Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ 4/11/09

Ο.Λ.Μ.Ε.
Αθήνα, 4.11.09

ΠΡΟΣ:
την Υπουργό Παιδείας
κα Αννα Διαμαντοπούλου


ΘΕΜΑ: Άμεση πλήρωση όλων των κενών θέσεων εκπαιδευτικών στα σχολεία

Κυρία Υπουργέ,

Παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στον 3ο μήνα του σχολικού έτους, σε αρκετά σχολεία της χώρας δεν έχουν καλυφθεί όλα τα κενά εκπαιδευτικών που παρουσιάστηκαν από την αρχή της χρονιάς. Δραματικές εκκλήσεις λαμβάνουμε καθημερινά από ΕΛΜΕ και συλλόγους διδασκόντων, γονείς και μαθητές, πως ακόμη δεν έχει ξεκινήσει η διδασκαλία ορισμένων από τα μαθήματα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας υπολογίζουμε πως υπάρχουν πάνω από 1000 κενά εκπαιδευτικών. Σε αρκετές δε περιπτώσεις η διοίκηση προχωρά στο παράνομο (σύμφωνα με το ν.1566/85) «σπάσιμο» των πλήρων κενών ακόμα και στο ίδιο σχολείο, με αποτέλεσμα όχι μόνο να διογκώνεται ο απαράδεκτος θεσμός του ωρομίσθιου αλλά και να τραυματίζεται ή ίδια η εκπαιδευτική διαδικασία.
Όσον αφορά τις τεχνικές ειδικότητες που είναι αναγκαίες στην Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση, να σημειώσουμε για μια ακόμη φορά, τη μεγάλη καθυστέρηση στην έκδοση αποτελεσμάτων από τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και την άνιση μεταχείρισή της στον προγραμματισμό του Υπουργείου.
Ζητάμε:
Τον άμεσο διορισμό μονίμων και αναπληρωτών ώστε να καλυφθούν όλες οι κενές θέσεις στα σχολεία. Κανένα κενό να μην διασπαστεί σε ώρες. Άμεση κατάργηση του θεσμού του ωρομισθίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: