Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Προθεσμία αναγνώρισης προϋπηρεσίας στο ΤΠΔΥ (ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΟΙ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΙ)

ΚΟΡΙΝΘΟΣ 22/12/09

ΠΡΟΣ: ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΘΕΜΑ: Προθεσμία αναγνώρισης προϋπηρεσίας στο ΤΠΔΥ
(ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΟΙ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΙ)

Συνάδελφοι
Επανερχόμαστε για μια ακόμα φορά στο ζήτημα αυτό γιατί από επισκέψεις μας σε σχολεία διαπιστώνουμε ότι πολλοί νεοδιόριστοι το αγνοούν ..
Σύμφωνα με την εγκύκλιο 6822/15-5-01 του Ταμείου Προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ) και την Φ.215/353 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 475/25-4-01), οι νεοδιόριστοι συνάδελφοι, οι οποίοι έχουν προϋπηρεσία στο δημόσιο πριν το μόνιμο διορισμό τους ως αναπληρωτές, ωρομίσθιοι ή γενικά ως συμβασιούχοι με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου, έχουν αποκλειστική προθεσμία 2 (δύο) ετών από την υπαγωγή τους στο ταμείο αυτό, δηλαδή από τον μόνιμο διορισμό τους, να την αναγνωρίσουν με αίτησή τους.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Μετά τη λήξη της προθεσμίας αυτής δεν είναι δυνατή, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, η αναγνώριση προϋπηρεσίας στο ΤΠΔΥ.
Το ΤΠΔΥ, όπως είναι γνωστό, είναι το ταμείο εκείνο που χορηγεί το εφάπαξ στους δημόσιους υπαλλήλους όταν αυτοί συνταξιοδοτούνται.
Σας ενημερώνουμε, επίσης, πως η ΟΛΜΕ διεκδικεί να καταργηθεί το χρονικό αυτό όριο και να είναι δυνατή η αναγνώριση της προϋπηρεσίας, όπως και στα άλλα ταμεία, καθ’ όλη δηλαδή τη διάρκεια του εργασιακού βίου.
Σχετικό αίτημα κατέθεσε το ΔΣ της ΟΛΜΕ ως πρόταση τροπολογίας με υπόμνημά του στις 17/10/07 όπως και με νέο υπόμνημά του στις 27/11/08.
Καλούμε τους Δ/ντες των σχολείων να φροντίσουν, ώστε η ενημερωτική αυτή ανακοίνωση να φτάσει σε όλους τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς.

Ο Πρόεδρος Λέκκας Ηλίας
Ο Γ.Γραμματέας Χαρμπίλας Αριστοκλής

Δεν υπάρχουν σχόλια: