Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ – ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 30/8/11

ΠΡΟΣ: Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων.

ΚΟΙΝ. : Περιφερειακή Δ/νση Α΄/θμιας & Β΄/θμιας Εκπ/σης Πελ/σου
Δ/νση Δ. Ε. Ν. Κορινθίας
Γραφείο Ε. Ε. Ν. Κορινθίας
ΟΛΜΕ
Σχολεία Α΄ ΕΛΜΕ Κορινθίας
ΜΜΕ Κορινθίας

ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ – ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, με έγγραφο του Υπουργείου που έχει ήδη αποσταλεί σε ορισμένες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης συγχωνεύονται ή κα-ταργούνται σχολικές μονάδες της Τεχνικής Εκπαίδευσης, όσον αφορά δε την Κορινθία συγχωνεύεται το ΕΠΑΛ Ξυλοκάστρου με το ΕΠΑ.Λ Κιάτου και καταργείται το ΕΠΑ Λ Ζευγολατιού.
Μια τέτοια απόφαση, εφόσον ισχύει, βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με την δέσμευση του Υπουργείου προς την ΟΛΜΕ, ότι γι’ αυτή τη σχολική χρονιά δεν θα πραγματοποιηθούν συγχωνεύσεις ή καταργήσεις σχολικών μονάδων της Τεχνικής – Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.
Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να καταργούνται χωρίς προειδοποίηση, κυριολε-κτικά στο παρά πέντε, σχολεία στα οποία έχουν ήδη εγγραφεί μαθητές στην Α΄ τάξη.
Είναι θεσμικά έωλη η κατάργηση σχολείων στα οποία κατά τις πρόσφατες κρίσεις έχουν τοποθετηθεί Διευθυντές τετραετούς θητείας - και προφανώς θα δημιουργήσει νο-μικές περιπλοκές.
Είναι παράλογο να λαμβάνεται οποιαδήποτε απόφαση κατάργησης σχολικής μο-νάδας, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η μεταρρύθμιση στην Τεχνική Εκπαίδευση, η οποία είναι πιθανό να αλλάξει τα αριθμητικά δεδομένα που ισχύουν σήμερα.
Είναι τέλος εντελώς άδικο την παραμονή της έναρξης της σχολικής χρονιάς, συ-νάδελφοι εκπαιδευτικοί, μαζί με όλα τα άλλα, να αντιμετωπίζουν και την εργασιακή α-νασφάλεια.

o Καλούμε το Υπουργείο σε οποιαδήποτε περίπτωση να μην προχωρήσει στην εφαρμογή μιας τέτοιας απόφασης -που θα πυροδοτήσει δικαιολογημένες αντιδρά-σεις- την παραμονή της έναρξης των μαθημάτων.
o Καλούμε επίσης τους Δήμους, στην αρμοδιότητα των οποίων υπάγονται τα φερόμενα υπό συγχώνευση ή κατάργηση σχολεία, οι οποίοι έχουν δηλώσει κατά το παρελθόν την αντίθεσή τους σε οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια, να συντονίσουν την αντίδρασή τους με τις Ε.Λ.Μ.Ε. του νομού μας προκειμένου να αντιμετωπίσουμε από κοινού ένα ακόμη πλήγμα σε βάρος του Δημόσιου Σχολείου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ :Ηλίας Λέκκας
ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:Αριστοκλής Χαρμπίλας

Δεν υπάρχουν σχόλια: