Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 31 /5/11

ΠΡΟΣ: Μ.Μ.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΚΟΙΝ. ΣΧΟΛΕΙΑ Α΄ ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε Κορινθίας, στην προσπάθειά της να συμβάλει στη χάραξη μιας μακροπρόθεσμης πολιτικής σχετικά με το ζήτημα σχολικής στέγης στην περιοχή μας, συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου κο Γ. Δέδε, ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα σε σχετικό αίτημα της Ένωσης.
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Κόρινθο, στις 25/5/11 η Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Κορινθίας εξέφρασε την αντίθεσή της στις συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολι-κών μονάδων που γίνονται με καθαρά οικονομικά κριτήρια, χωρίς να λαμβάνονται υπό-ψη οι υπάρχουσες εκπαιδευτικές ανάγκες . Εξέφρασε την ανησυχία της για τις συζητού-μενες συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων της Επαγγελματικής Εκ/σης, οι οποίες αποσύρ-θηκαν μεν για εφέτος αλλά είναι πιθανό να επανέλθουν στο άμεσο μέλλον, τονίζοντας ότι οποιαδήποτε ιδέα συγχώνευσης - κατάργησης είναι αδιανόητη στην περιοχή μας, ό-ταν υπάρχουν σχολικές μονάδες που ασφυκτιούν λόγω υπερβολικού αριθμού μαθητών και αναγκάζονται λόγω έλλειψης χώρου να λειτουργούν τμήματα 28-30 μαθητών, ενώ τριάντα (30) λυόμενες αίθουσες «φυτρώνουν» στα προαύλια των Γυμνασίων και των Λυκείων.
Η Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Κορινθίας με βάση τις διαπιστούμενες ανάγκες έχει καταγράψει σε λεπτομερές υπόμνημα τις προτάσεις της (Α.Π. 282 /15/10/2010), από τις οποίες ιε-ραρχεί ως σπουδαιότερες τις εξής:
• Κατασκευή καινούριου σχολικού κτηρίου για το 1ο Ημερήσιο ΕΠΑ.Λ. Κο-ρίνθου. Ένα σύγχρονων προδιαγραφών Τεχνολογικό Σχολείο θα δώσει νέα πνοή στην Τεχνολογική - Επαγγελματική Εκπ/ση και θα μπορεί να ανταποκριθεί στον νέο ρόλο που επιφυλάσσεται με τον νέο νόμο στα Τεχνολογικά Λύκεια.
• Κατασκευή καινούριου σχολικού κτηρίου για το Γενικό Λύκειο Λουτρακίου που συστεγάζεται με το Γ/σιο Λουτρακίου. Να σημειωθεί ότι τα 2/3 των μαθητών του ΓΕ.Λ. Λουτρακίου κάνουν μάθημα πάνω από δεκαετία σε λυόμενα προκα-τασκευασμένα κτήρια.
• Άμεση ολοκλήρωση της εγκεκριμένης κατασκευής καινούριας πτέρυ-γας στο συγκρότημα 1ου Γυμνασίου – 1ου Λυκείου και ανακαίνιση - απο-κατάσταση της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων.
Άμεσα εξάλλου πρέπει να δρομολογηθεί και η διαδικασία κατασκευής (ή ε-πέκτασης) κτηρίων για το Γ.Ε.Λ. Αγ. Θεοδώρων και τις Λ.Τ. Λεχαίου. Προο-πτικά είναι αναγκαίο όλες οι σχολικές μονάδες (ΕΠΑΛ Κορίνθου, ΕΠΑΛ Ζευ-γολατιού, Μουσικό Γυμνάσιο) που στεγάζονται σε ενοικιαζόμενα και ακατάλ-ληλα κτήρια να αποκτήσουν δική τους στέγη.
Για την κάλυψη αυτών των αναγκών υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις η υλοποίηση των οποίων είναι αρμοδιότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ωστόσο η Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Κορινθίας θεωρεί πολύ σημαντικό να δεσμευτεί για σχολική χρήση μέρος του στρατοπέδου του 6ου Σ.Π. το οποίο κλείνει και αποδίδεται στους τοπικούς φορείς..
Η Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε Κορινθίας με συνεχείς παρεμβάσεις της έχει κρατήσει στην επικαι-ρότητα τα προβλήματα στέγης της Δευτεροβάθμιας Εκ/πσης, γιατί, μαζί με την περιθω-ριοποίηση της Ενισχυτικής Διδασκαλίας και την κατάργηση της Π.Δ.Σ., υποβαθμίζει το Δημόσιο Σχολείο τη στιγμή που αυξάνεται η ανάγκη (και η ζήτηση) γι’ αυτό, κυρίως στις χαμηλότερες εισοδηματικά κοινωνικές ομάδες.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ :Ηλίας Λέκκας
ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:Αριστοκλής Χαρμπίλας

Δεν υπάρχουν σχόλια: