Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 7/6/11

ΠΡΟΣ: ΣΧΟΛΕΙΑ Α΄ ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΚΟΙΝ. Δ/ΝΣΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Μ.Μ.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΟΛΜΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ 2ης ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ


Σε συνάντηση του Δ. Σ. της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Κορινθίας με συναδέλφους ξενόγλωσσων ειδικοτήτων που πραγματοποιήθηκε στο 2ο Λύκειο Κορίνθου στις 7/6/11 διαπιστώθηκε, μετά από γόνιμη ανταλλαγή απόψεων, ότι οι συνέπειες από την εφαρμογή της Υπουργικής απόφασης για υποχρεωτικό χαρακτηρισμό των σχολείων με βάση τη διδασκαλία της 2ης ξένης γλώσσας, θίγουν ευθέως τις εργασιακές θέσεις των ξενόγλωσσων καθηγητών στο Γυμνάσιο, είναι ενάντια στις βασικές αρχές της παιδαγωγικής και θα δημιουργήσει δυσεπίλυτα προβλήματα σε μαθητές και γονείς, σε περίοδο μάλιστα οικονομικής κρίσης.
Γι’ αυτούς τους λόγους
• Απαιτούμε την ανάκληση της άδικης και αντιπαιδαγωγικής Υπουργικής Απόφασης.
• Καλούμε τους Διευθυντές των Γυμνασίων να μην προβούν στις ενέργειες υλοποίησής της δηλώνοντας ότι επιμένουν να συνεχισθεί η παράλληλη διδασκαλία της 2ης ξένης γλώσσας ως έχει.
• Καλούμε όλους τους συναδέλφους -γιατί όλους μάς αφορά- και τους γονείς των μαθητών μας να δώσουν δυναμικό παρόν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 13.30, στα Προπύλαια, την Παρασκευή 10/6/11 .
Για τη διευκόλυνση της μετάβασης μας στην Αθήνα, η Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. θα διαθέσει λεωφορείο που θα αναχωρήσει από τον ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ στις 12.00. Επίσης κηρύσσουμε διευκολυντική στάση εργασίας, από 11.00 έως 14.00 για τους συναδέλφους που θα παραστούν στη συγκέντρωση και ζητούμε από την Ο.Λ.Μ.Ε να πράξει το ίδιο για όλη τη χώρα.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
ΕΠΙΛΟΓΗ 2ης ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ.
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/6/11 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ :Ηλίας Λέκκας
Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:Αριστοκλής Χαρμπίλας

Δεν υπάρχουν σχόλια: