Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΑΙΡΕΤΩΝ ΑΚΕ-ΔΙΚΤΥΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΑΙΡΕΤΩΝ ΑΚΕ-ΔΙΚΤΥΟΥ

Συνάδελφοι καλή χρονιά.
Με πολλά προβλήματα και μεγάλες εκκρεμότητες ξεκινά η σχολική χρονιά.
Αποσπάσεις-Τοποθετήσεις
Δυστυχώς μόλις σήμερα (31/8) το απόγευμα το Yπουργείο προχώρησε στην ανακοίνωση των αποσπάσεων από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ. Το Υπουργείο έδειξε μια άνευ προηγουμένου αδιαφορία για την αγωνία και την αβεβαιότητα στην οποία βρίσκονται χιλιάδες συνάδελφοι. Αυτό ανάγκαζε και το ΠΥΣΔΕ να μην μπορεί να προχωρήσει σε τοποθετήσεις σε λειτουργικά κενά καθώς δεν μπορούσε να έχει πλήρη εικόνα για τα κενά στα σχολεία. Το αργότερο λογικά την Τρίτη θα έχει ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία.
Είναι γνωστό ότι το ΠΥΣΔΕ Κορινθίας εδώ και δύο χρόνια υιοθετώντας τις προτάσεις μας ακολουθεί μια διαφανή διαδικασία και τοποθετεί και αποσπά εντός ΠΥΣΔΕ με βάση μοριοδότηση. Το ίδιο θα κάνει και εφέτος, αφού και το Υπουργείο έχει δώσει τέτοια οδηγία.
Οι διαθέσεις σε άλλα σχολεία και στην Α/θμια για συμπλήρωση ωραρίου θα ακολουθήσουν αργότερα, όταν θα υπάρχει πλήρης εικόνα για τις ανάγκες των σχολείων. Θέση μας είναι οι διαθέσεις να ικανοποιούν τις προτιμήσεις των συναδέλφων, σύμφωνα με τις σχετικές δηλώσεις που έχουν υποβάλει. Θέση μας επίσης είναι, ότι η αυτονόητη υποχρέωση όλων να συμπληρώνουν το ωράριο τους θα πρέπει να εξασφαλίζεται με την μικρότερη δυνατή μετακίνηση.
Υποδιευθυντές
Άμεσα θα κληθούν οι σύλλογοι σύμφωνα με το νόμο 3848/2010 να υποδείξουν τον ή τους Υ/ντές (ανάλογα με τη δύναμη των σχολείων). Είναι αυτονόητη η υποστήριξη μας στην βούληση των συλλόγων.
ΕΚΦΕ, ΠΛΗΝΕΤ, ΚΕΣΥΠ, ΣΧ. ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ, ΓΡΑΣΕΠ
Για ΕΚΦΕ, ΠΛΗΝΕΤ, ΚΕΣΥΠ αναμένεται προκήρυξη. Για τα ΓΡΑΣΕΠ θρυλείται η κατάργηση τους. Για Σχ. Βιβλιοθήκες ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει προκήρυξη.
ΚΠΕ Σικυωνίων
Μεθοδεύτηκε το κλείσιμό του, παρά την σπουδαία δουλειά που έγινε από τους συναδέλφους τα 3 χρόνια λειτουργίας του. Θέση μας είναι η άμεση επαναλειτουργία του. Ήδη κάναμε παρέμβαση (όπως και οι δύο Ε.Λ.Μ.Ε. του νομού μας) και στην Περιφέρεια και στον Δήμο που είναι υπεύθυνος για τη συντήρηση του και ζητήσαμε την επαναλειτουργία του. Μέχρι τώρα παρά τις προφορικές υποσχέσεις δεν έχει γίνει τίποτα.
Αριθμός μαθητών ανά τάξη
Πάγια θέση μας είναι η λειτουργία τμημάτων με αριθμό μαθητών έως 25. Βέβαια η γραπτή οδηγία του υπουργείου για τον αριθμό μαθητών είναι έως 25 με υπέρβαση του ορίου αυτού έως 10%. Όμως με δεδομένο ότι στο νομό μας δεν υπάρχουν σοβαρά κενά στις πολυπληθείς ειδικότητες θεωρούμε ότι μπορούμε σθεναρά να υποστηρίξουμε τη δημιουργία τμημάτων έως 25 μαθητών.
Νέα ωρολόγια προγράμματα
Από φέτος αλλάζει το πρόγραμμα στην Α΄ Γενικού Λυκείου και στην Α΄ ΕΠΑΛ. Καινούριο στοιχείο το περίφημο project. Ανεξάρτητα από την άποψη που έχει ο καθένας από εμάς, η ανύπαρκτη ενημέρωση των συναδέλφων και η παντελής έλλειψη επιμόρφωσης διαμορφώνουν συνθήκες πλήρους απαξίωσης του μαθήματος.
Συγχωνεύσεις σχολείων
Η μεγάλη μάχη, που δώσαμε από το Γενάρη και μετά, είχε σχετικά καλή κατάληξη με την αναστολή της κατάργησης του Γυμνασίου Καλλιάνων. Η δικαστική προσφυγή που είναι σε εξέλιξη ευελπιστούμε ότι θα δικαιώσει πλήρως την προσπάθεια των γονιών και των εκπαιδευτικών για την επαναλειτουργία και των λυκειακών τάξεων. Εδώ πρέπει να συγχαρούμε τον Δ/ντή του σχολείου που με προσωπικό κόστος (και την στήριξη της Β΄ Ε.ΛΜ.Ε.) συνέχισε την προσπάθεια, όταν πολλοί θεωρούσαν ότι είναι μια χαμένη υπόθεση.
Την περασμένη εβδομάδα διέρρευσαν πληροφορίες για κατάργηση των ΕΠΑΛ Ξυλοκάστρου και ΕΠΑΛ Ζευγολατιού. Οι πληροφορίες όχι μόνο δεν επιβεβαιώθηκαν από επίσημους φορείς (Υπουργείο, Περιφέρεια) αλλά ελέγχονται ως προς τη σκοπιμότητά τους.
Τα σχολεία λειτουργούν κανονικά. Δεν θα επιτρέψουμε την παρέμβαση παραγόντων εκτός δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να υπονομεύσουν την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων. Ο πρώτος λόγος ανήκει στους γονείς, τους μαθητές και στους καθηγητές. Τα προβλήματα στέγασης σχολείων των δημοτικών δεν θα λυθούν με κατάργηση σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Βιβλία.
Τι είναι αυτό; Βγάλτε από το σεντούκι το αλφαβητάρι και πάμε για μάθημα…
Χρηματοδότηση-Μεταφορά μαθητών-Καθαρίστριες
Στον αέρα όλα. Είναι άγνωστο αν οι Δήμοι μπορούν να ανταποκριθούν.
Γραφεία εκπαίδευσης
Με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί προβλέπεται η κατάργηση των γραφείων Κιάτου, Τεχνικής εκπαίδευσης και Φυσικής Αγωγής, οι αρμοδιότητες των οποίων περνάνε στη Δ/νση. Προβλέπεται για το γραφείο Κιάτου περίοδος 3 μηνών μετά τη ψήφιση του νόμου (άγνωστο πότε θα ψηφιστεί) μεταβατικής λειτουργίας. Το πρόβλημα όμως είναι ότι δεν υπάρχει κανένας υπάλληλος διοικητικός ούτε αποσπασμένος που θα συνδράμει τον αναπληρωτή προϊστάμενο. Την ίδια στιγμή η Δ/νση δεν μπορεί λόγω μειωμένου προσωπικού να ανταποκριθεί στις ανάγκες. Αυτό θα δημιουργήσει ένα απίστευτο διοικητικό χάος. Ζητάμε την άμεση απόσπαση συναδέλφων που το επιθυμούν για να λειτουργήσει όσο μπορεί καλύτερα η υπηρεσία.
Μισθοί
• Αναδρομικές κρατήσεις 2% στις μεικτές αποδοχές από 1/1/2011 υπέρ ανεργίας.
• Αναδρομική κράτηση 1% στις μεικτές αποδοχές από 1/7/2011 υπέρ ΤΠΔΥ.
• Αναδρομική περικοπή κινήτρου απόδοσης κατά 50ευρώ από 1/7/2011.
• Μείωση αφορολόγητου από τις 12000 στις 8000 ευρώ .
• Όσοι πρόλαβαν, πρόλαβαν… Από 1/7/2011 παγώνει η μισθολογική εξέλιξη. Δηλαδή δεν χορηγείται νέο μισθολογικό κλιμάκιο σε κανένα από δω και πέρα μέχρι νεωτέρας…
Με βάση τα παραπάνω οι μισθοί μας κατά το επόμενο διάστημα θα μειωθούν 260 -350 ευρώ/μήνα.
Τα παραπάνω μαζί με :
• 10% περικοπή του εφάπαξ αναδρομικά από 1/1/2010 !!!
• Έκτακτη εισφορά στα εισοδήματα του 2010 1% για όσους είχαν έως 20000 και 2% για όσους είχαν πάνω από 20000
• Αύξηση ΦΠΑ.
• Αύξηση Φόρου στο πετρέλαιο (έρχεται χειμώνας).
Όλα τα παραπάνω συνιστούν τις …αυξήσεις που ορισμένοι διέδιδαν ότι θα έχουμε με το νέο μισθολόγιο!
Συνάδελφοι,
Έρχεται μια πραγματικά δύσκολη χρονιά για την δημόσια εκπαίδευση και για τους εργαζόμενους. Οι ασκούμενες πολιτικές προσπαθούν να περικόψουν και τελικά να απαξιώσουν κάθε δημόσιο αγαθό. Στην προσπάθεια αυτή πρέπει να αντισταθούμε. Στην απαξίωσή μας, εμείς να αντιτάξουμε την πίστη μας στη δημόσια εκπαίδευση, την αλληλεγγύη και την συσπείρωση μας. Μαζί να αντιμετωπίσουμε αυτή την (συναινετική πλέον) επίθεση, να περιφρουρήσουμε τη δουλειά μας και την αξιοπρέπειά μας.

ΚΛΩΝΙΖΑΚΗΣ ΜΑΡΚΟΣ αιρετός ΠΥΣΔΕ Κορινθίας τηλ. 6973114890
ΧΑΡΜΠΙΛΑΣ ΑΡΙΣΤΟΚΛΗΣ αναπλ. αιρετός ΠΥΣΔΕ Κορινθίας τηλ. 6947513245
Εκλεγμένοι με το συνδυασμό ΑΚΕ – ΔΙΚΤΥΟ
1 – 9 - 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: