Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 11-9-2011

ΠΡΟΣ: Μ.Μ.Ε.
Κοιν. Σχολεία Α΄ ΕΛΜΕ Κορινθίας, Β΄ Ε.ΛΜ.Ε. Κορινθίας, ΟΛΜΕ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κόρινθος 12/9/11
ΤΟ 15Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.
Η πρόσφατη έκρηξη σε πυρηνικό εργοστάσιο της Γαλλίας επαναφέρει με δραματικό τρόπο τις μνήμες από το τραγικό ατύχημα της Φουκουσίμα. Δικαιώνει απόλυτα το ψήφισμα που ενέκρινε η ΟΛΜΕ πρόσφατα, στο 15ο Συνέδριό της το οποίο ολοκλήρωσε τις εργασίες του στην Αθήνα, στις 28/6/11.

Το πυρηνικό ατύχημα στη Φουκουσίμα επαναφέρει με τον πιο δραματικό τρόπο το αίτημα για πάγωμα της κατασκευής και προοδευτική κατάργηση των πυρηνικών σταθμών, ιδιαίτερα για χώρες σεισμογενείς, όπως η δική μας αλλά και οι γειτονικές Τουρκία και Βουλγαρία.
Η καταδίκη της χρήσης της πυρηνικής ενέργειας, που εκφράστηκε σε πρόσφατο δημοψήφισμα στη γειτονική Ιταλία, παρά τη λυσσαλέα προσπάθεια της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι να το υπονομεύσει, εκφράζει την ανησυχία των λαών και την απόφασή τους να μην υποθηκεύσουν το μέλλον των παιδιών τους για χάρη μιας ανάπτυξης που έχει στο επίκεντρό της το κέρδος κι όχι τον άνθρωπο.
Οι εκπαιδευτικοί της Ελλάδας δεν είναι αδιάφοροι σ’ αυτό.
• Εκφράζουν την αντίθεσή τους στη χρήση της πυρηνικής ενέργειας.
• Αρνούνται το πλαστό δίλημμα, «πυρηνική ενέργεια ή πετρέλαιο».
• Υποστηρίζουν την διάδοση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ζητούν, ως πρώτο βήμα, την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ:Ηλίας Λέκκας
ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:Αριστοκλής Χαρμπίλας

Δεν υπάρχουν σχόλια: