Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

«ξένος ήμην και συνηγάγετέ με»…

ΚΟΡΙΝΘΟΣ 21/12/09



«ξένος ήμην και συνηγάγετέ με»…

Με αφορμή εγκύκλιο Προϊσταμένου Πρ/θμιας Εκπ/σης περί θρησκευτικής αγωγής και το πλήθος των συζητήσεων και αντιδράσεων που προκάλεσε,
διευκρινίζουμε πως οι εκπαιδευτικοί αγωνίζονται καθημερινά στα σχολεία για την εξάλειψη διακρίσεων των παιδιών λόγω φύλου, χρώματος, γλώσσας, θρησκείας, καταγωγής, πεποιθήσεων και νομικής κατάστασης, όπως προβλέπει και η διεθνής σύμβαση για τα δικαιώματα του παιδιού.
Ενόψει μάλιστα των Χριστουγέννων, μαζί με τις ευχές μας για αγάπη χαρά και ειρήνη, παραθέτουμε τα λόγια του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας και Τιράνων Αναστασίου:

«Η θέση της Εκκλησίας, ως συνόλου και κάθε χριστιανού προσωπικά, είναι ο σεβασμός παντός ανθρωπίνου προσώπου, ανεξαρτήτως καταγωγής η γλώσσας, ιδιαιτέρως όταν βρίσκεται σε δοκιμασία και ανάγκη. Η φράση του Χριστού «ξένος ήμην και συνηγάγετέ με» (Ματθ. 25:35), με την οποία ο ίδιος ο Κύριος ταυτίζεται με τον ξένο, καθορίζει το εκκλησιαστικό μας χρέος. Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν αναμφισβήτητα οι μετανάστες και η Εκκλησία αυτό το πνεύμα καλλιεργεί και ενισχύει, στηλιτεύοντας τον ρατσισμό και συμβάλλοντας στην ομαλή ένταξή τους στην τοπική κοινωνία.»

Ο Πρόεδρος Λέκκας Ηλίας
Ο Γ.Γραμματέας Χαρμπίλας Αριστοκλής

Δεν υπάρχουν σχόλια: