλάδου στο υπηρεσιακό συμβούλιο δεν αποτέλεσε και δεν θα αποτελέσει εφαλτήριο για διευθυντικές θέσεις. Δεν εκφυλίστηκε ούτε θα εκφυλιστεί σε δημόσιες σχέσεις και "ρουσφετάκια". Δουλέψαμε σκληρά για να λειτουργήσουν όσο το δυνατόν καλύτερα τα σχολεία (γιατί δεν αρκούν μόνον οι καλές προθέσεις) υπερασπιστήκαμε τη διαφάνεια, τη δικαιοσύνη και τον σεβασμό στην αξιοπρέπεια του συναδέλφου, πράγμα που ο καθένας, με το χέρι στην καρδιά, το αναγνωρίζει.
Με αυτή τη λογική θα συνεχίσουμε…
Οι εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο ΑΚΕ-ΔΙΚΤΥΟΥ
Κλωνιζάκης Μάρκος, αιρετός ΠΥΣΔΕ Κορινθίας, τηλ. 6973224890, mail klonmark@otenet.gr
Χαρμπίλας Αριστοκλής, αναπληρωματικός αιρετός, τηλ 6947513245

Δεν υπάρχουν σχόλια: