Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΑΙΡΕΤΩΝ ΑΚΕ-ΔΙΚΤΥΟΥ १९ ΜΑΙΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΑΙΡΕΤΩΝ ΑΚΕ-ΔΙΚΤΥΟΥ
19-5-2011

Συνάδελφοι,
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής θέματα:
Αιτήσεις για θέσεις διευθυντών σχολικών μονάδων
Ήδη τρέχουν οι προθεσμίες για τις αιτήσεις για θέσεις διευθυντών σχολικών μονάδων 4ετούς θητείας. Θυμίζουμε ότι η προθεσμία είναι μέχρι 25 Μαΐου. Αιτήσεις και υπόδειγμα βιογραφικού έχουν σταλεί στα σχολεία.
Αιτήσεις για απόσπαση σε φορείς και υπηρεσίες του ΥΠΔΜΘ.
Μέχρι 25 Μαΐου είναι η προθεσμία για αιτήσεις απόσπασης σε Διευθύνσεις, την Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου, ΑΕΙ-ΤΕΙ, ΙΕΚ, ΣΔΕ, Γενικά Αρχεία του Κράτους και διάφορους άλλους φορείς του Υπουργείου Παιδείας. Η εγκύκλιος έχει σταλεί στα σχολεία και υπάρχει και στο site του υπουργείου.
Αμοιβαίες μεταθέσεις.
Από 13 Μαΐου που ανακοινώθηκαν οι μεταθέσεις άρχισε η προθεσμία αμοιβαίων μεταθέσεων. Η προθεσμία είναι για 15 μέρες και προϋποθέσεις είναι:
Οι αιτούντες να έχουν υπηρετήσει την οργανική τους θέση, να μην είναι υπεράριθμοι, να έχουν οργανική θέση και να μην έχουν πάνω από 25 χρόνια υπηρεσίας. Τις αιτήσεις που αφορούν καθηγητές που υπηρετούν σε διαφορετικές περιοχές μετάθεσης εξετάζει το ΚΥΣΔΕ ενώ αιτήσεις που αφορούν αμοιβαίες μεταθέσεις εντός της ίδιας περιοχής εξετάζει το ΠΥΣΔΕ.
Νέες οργανικές
Το επόμενο διάστημα το ΠΥΣΔΕ Κορινθίας θα ξεκινήσει τη διαδικασία πλήρωσης των κενών οργανικών θέσεων στο νομό. Θυμίζουμε ότι αυτή η διαδικασία συνίσταται στα εξής:
 Χαρακτηρισμός υπεραρίθμων
 Προσδιορισμός κενών οργανικών θέσεων
 Χαρακτηρισμός υπεραρίθμων.
 Κάλυψη κενών οργανικών θέσεων από υπεραρίθμους
 Κάλυψη υπόλοιπων οργανικών κενών από συναδέλφους που ζήτησαν βελτίωση, οριστική τοποθέτηση λόγω του ότι είναι στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ, ή μετατέθηκαν από άλλες περιοχές μετάθεσης.
Για την παραπάνω διαδικασία θα ενημερωθείτε με νεότερο ενημερωτικό μόλις οριστικοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα.
Για τις μεταθέσεις.
Δυστυχώς το υπουργείο ανακοίνωσε τις μεταθέσεις από περιοχή σε περιοχή χωρίς να λάβει υπ’ όψη του τις εκτιμήσεις των ΠΥΣΔΕ για τα λειτουργικά κενά της νέας χρονιάς. Αυτό δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για τη σκοπιμότητα αυτής της επιλογής, δεδομένου των υπαρκτών λειτουργικών αναγκών λόγω συνταξιοδοτήσεων, αποσπάσεων σε φορείς κλπ. Διατηρεί σε αβεβαιότητα πολλούς συναδέλφους που βρίσκονται τώρα στην ανάγκη αιτήσεων απόσπασης χωρίς καμία διασφάλιση διαφάνειας, καθώς δεν υπάρχει μέχρι στιγμής θεσμοθετημένο πλαίσιο για τη διαδικασία αυτή.
Συνάδελφοι, σας υπενθυμίζουμε την ανάγκη συνεχούς ενημέρωσης σας για όλα αυτά τα θέματα και θα επανέλθουμε σύντομα.

ΚΛΩΝΙΖΑΚΗΣ ΜΑΡΚΟΣ αιρετός εκπρόσωπος ΠΥΣΔΕ Κορινθίας τηλ.6973224890
ΧΑΡΜΠΙΛΑΣ ΑΡΙΣΤΟΚΛΗΣ αναπληρωματικός αιρετός τηλ. 6947513245
Εκλεγμένοι με το συνδυασμό ΑΚΕ-ΔΙΚΤΥΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: