Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Την παραμονή της Γενικής Απεργίας 26/9/12.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ                    
            Α΄ ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ.

Την παραμονή της Γενικής Απεργίας 26/9/12.

Την ώρα που οι  τετρακόσιοι πλουσιότεροι των ΗΠΑ της περίφημης λίστας του περιοδικού FORBES αλληλοσυγχαίρονται γιατί αύξησαν τον πλούτο τους το 2011 κατά 13%.
Την ώρα που ο ΟΟΣΑ αναφέρει ότι μόλις ένα εκατομμύριο άνθρωποι (στα επτά δισεκατομμύρια) κατέχουν το 85% του παγκόσμιου πλούτου.
Την ώρα που οι πιο ύπουλες και σκοτεινές μεθοδεύσεις προσπαθούν να στρέψουν τον φτωχό ενάντια στο φτωχότερο – ακριβώς για να συνεχίσουν απερίσπαστοι οι λίγοι να αυξάνουν τον πλούτο τους σε βάρος και των δύο.
Την ώρα που οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα καλούνται να πληρώσουν το μεγαλύτερο πακέτο περικοπών που έχουν ποτέ κληθεί να πληρώσουν εργαζόμενοι σε αυτή τη χώρα, στο βωμό του ίδιου μείγματος πολιτικής  που, μόλις δύο χρόνια πριν, χαρακτήριζαν αποτυχημένη ίδιοι οι οποίοι την επιβάλουν τώρα.
Την ώρα που οι εκπαιδευτικοί αντιμετωπίζουν, πέρα από τις μειώσεις των μισθών τους, την αύξηση του διδακτικού τους ωραρίου και τη μισθολογική καθήλωση με την κατ’ επίφαση «αξιολόγηση».

Την ώρα αυτή οι εργαζόμενοι πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να παλέψουν  για το ψωμί και τη δουλειά τους.
Την ώρα αυτή οι εκπαιδευτικοί  παλεύοντας μαζί με τους άλλους εργαζόμενους χρεώνονται το καθήκον να κρατήσουν όρθια την ψυχή και τις αξίες του λαού μας δυναμώνοντας την προσπάθειά τους μέσα στην τάξη,  στο δρόμο, στην απεργία, μαζικά, αγωνιστικά, ειρηνικά.

Αύριο και σε όλες τις επόμενες κινητοποιήσεις
ας είμαστε όλοι εκεί!
                                                                                                    

ΚΟΡΙΝΘΟΣ 25/9/12

Δεν υπάρχουν σχόλια: