Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΥΣΔΕ

ΚΟΡΙΝΘΟΣ : 27-10-2009

ΠΡΟΣ: ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΥΣΔΕ Ν.ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ


Σε απάντηση του σχετικού εγγράφου σας έχουμε να σημειώσουμε τα εξής:
• Το Δ.Σ. της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. εξέφρασε τη διαμαρτυρία του όχι για τη μη τήρηση της αρχαιότητας αλλά για την περιφρόνησή σας προς το Σύλλογο Διδασκόντων που αποφάνθηκε με τρόπο ξεκάθαρο, για το ποιος θα ήθελε να είναι ο Υποδιευθυντής του, υπερασπιζόμενο την πάγια θέση του συνδικαλιστικού μας κινήματος.
• Το ποια προϋπηρεσία αναγνωρίζεται ή αν τηρήθηκαν οι διαδικασίες του θεσμικού πλαισίου που επικαλείστε θα έχετε την ευκαιρία να το εξηγήσετε στις ενστάσεις που κατατέθηκαν από τους ενδιαφερόμενους. Ωστόσο, θα θέλαμε να μάθουμε αν τηρήσατε σε όλες τις περιπτώσεις την αρχαιότητα (και μάλιστα όταν συνοδευόταν από μεταπτυχιακό τίτλο στην Διοίκηση και Οργάνωση των σχολικών μονάδων (!), δεύτερο πτυχίο κ.α.).
• Σας καλούμε, έστω και την ύστατη ώρα, να αποδεχθείτε την ομόφωνη απόφαση του συλλόγου διδασκόντων, στηριζόμενοι στην ουσία του μηνύματος που στέλνει. Σε αυτήν την περίπτωση κανένας δε θα σας κατηγορήσει, ούτε νομικά ούτε ηθικά.
• Καλούμε εκ νέου το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει σε ένα νέο θεσμικό πλαίσιο επιλογής στελεχών Εκπαίδευσης, διαφανές, δημοκρατικό και αξιόπιστο.

Ο Πρόεδρος Λέκκας Ηλίας
Η Γ.Γραμματέας Θηβαίου Βάσια

Δεν υπάρχουν σχόλια: