Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΙΡΕΤΩΝ ΑΚΕ-ΔΙΚΤΥΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΙΡΕΤΩΝ ΑΚΕ-ΔΙΚΤΥΟΥ
για τις κρίσεις Διευθυντών σχολικών μονάδων
Συνάδελφοι,
Η διαδικασία επιλογής των διευθυντών των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Όπως κατ’ επανάληψη έχουμε τονίσει, το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, δίνοντας τη δυνατότητα στον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης να επιλέγει τα τέσσερα από τα επτά μέλη του συμβουλίου επιλογής διευθυντών, δημιουργεί συνθήκες πιθανού ελέγχου του συμβουλίου. Πράγμα που φυσικά απευχόμαστε.
Όμως στη μέχρι τώρα διαδικασία παρουσιάστηκαν φαινόμενα που δημιουργούν την αίσθηση ότι για μια ακόμη φορά η κομματική χειραγώγηση απειλεί την αξιοπιστία των υπηρεσιακών κρίσεων. Η επίκληση κομματικής προϋπηρεσίας με ταυτόχρονη δήλωση κομματικής νομιμοφροσύνης σε βιογραφικό συναδέλφου, η μεθοδευμένη εξαίρεση του διευθυντή εκπαίδευσης και ο επιχειρηθείς αποκλεισμός του ενός αιρετού του κλάδου, όταν εξέφρασε άποψη διαφορετική από την «κρατούσα», δημιουργούν, δυστυχώς, συνθήκες οι οποίες δεν συνάδουν με τη διαφάνεια, την αξιοκρατία, την ίση αντιμετώπιση των υποψηφίων και τη διαφύλαξη της νομιμότητας. Οι όροι αυτοί είναι απαραίτητοι για τη διασφάλιση της δημοκρατικής και ανεπηρέαστης λειτουργίας του ΠΥΣΔΕ.
Συνάδελφοι
από τον Ιανουάριο του 2009 που η ψήφος σας μας έστειλε στο ΠΥΣΔΕ αντιμετωπίσαμε ενορχηστρωμένες συκοφαντικές επιθέσεις, απειλές και πιέσεις. Δεν ενδώσαμε τότε και είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε, όσο μας δίνετε τη δυνατότητα, να εκφράζουμε την άποψή μας και να τηρούμε τις δεσμεύσεις μας, όπως ακριβώς επιγραμματικά αναφέραμε στον τελευταίο απολογισμό μας:
Ο βασικός μας στόχος ήταν και είναι, ο αιρετός να είναι πραγματικός εκπρόσωπος του κλάδου που διασφαλίζει, παράλληλα με τις ανάγκες του δημόσιου σχολείου, τη δίκαιη, τη διαφανή και την αξιοπρεπή μεταχείριση των συναδέλφων και όχι ένας ακόμα «παράγοντας-διεκπεραιωτής πελατειακών σχέσεων».
Κλωνιζάκης Μάρκος αιρετός ΠΥΣΔΕ Κορινθίας
Χαρμπίλας Αριστοκλής αναπληρωματικός αιρετός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: